LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Hangolódás a Dorog ellen

2018 első tétmérkőzésére már nem kell sokat várnunk, február 20-án, kedden 17 órakor a Nagyerdei Stadionban fogadjuk a Dorog FC-t. Már csak 16 csapat van talpon a Magyar Kupában. Kérdés, mire számítsunk az odavágótól, és az előttünk álló tavasztól. Hangolódjunk együtt az év első tétmérkőzésére!

dorog1

Kezdjük azzal, mi történt a téli szünetben. Kapusfronton Novota visszavonult, Nagy Sándor pedig súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, igaz idő közben kiderült, hogy szerencsére már a csapat rendelkezésére áll. Novota pótlására a szlovák Kosicky érkezett. A kapus tíz Serie A mérkőzésen, majd több évnyi görög és izraeli első osztályú találkozón védte aktuális csapata kapuját. Távozott Szilvási Péter, Koval Viktor, Mészáros Karol és Bukta Csaba, közülük különösen utóbbi volt fájó veszteség. Más játékos nem érkezett, kijelenthető tehát, hogy gyengült a keretünk, helyzetünket pedig tovább nehezíti, hogy Ferenczi 1, Jovanovic pedig 3 mérkőzést kénytelen eltiltás miatt az NB I-ben kihagyni. Jó hír, hogy Mengolon kívül minden játékosunk egészséges, illetve az MLSZ is pozitívan bírálta el a klub kéréseit. Jovanovic eltiltását csökkentette (négyről háromra), a Dorog elleni mérkőzésünk időpontját pedig 14 óráról 17 órára módosította.

A találkozó az M4 streamjén látható, nálunk pedig hallgatható lesz, élőben, 16:45-től! A kilátogatók csak jeggyel léphetnek majd be a Nagyerdei Stadionba, viszont fizetni nem kell érte! Készüljünk enyhe havazásra és hideg időre, no és Loki győzelemre. Mert ezen a találkozón a csapatok közötti különbségek miatt, mondjuk ki, kötelező a győzelem hazai pályán. A kérdés, hogy ezt sikerül-e, illetve hogyan sikerül elérni, mert az ellenfelet egy pillanatra sem nézhetjük le, miközben azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a továbbjutáshoz a visszavágón is megfelelő eredményre lesz szükségünk, és ezt jól szolgálná egy nagy arányú, vagy kapott gól nélküli győzelem.

csapatkep_torok720/ Csapatkép a törökországi edzőtáborból. Fotó: dvsc.hu /

Ferenczi és Jovanovic a bajnokságból való eltiltása miatt minden bizonnyal pályára lép majd, de kérdés, a többi játékosaink közül kiket pihentetünk inkább a Balmazújváros elleni összecsapásra. Kapusposzton Kosicky, vagy Szabados kaphat szerepet, mindkettejük mellett szólnak érvek és ellenérvek. Szívem szerint Szabadosnak adnék bizalmat, de valószínűbbnek tartom, hogy Kosicky fog védeni. Reméljük, mindketten képesek lehúzni a rolót. Előttük Mészárost mindenképp játszatnám, párban Kinyikkel, hogy Szatmári pihenhessen. Ha nagyon bevállalós Herczeg András, akkor a Barna – Mészáros párost kezdeti, kérdés, az eredetileg bal oldali védő Barna Szabolcs mennyire győzte meg őt az edzőmérkőzéseken középhátvédként. Bal hátvédként Ferenczi adott, ahogy jobb oldalon sincs nagy variációs lehetőségünk, Bényei várhatóan kezdeni fog.

dorogvarhato

Középpályán már jóval több lehetőségünk van. A Tőzsér – Jovanovic középső tengely mellett két szélen Varga, Bódi, Sós és Nagy is bevethető. Ha a klasszikus 4-4-2-es formációt választjuk, akkor a két csatárunk Tabakovic és Könyves lehet, Takács pedig a kispadon kezdhet. Mivel fontos lenne már ezen a meccsen eldönteni a párharc sorsát, én nem igazán tartalékolnék és az alábbi csapatot küldeném pályára: Kosicky – Bényei, Kinyik, Mészáros, Ferenczi – Bódi, Jovanovic, Tőzsér, Sós – Tabakovic, Könyves.

A Dorogi FC a másodosztály középmezőnyében, a 12. helyen telel, 21 mérkőzés után 7-7 győzelemmel, döntetlennel és vereséggel. Legutóbb pont azzal a Budafokkal játszottak döntetlent, akiket mi 3-0-ra vertünk a kupában. A szezonjukban két eredményre különösen büszkék lehetnek: az MTK ellen 2-1-re, a Nyíregyháza ellen pedig 3-0-ra nyertek. Meccsenkénti 1,4-es lőtt és 1,2-es kapott gólátlagjukkal abszolút a középmezőnyben állnak.

img_2040/ Dorog-Szolnok. Fotó: dorogifc.hu /

Ellenfelünk a Magyar Kupa 6. fordulójában a Komáromot győzte le Szedlár és Simon góljaival (0-2), a 7. fordulóban pedig a Putnok ellen jutottak tovább (Simon duplájával és Berkó góljával 1-3). A 8. forduló Simon és Kamarás góljaival újabb idegenbeli győzelemmel zárult, a Cigánd ellen (0-2). Akikre figyelnünk kell: Mészáros Áron idén nagyon elkapta a fonalat, már 7 gólnál jár, az ebben az évben érkező Faragó Tomás pedig 6 gólos. A csapat tagja továbbá Simon Attila, akinek már több mint 400 meccs van a lábában, hiszen játszott többek között az MTK, DVTK, UTE, Kecskemét, Paks színeiben is elsőosztályú mérkőzésen. Érdemes megemlíteni Vígh Ádám nevét, aki még csak 30 éves, mégis, már több mint 10 éve a Dorog játékosa.

Az utolsó tétmérkőzéseik alapján Vajda Dániel lesz a kapuban, a mezőnyben pedig Németh Áron, Mészáros Áron, Berkó Ádám, Szedlár Zoltán, Vígh Ádám, Csató Martin, Bora György, Szalai András, Tomás Lénárt és Faragó Tamás kaphat szerepet. Simon Attila általában csereként lép pályára. Kérdés, a két új, NB I-es rutinnal rendelkező érkező Kitl Miklós és Városi Viktor szerepet kapnak-e?

Huszadikán tehát a Doroggal találkozunk, hazai pályán, másnap szurkolói ankéton találkozhatunk többek között a csapat edzőjével, Herczeg Andrással. Szombaton pedig már az NB I is folytatódik, egy újabb hazai találkozón, a Balmazújváros ellen kell majd bizonyítani a debreceni publikumnak. Indul tehát a tavaszi szezon, sok sikert és jó szurkolást kívánunk, a sálad otthon ne felejtsd!

Csibu