LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A mérkőzés legjobbja #34 – Dorge Rostand Kouemaha

“Ha Messi nálunk játszana, mi nyertünk volna” – nyilatkozta egyszer Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője az argentin klasszisról, érzékeltetve, mennyit is jelenthet egy igazán jó (napot kifogó) játékos egy kiélezett helyzetben. Sajnos nekünk, Loki szurkolóknak az utóbbi időben ritkábban adatik meg, hogy kiemelkedő egyéni teljesítményeknek tapsolhassunk, de azért eléggé sok emlékünk lehet egykori (és jelenlegi) játékosainkkal kapcsolatban, amikor szinte egymaguk jelentették a különbséget az ellenfelünkhöz képest. A nosztalgiázás jegyében most ezeket a mérkőzéseket idézzük fel sorozatunkban, melynek harmincnegyedik részében Dorge Rostand Kouemaha következik.

Debrecenben akadt pár színesbőrű csatár, akik közönségkedvneccé váltak, hogy mást ne említsek, Sidibe és Coulibaly. Sokan talán már el is felejtették Kouemaha nevét, aki két jó szezon után hagyta el az országot és székhelyét Németországba tette át. Debrecenben közel megduplázta a vételárát egy szezon alatt. A kameruni csatár 2005-ben érkezett Magyarországra, egész pontosan Tatabányára a görög bajnokságból. Az első évében alapemberré vált, 12 bajnoki góljával és gólpasszaival hatalmas szerepet vállalt a tatabányai csapat bennmaradásában. A remek szezont követően Debrecenbe költözött a robusztus csatár. Nélküle egyébként a 2007-2008-as szezonban ki is esett az első osztályból a Tatabánya.

Kouemaha pedig ott folytatta, ahol abbahagyta, csak nagyobb csapatban, komolyabb célokért harcolva. Végül a Loki második helyen zárta a bajnokságot, Kouemaha pedig 13 gólt szerzett a szezonban. Azonban ebből a 13 találatból négyet egy mérkőzésen szerzett, amellyel bevonult a DVSC történelmébe. Ez a bizonyos mesternégyes a Sopron kapujában kötött ki. Vendég vezetést követően Kouemaha betalált a 10., 18., 28., 61. percben, melyre a végén egy soproni válasz érkezett már csak.

Ő volt a negyedik debreceni futballista, aki négy találatot ért el egy mérkőzésen. Sajnos 2007 óta nem sikerült senkinek sem hasonló eredményt elérnie Loki mezben. Ezen szezont követően Németországba igazolt a Duisburg csapatába. A német második ligában is eredményesen futballozott. Karrierje további részében megfordult még Belgiumban, Törökországban és Iránban. A jelenleg 36 éves támadó két éve vonult visszam utolsó csapata a belga Westhoek volt. Sajnos a mesternégyeséről nem találtam videót az interneten. Viszont későbbi összeállítást a legszebb góljairól igen. Szerintem ezt is érdemes megtekinteni vannak közte igazán pazar találatok.