LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Tapadni kell az élmezőnyhöz

A Zalaegerszegen aratott könnyed győzelmünk után egy újabb rangadóra kerül sor vasárnap a Nagyerdőn. Ez a párosítás a házigazda negyedik helyezett Debrecennek és a tizedik, a kiesés szele által igencsak megcsapott Videotonnak is nagyon fontos. Srdjan Blagojevic együttesének különösen annak fényében, hogy a dobogós helyezés szempontjából a legfőbb riválisunk, a Paks legyőzte a Kecskemétet idegenben, így győzelmi kényszerben lépünk pályára a dobogós hely tekintetében.

Bartosz Grzelak, a székesfehérváriak svéd és lengyel útlevéllel is rendelkező vezetőedzője bizony nincs éppen irigylésre méltó helyzetben, hiszen nagyon kevés, szám szerint csak egy pont választja el csapatát a 11. helyezett Budapest Honvédtól, így a hátralévő öt fordulóban igencsak nagy nyomás nehezedik rá. Ahogy legutoljára a KTE elleni vereség után fogalmazott, csapata éppen egy légörvénybe került és neki meg kell oldani a sima leszállást. Ellenkező esetben viszont igencsak nagy blama lenne, ha a mezőnyhöz képest jóval több pénzből gazdálkodó Videotonnak búcsúzni kellene május végén az NB I-től. Holott télen is azért robbantották a bankot azzal, hogy az Újpest két alapemberét, Katonát és Csongvait is piros-kékbe öltöztették, de ez eddig nem észrevehető a tabellán és kézzel fogható jelei sincsenek egy esetleges formajavulásnak. Maximum a hullámvölgybe került listavezető Ferencváros elleni 2-2-es döntetlent lehet idesorolni tavasszal. Legveszélyesebb játékosnak a bosnyák válogatott Kenan Kodro számít, aki 11 góljával az előkelő negyedik helyen áll a góllövőlistán, habár tegyük hozzá gyorsan, hogy a cívisvárosiak észak-macedón gólvadásza, Dorian Babunszki is 10 góljával is a jobbak között van. A vendégek védelme egyébként várhatóan alaposan felforgatott lesz, hiszen az előzetes hírek szerint sérülés miatt Bese, Hangya, Fiola és Schön, eltiltás miatt pedig Heister nem játszhat majd ellenünk.

A DVSC ezzel szemben a kezdetekhez képest álomszerű tavaszt produkál, olyannyira, hogy harcban van a dobogóért, amit aligha gondoltunk volna még a szezon elején. A rossz szezonrajt után ugyanis pont a Videoton ellen talált rá a győztes ösvényre a hajdúsági egylet, így jó lenne ellenük már csak a nosztalgiából is, de gyarapítani a győzelmeink számát, ami a jövő heti paksi fellépésünk előtt kulcsfontosságú lenne. Ehhez nagyban hozzájárulhat az, hogy Dzsudzsák Balázs ott lehet a pályán vasárnap, hiszen sikeresen fellebbezett klub a Felcsút mérkőzés után utólag kiszabott eltiltása ellen, így eltörölték a kényszerpihenőt és már csak a szakmai stábon múlik, hogy kezdeni fog-e – alighanem igen. Ezen kívül jó hír az is, hogy múlt hétvégén a közönségkedvenc Bárány Donát is góllal adott életjelet magáról az első csapatban, így remélhetőleg kapni fog lehetőséget vasárnap is, de a spanyol alapemberünk, Christian Manrique is a csapat rendelkezésére állhat. Ezért talán kellemes problémával nézhet szembe Blagojevic mester, hiszen több variációs lehetősége is kínálkozhat a kezdőcsapatunk összeállítására, a legnagyobb kérdés az, hogy marad-e a három belsővédős rendszer, vagy Manrique és Dzsudzsák visszatérésével mi is visszaállunk a megszokott hadrendre. Mi utóbbira tippelünk.

A két csapat idei randevúin egyébként ősszel Debrecenben Dorian Babunski fejesével egygólos Loki győzelem született Dombi Tibor megbízott edzősége idején, majd idegenben 1-1.es döntetlent értek el a cívisvárosiak, annak ellenére, hogy vezettek szintén a macedón csatár góljával. Napra pontosan majdnem egy éve viszont bántóan sima, háromgólos sikert arattak a piros-kékek Michael Borissal a kispadon, így ezt mindenképpen meg kell bosszulni és hozzásegíteni ellenfelünket, hogy a Grzelak által emlegetett légörvény után a másodosztályban sikerüljön nekik a sikeres landolás.

Miután ez a párosítás szurkolói szempontból pár éve már nem a barátságról szól, így egy parázs hangulatú és kiemelt fontosságú rangadó elé nézünk. Remélhetőleg Karakó Ferenc vezetésével egyenlő feltételek és korrekt bíráskodás mellett fog majd lezajlani ez a 90 perc és nem fognak megismétlődni a Felcsút elleni bicskanyitogatóan botrányos ítéletek.

A nagy érdeklődés mellett megrendezendő mérkőzést az M4 Sport élőben fogja közvetíteni.

MINDENKI A STADIONBA! HAJRÁ LOKI!