LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Már tényleg csak egy kicsi hiányzik

A Gyirmót elleni kötelező hatpontos házi feladat megírása valamint a balszerencsés várdai vereségünk ellenére a két, kiesésben érdekelt ellenfelünk (Gyirmót, MTK) menetrendszerű botlásai okán kijelenhető, hogy már nem sok kell ahhoz, hogy újoncként ténylegesen is bebiztosítsuk a bennmaradásunkat az élvonalban. Akár már hétvégén feltehetjük az i-re a pontot és megkönnyebbülhetünk.

Ehhez a képlet pedig pofonegyszerű: a hátralévő négy forduló alatt 8 pontos előnyünk birtokában egy győzelemmel szinte biztos, hogy megváltottuk a jövő szezonbeli bérletünket is, de pontok csipegetésével is elérhető ez a célkitűzés csak akkor a bajnokság végéig kell izgulni. Azonban minél hamarabb, annál jobb alapon ildomos lenne záros határidőn belül lezárni ezt a kérdést, amire szombaton este a Videoton elleni hazai mérkőzésen meg is lesz az esélyünk.

Ezért a fent említett célért viszont nagyon meg kell küzdeni, hiszen a Michael Boris vezetette ötödik helyezett fejér megyeiek igencsak megtáltosodtak és a legutóbbi öt fordulóban veretlenek tudtak maradni, de késői ébredésük okán mégis kétséges, hogy végül nemzetközi kupaszereplést érő helyen tudnak-e végezni. Nagy a tülekedés ugyanis az említett pozícióért, ami a Ferencváros esetleges Magyar Kupa győzelme esetén még akár nemzetközi szereplést is érhet. Csak a rend kedvéért: a Vidin kívül az Újpest, Zalaegerszeg és Paks hármasnak is lehet még esélye kilépni a nemzetközi színtérre, így a piros-kékek számára is fontosak lehetnek még bajnoki véghajrá összecsapásai.

Fontosságot illetően ugyanezt elmondhatja magáról a DVSC is, hiszen szükség van mihamarabb matematikailag is bebiztosítani a bennmaradást. Az idei szezonban egyébként meglepően jól jöttünk ki eddig a Vidi elleni meccsekből, hiszen tavaly ősszel Debrecenben csak a ráadásban mentették ikszre vendégek a meccset, míg tavasszal idegenben Szécsi Márk duplája hozott három pontot a konyhára. Ezúttal viszont Szecska nem lesz ott a kezdőben, hiszen műtét után rehabilitációját tölti. Rajta kívül a házi gólkirályunk, Ugrai Roland, Charleston és Poór sem lesz bevethető vélhetően már ebben a kiírásban, de sárga lapos eltiltás miatt védelmünk oszlopa, Deslandes is kénytelen lesz kihagyni a soron következő fordulót (ő egyébként a véleményünk szerint jogtalanul megítélt várdai büntető miatt kapta meg az ötödik sárgáját, duplán bűnhődünk tehát amiatt), így a Joan Carrillo vezette stábnak főhet a feje, hogy megtalálja a legjobb kezdő tizenegyet.

Keretünk vékonysága okán ugyanis nem sokan vannak az említett pozícióban potenciálisan szóba jöhető beugrónak, hiszen valószínűleg a sokat hibázó és cseppet sem meggyőző teljesítményt nyújtó Nikolics, vagy a fiatal utánpótlás válogatott, Szujó Attila közül kell eldönteni a katalán szakembernek, hogy melyikük mellett teszi le a voksát. A legvadabb variáció Baráth hátra vezénylése lenne (Huszti Szabolcs találmánya volt ez), ebben az esetben Bényei kaphatna szerepet a középpályán. Bárhogy is lesz, reméljük, hogy a lehető legjobb döntést hozza meg a vezetőedző és csapata. Mi mindenesetre a fiatalok szerepeltetését preferáljuk, így erősen letesszük a voksunkat Szujó, vagy akár Bényei kezdetése, semmint a „remek” szerb hátvédünk játszatása mellett.

Ha nem Szujó, akkor inkább Baráth kezdjen védőként, a lényeg, hogy ne Nikolics

Legutóbb hazai környezetben egyébként még az Oláh Gábor utcában, 2013 szeptemberében Sidibe és Volas góljaival nyert a DVSC a fehérváriak ellen 2-1-re, így már lassan tíz éve nem sikerült otthon tartani a három bajnoki pontot ellenük. Ideje lenne tehát ismét rálépni a győzelmi ösvényre megszakítva ezzel több éves vesszőfutásunkat. Talán nem kell hangsúlyoznom, hogy mennyire fontos összecsapás lesz ez nekünk szurkolóknak és a vezetőedzőnknek, Joan Carrillonak is, aki két ízben is dirigálta a fehérváriakat korábban. Egyrészt szurkolói szempontból mostanság igencsak hideg a viszony a két tábor között, így ez az összecsapás is újabb presztízs ütközet lesz, viszont az MLSZ döntése értelmében szektorbezárás miatt a B-középben nem lehet majd szurkolni, így a klub tájékoztatása alapján a B9 és C1-es szektorokba költöznek át szurkolók, így ott lesz vélhetően a legjobb a hangulat. Másrészt Carrillo múltbéli szerepvállalása okán is pikánsnak ígérkezik a szombati csörte, aki egyszer már megtréfálta korábbi munkaadóját és reményeink szerint szombaton is hasonlóan tesz.

A mérkőzés 19:30-kor kezdődik és az M4 Sport is élőben fogja sugározni az összecsapást, de mindenkit arra bíztatok, hogy jöjjön ki a Nagyerdei Stadionba, hiszen kell a bíztatás a fiúknak egy jó eredmény kivívásához.

HAJRÁ LOKI!