LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Sok mindenről dönthet a nagypénteki meccs

Az előző fordulóban miénk volt a zárómeccs a Vasas ellen, a következőt pedig mi nyitjuk Mezőkövesden. Nem túl szerencsés a vasárnap-péntek ritmus, de ez van, ezt kell szeretni. Ráadásul ellenfelünk is vasárnap játszott, nincs tehát különösebb hátrányunk ebből fakadóan. A Mezőkövesd elleni mérkőzés sorsdöntőnek tekinthető, már ami a hogyan továbbot illeti: ezzel a találkozóval bekategorizálhatjuk magunkat a szezon hátralévő részére.

Győzelemmel ugyanis versenyben maradnánk a dobogóért, hova tovább, a forduló többi párosításának hála még az a felállás is összejöhet, amire két hete volt sanszunk, ha legyőztük volna itthon a Kecsót: két pontra megközelíteni a második helyet. A KTE ugyanis Felcsúton vendégszerepel, a Paks pedig a Fradit fogadja, míg a Kisvárda Zalaegerszegre látogat. Tehát a tabella első 8 helyezettje egymás ellen játszik ezen a hétvégén. Ha pedig a körbeverésekből jól jövünk ki, akkor nagyot léphetünk céljaink elérése érdekében.

Apropó célok: ugyebár első a biztos bennmaradás kiharcolása, és perpill nem kell aggódnunk a kiesés miatt, azért rögzítsük a tényt: győzelemmel elérnénk a bűvös, 40 pontos határt, amivel szerintem idén már végképp nem lehetne kiesni. Ráadásul a Vasas ha legyőzné otthon a Honvédot, akkor egyrészt alighanem magukkal rántják az NB II-be a Kispestet, másrészt mi akár 15 pontra eltávolodhatunk a kieső zónától, ami hét körrel a vége előtt már végképp csak matematikailag nem jelentene biztos bennmaradást.

De mi van akkor, ha nem nyerünk, ne adj’ Isten kikapunk? Igazából semmi, még a dobogóról sem kell lemondanunk ebben az esetben is, de azért akkor piszok nehéz dolgunk lenne. Úgy érzem, hogy most kellene élnünk a kínálkozó lehetőséggel, mert nagyon nehéz sorsolásunk van, a Kövesd után játszunk itthon a Felcsúttal, aztán megyünk Zalaegerszegre, ezek mind ki-ki meccsek lesznek közvetlen riválisok ellen. Ráadásul mind a nehezebbik fajtából, pláne a két idegenbeli lesz kellemetlen.

Mezőkövesden elég vegyes a mérlegünk. Elég, ha csak az idei szezonban ott lejátszott meccsre gondolunk, az addig nyeretlen, gólt is alig szerző, Supka Attila vezette hazai csapat csúnyán inasba rakott minket a hétfői meccsen, az volt a Janeiro-féle Loki első veresége. Akkor nagyon kilátástalanul fociztunk, hiába szereztük meg korán a vezetést. Nem is emlékszem vissza szívesen az ott látottakra, úgyhogy elég is ennyit arról a meccsről. Egyébként az utóbbi években hol az egyik, hol a másik csapat nyerte a két együttes kövesdi bajnokiját, hiszen az augsztusit megelőző mérkőzésünket tavaly tavasszal játszottuk ott, akkor Pávkovics góljával nyertünk 1-0-ra, az biztosította be matematikailag is a bennmaradásunk (az egyébként egy szerdai mérkőzés volt). Azt megelőzte egy 1-0-s vereség 2021 októberében még Husztiékkal, míg előtte szintén volt egy 1-0-s sikerünk Garba góljával, ez meg a kiesésünk évében történt. Négy-négy győzelem és vereség, valamint két döntetlen eddig a mezőkövesdi mérlegünk, szóval tök kiegyenlített. Jó lenne pozitív irányba billenteni ezt a statot.

Ami a várható kezdőnket illeti, Varga Józsi hosszabb időre kidőlt, így ő biztosan nem lesz, de az ő pótlását bőven-bőven megoldja Loncar. Szerencsére Kusnyír is visszatért már, így a jobb oldalon sincsenek gondok. Babunskit ezúttal már a keretbe várom, bár kezdeni szerintem még most sem fog. Szerencsére a kulcsembereink most egészségesek, és a többségük jó formában is van. Szerintem egyébként ugyanazt a kezdőt küldjük majd pályára, mint amit vasárnap is láttunk. Valamiért én most bizakodó vagyok, jól játszottunk a Vasas ellen is (bár tudjuk, hogy ők elég gyengusok), és úgy érzem, hogy a Mezőkövesd is elhasznált egy raklapnyi mákot a múlt héten Kecskeméten, és mi már tapasztalhattuk a saját bőrünkön, hogy az MF-et könnyű ám kimeríteni. Remélhetőleg most ők lesznek emiatt punsiholva.

Jöjjön tehát a húsvét pénteki móka, harcoljuk ki a győzelmet és töltsük az ünnepeket a dobogón! Hajrá Loki!