LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Karrier a Loki után #6 – Tisza Tibor

Hová lettek? Milyen utat jártak be? Várjuk-e visszatérésüket? Cikksorozatunkban a DVSC-t korábban elhagyó játékosok karrierjét vizsgáljuk meg. Hová kerültek, mi lett velük, sikerek, vagy inkább kudarcok várták őket? A sorozatunk hatodik saját nevelésű alanya egy már visszavonult futballista, Tisza Tibor.

Tisza Tibor igazi debreceni, 1984-ben november 10-én született a Cívisvárosban. 1990-ben kezdett el focizni, 2004-ben pedig áttette székhelyét Diósgyőrbe, és itt mutatkozhatott be az NB I-ben. Másfél év elteltével az Újpest csapatában folytatta. 2007-ben a felnőtt válogatottban is pályára léphetett. Ezt követően vette kezdetét külföldi pályafutása, a belga másodosztályban, a Royal Antwerpnnél. Az első belga kölcsöne után rögtön jött a második, a Sint-Truidense csapatánál is eltöltött egy fél évet. Ám hiába a jó teljesítmény, nem jött meg az áttörés. Ismét Diósgyőrbe vezetett az útja. A miskolciaknál egyre kevésbé ment neki a játék az idő múlásával. Végül 2014-ben felbontották a szerződést. Ekkor a Loki nyújtott számára segítő kezet. Itt sem tudott meghatározó játékossá válni, így 2016-ban a Szparinál folytatta. Ám egy szezon után harmadjára is aláírta kontraktusát Debrecenben. Összességében mérkőzéseinek negyedét játszotta a DVSC-ben, 39 gólt ért el piros-fehérben ezen idő alatt. 2018 nyarán ért véget futball karrierje. Itt látható egy pompás találata a Gyirmót ellen, ahol két védőt fektet el egy lövő csellel, majd kegyetlenül bevágja a léc alá.

Magyar szinten remek képességű játékos volt, jól bánt a labdával, nem félt cselezni, példát vehetnének rengetegen az NB I-es játékosok közül róla. Pontrúgásai kiemelkedőek voltak, nem kevés szabadrúgásgól fűződik a nevéhez. Tőle lehetett számítani minden meccsen váratlan megmozdulásokra, látványos cselekre. Igazán nagy szükség lenne egy top formában lévő Tiszára, nem csak a Lokinak, hanem bármely magyar csapatnak és a válogatottnak is.

A 2018-as visszavonulását követően nem hagyott fel a labdarúgással. Alapított szakértő társaival egy futball iskolát Tisza Talent Management néven. „A Tisza Talent Management azért jött létre, hogy hozzájáruljunk egy új sportolói generáció felemelkedéséhez, amely a nemzetközi mezőnyhöz mérten is professzionális mind taktikai, mind technikai felkészültségüket illetően. A célunk, hogy egyéni képzések keretében olyan segítséget tudjunk nyújtani sportolóinknak, amivel közelebb kerülhetnek vágyaikhoz és eközben értékesebb emberekké is válhatnak.” – Tisza Tibor

A leírt cél mellett megfogalmazza, hogy mi is az a TTM, és kiknek is szól ez: „Habár a TTM nem elsősorban/kizárólag hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkozik, a szervezet büszkén vállalt missziója jövőképet biztosítani a kelet-magyarországi nehéz körülmények között élő, tehetséges sportolók számára.” Egyéni képzésekkel és futball táborokkal várja az érdeklődőket. Jelmondatuk: „A tehetség, csak a kezdet…” Értékes és fontos munkát végez a stábjával, ráadásul közel Debrecenhez, amely szintén melengetheti a Loki szurkolók szívét. Részemről további jó munkát, és sok sikert kívánok Tisza Tibornak és szakmai stábjának.

Hajrá Loki!