LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Debütálás Szegeden

Vasárnap Szegedre látogat a DVSC. Vendéglátóinknak minden pontra szükségük van, hiszen három pont választja el őket a kiesést jelentő pozíciótól. Számunkra sem fér bele a pontok hullajtása, mert egyre közeledik hozzánk az élboly a tabellán. Nem mellékesen nálunk bemutatkozik a kispadon az új edzőpáros, Huszti Szabolcs és Toldi Gábor, számukra is igazán fontos a jó kezdés.

A két csapatról egyformán elmondható, hogy borzasztó formában vannak a tavasszal. A szegediek az eddig eltelt három fordulóban kétszer kaptak ki, a Szentlőrinc és a Haladás ellen kapituláltak. Egyetlen pontjukat pedig az előző fordulóban szerezték Budaörsön, ahol 1-1-et játszottak. A DVSC a Siófok legyőzését követően két vereséget szenvedett, a Szolnok otthonában, majd a Gyirmót vitte el a három pontot Debrecenből. Ez utóbbi vereség Kondás Elemér állásába került. A két csapat a nyár végén találkozott egymással a Nagyerdei Stadionban. Azon a találkozón 3-0-s Loki siker született, de az eredmény nem tükrözi, hogy mennyire nem volt egyszerű dolgunk a találkozón. Az első találatnál Bárány fejelt a kapuba, majd Ferenczi távoli lövése akadt be, a végén pedig Baráth megpattanó lövése zörgette meg a hálót.

A hazaiaknál több ismerős arcot is felfedezhetünk vasárnap. Mohl Dávid, Szilvási Péter, Kóródi Nándor, Oláh Gergő és Aleksandar Jovanovic is volt a Loki játékosa, csakúgy, mint az ősz végén kinevezett edzőpáros Dragan Vukmir, és segédje, Andorka Péter. A Szegednél sem volt nagy mozgás a télen, Jammeh Haruna, Kővári Róbert, Lestyán Lionel és Papp Milán érkezett. Távozott Kárász Krisztián és Takács Tamás, utóbbi is egykori játékosunk, ő tavasszal Kazincbarcikán focizik majd, így később vele is összefuthatunk, előre rettegünk a találkozástól.

A kezdőcsapatunk valószínűleg nem változik jelentősen, hiszen Huszti Szabolcs azt nyilatkozta, hogy nem szeretné felforgatni a csapatot, viszont arról is szót ejtett bemutatkozásakor, hogy a 4-2-3-1-es hadrendet preferálja. Így én közel megegyező tizenegyet várok kifutni a pályára vasárnap délután, mint a Gyirmót ellen, de elképzelhető, hogy látunk majd valamit az edzőpáros új filozófiájából is. Bízom benne, hogy bátran fog a fiatalokhoz nyúlni, mert az NB II az, ahol még ezt bátrabban meg lehet tenni.

Mit várhatunk Huszti Szabolcstól és Toldi Gábortól úgy, hogy egy hetet nem töltöttek a csapattal? Ennyi idő alatt nem lehet csodát tenni, nem lehet egy új játékrendszert megtanítani, de a mentalitáson, a hozzáálláson lehet javítani és egy gyenge formában lévő Szeged ellen ez is elég talán. Viszont én azzal is elégedett lennék, ha látnám az akaratot a csapaton, a győzni akarást. Mindenesetre adjuk meg az időt és az esélyt az új edzőpárosnak.

A találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik. Streamen követhetik a szurkolók Huszti Szabolcs és Toldi Gábor bemutatkozó mérkőzését.

Hajrá Loki!