LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Meglesz végre az első győzelem?

Remélhetőleg a lefújás után majd elégedetten csettintünk a mutatott játékot látva és a címben feltett kérdésre igennel felelve nyugtázzuk az újjáépülő Loki első sikerét az új szezonban. Bizakodjunk, hogy a fent említett vágyálom beteljesül majd péntek este a másodosztály bajnoka, a Vasas ellen és második nekifutásra sikerül majd a népes debreceni közönséget kiszolgálni egy győzelemmel.

Ehhez pedig egy verhetőnek tűnő ellenfél érkezik a Nagyerdőre, hiszen hozzánk hasonlóan a pontvadászatot két döntetlennel indították a piros-kékek. Kuttor Attila csapata eddig finoman szólva sem produkált valami lehengerlő és emlékezetes antrét. Kezdésként a Kecskemét otthonában csak egy pontra voltak jók, holott több mint egy félidőt emberelőnyben volt a fővárosiak Sági kiállítása miatt. Azonban tegyük hozzá, hogy meglehetősen véleményes felfogásban vezette Erdős József spori azt a meccset, hiszen Pátkai durva szabálytalansága is bőven megért volna egy korai zuhanyt az első játékrészben. Ennek ellenére sem tudtak élni a kínálkozó eséllyel, így a lelkesen játszó KTE pontot rabolt tőlük csakúgy, mint a múlt hétvégén ellenünk is. A második fordulóban pedig a Fáy utcában a Paks ellen egy pontot szereztek Holender és Radó hathatós közreműködésével. Egy biztos: a nyári minőségi igazolások (Baráth, Géresi, Hidi, Dombó, Novothny, Zimonyi, Deutch, Holender) dacára a tizenharmadik kerületi szimpatizánsok valószínűleg nem ilyen rajtban reménykedtek, habár messzemenő következtetéseket még nem igazán érdemes levonni két kör után. Ami a hiányzókat illeti, pénteken ellenünk szinte biztosan nem lesz bevethető Novothny Soma sérülés miatt.

A házigazda DVSC háza táján rég nem látott játékosmozgás tapasztalható eddig, aminek köszönhetően alaposan megnőttek a variációs lehetőségei Joao Janeiro vezetőedzőnek. A legfrissebb szerzemények, Horváth Krisztofer és Alexandros Kyziridis, akik a támadásokat hivatottak segíteni majd a jövőben. A luzitán mester habitusából fakadóan a csapat a Kisvárdán a hajrában, valamint a Kecskemét ellen a második játékrészben már megvillantott valamit abból, amit szeretne meghonosítani az új vezetőség és a szakmai stáb. Nevezetesen az ellentmondást nem tűrő hozzáállást és az eredményes játékot. Nos, előbbi már megmutatkozik nyomokban, de utóbbin még van mit csiszolgatni, hiszen a lila-fehérek ellen jobb helyzetkihasználással könnyedén meg lett volna győzelem is. Így a Loki, hasonlóan az angyalföldiekhez két pontot szerzett eddig.

A kezdőt illetően eget rengető változások nem várhatók a múlthéthez képest, mégis az az érzésünk, hogy a héten szerződtetett Horváth debütálni fog az eddig gyengén játszó Sós helyett

A pénteki meccs legnagyobb kérdése az főként, hogy a két garnitúra közül ki szerzi meg első győzelmét, amivel elindulhat a tabella felsőbb régiói felé. Mindkét oldalon vannak olyan játékosok, akik képesek eldöntetni a mérkőzést, nálunk az eddig pazarul indító Bárány növelheti góljai számát, míg a túloldalon a Holender vezette csatársorra lesz érdemes odafigyelnie a Romancsuk vezérelte piros-fehér védelemnek. A két fél egyébként legutoljára az élvonalban négy éve mérkőzött meg egymással Debrecenben, akkor 3-2-es Vasas siker született, de ezt leszámítva az utóbbi húsz évben nem sok babér termett a vendégeknek. Voltak igencsak kiemelkedő győzelmeink, mint például egy 2002-es 6-3-as siker az Oláh Gábor utcán, vagy éppen a veretlenül megnyert bajnoki címünk évéből, 2011-ből egy 5-2-es magabiztos siker a szezonnyitányon, amikor még Adamo Coulibaly brillírozott a támadósorunkban. Idén egyszer egyébként már összecsaptak egymással egy zárt kapus fővárosi edzőmeccsen a csapatok, az akkor még osztrák edzőtáborba induló és még számottevően nem erősítő Debrecen egy góllal kikapott.

Egy dologban biztosak lehetünk: ha állandósítani tudják a fiúk az eddig tapasztalt játékunkat (főleg a Kecskemét elleni második félidőt alapul véve), akkor szinte biztos, hogy az átlag nézőszám is emelkedni fog a pontjainkkal együtt. Ezen pedig egy esetleges siker nyilvánvalóan még jobban segíthetne.

A találkozót az MLSZ döntése alapján, pénteken este nyolc órától játsszák a Nagyerdőn, Bogár Gergő lesz a játékvezető, és az M4 Sport is élőben is közvetíti majd az összecsapást.

MINDENKI A STADIONBA! HAJRÁ LOKI!