LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Űzött vagy sebzett vad szerepében?

A tények makacs dolgok. Változnak az idők. Szegény embert még az ág is húzza. Körülbelül ezek a közhelyek jutottak eszembe a szombati mérkőzésünkkel kapcsolatban, annak dacára, hogy szombat délután hazai környezetben a Kisvárdával fogjuk indítani a tavaszi hadjáratunkat a biztos bennmaradás kiharcolásért.

Ellenfelünk ősszel bombaformában játszott, aminek az lett a jutalma, hogy ezüstös pozícióban telelt, és nem sokon múlott még az sem, hogy az ősz bajnoka legyen. Még az sem tudta kizökkenteni hétvégi ellenfelünket, hogy szezon közben elveszítette hadvezérét, hiszen Joao Janeiro a felvidéki DAC kispadjára ült át. Helyére Erős Gábor ugrott be előbb ideiglenesen, majd kiderült, hogy ezt a szezont ő fogja végig vinni. Habár nem panaszkodhat senki az eddigi teljesítményre, de érkezett így is erősítés télen a Várkertbe, hiszen a lengyel élvonalból megszerezték Rafal Makowskit a középpályára, de ez azzal járt, hogy a DVSC-ben korábban megforduló Lucast elpasszolták kölcsönbe későbbi opcióval a Diósgyőrnek, valamint az egyik kulcsembernek számító Claudiu Bumba Révész Attila szavai alapján könnyen a tartalékcsapatban töltheti a tavaszt. Ezen kívül egy kapust, Mihajlo Hotrát igazolták még le az Ungvárból.  Így is azt tudom mondani, hogy náluk is az állandóság és a jól összeszokottság lesz továbbra is a fő erősség. Felkészülésüket, illetve edzőtáborukat a világjárvány nem akadályozta olyan mértékben, hogy el kelljen halasztani, hiszen Törökországban három ellenfél ellen is pályára léptek, az azeri Neftchi Bakuval remiztek, a cseh Banik Ostravától kikaptak, míg zárásként a koszovói FK Dukagjinit legyőzték.

Ezzel szemben a mi téli felkészülésünkre sajnos a járványidőszak kellően hatással volt, de erre nem foghatunk semmit sem, hiszen ne felejtsük el, hogy például az Újpest, a Budapest Honvéd és a Ferencváros is kénytelen volt a COVID-19 fertőzések miatt elhalasztani külföldre tervezett edzőtáborát és edzőmérkőzéseit, így most ezúttal nem érintett minket rosszul, hogy anyagi megfontolásból, de kimaradt az életünkből a külföldi túra. Azonban ne legyünk álszentek. Attól, hogy nem lett leközölve a klub részéről, attól még érint minket is, amit az online stream híján „láthatatlan” Minaj elleni győztes főpróbán is olvashattunk, hiszen a keretünk körülbelül fele nem játszott ilyen-olyan okok miatt. Elvileg többen is (Kosicky, Charleston, Korhut, Poór, Pintér) visszatérnek az ősszel maródiak közül, akik valamennyire bővíthetik a szakmai stáb repertoárját. Ezért azok után, hogy a sérüléseken kívül újabban a koronavírus is bejött a képbe, mint egy újabb döntően nehezítő tényező, a kezdőcsapatunkat illetően nagyjából az utolsó edzőmeccsünkön látottak alapján tudok tippelni szombatra.

Ennek ellenére olyan nagy kincstári optimizmusom megmondom őszintén nincs a mérkőzés előtt, látva részünkről a régen tapasztalt, de valahol várható nagy nihilt a transzferpiacon, amely igencsak beszédes, hiszen annak ellenére nem igazoltunk eddig még a hátsó alakzatunkba, hogy ősszel egy híján harmincszor is kapituláltunk. Persze még elképzelhető változás a február 14-én bezáró transzferpiacon. Legnagyobb erősítésünk eddig az, hogy a Dunaszerdahellyel hírbe hozott Dzsudzsák Balázs végül maradt tavaszra is, ami akár döntő lehet céljaink elérésében. Valamint a jó pedigrével rendelkező Dorian Babunskit igazoltuk le a bolgár élvonalbeli Botev Vratsa csapatától. David Babunski tesója féltávnál holtversenyben a harmadik legjobb mesterlövész volt a bolgár első osztályú EfBet Ligában. Ezen kívül vélhetően az állandóság és a mostanra már beérő csapategység lehet az egyik fő fegyverünk az egykori válogatott csapatkapitányunk fineszes megoldásai és a még mindig remek rúgótechnikáján kívül.

Nem kérdés, hogy lenne miért visszavágni a várdaiaknak, hiszen ősszel egy hajrában kapott góllal végül vezetésről kapott ki a Loki 2-1-re. Akkor ugyanis eléggé rossz sorozatban volt a csapat, mondhatni sebzett vadként küzdött a jobb eredmény eléréséért, de végül űzött vad lett belőle a lefújás előtti pillanatokban esett Zlicic tekerés nyomán. Remélem a Carrillo-éra alatt eddig tapasztalt küzdeni tudásunkra ezúttal sem lesz panasz és a végén pontszerzéssel nyugtázhatjuk az első tavaszi fordulót egy, a tabellán előttünk helyezkedő csapattal szemben. Erre volt is már példa, amikor a Ferencvárost hazai pályán legyőztük, így várjuk a következő bravúrt.

HAJRÁ LOKI!