LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Sikeres hétfői debütálásban bízva

Nemzetközi szinten már sikeresen nyitották meg a 2023-2024-es évadot Srdjan Blagojevic tanítványai, miután Örményországban az Alashkert vendégeként értékes egygólos győzelmet arattak. Azaz jó helyzetből várhatjuk a csütörtöki visszavágót, ami után remélhetőleg majd Bécsbe vezethet tovább az utunk az Európa Konferencia Liga selejtezőjében. Ezeket a gondolatokat azonban tegyük félre csütörtökig, hiszen addig még hétfőn este a Mezőkövesd ellen hazai pályán megkezdik az OTP Bank Ligát a srácok. Remélhetőleg hasonlóan sikeresen, mint ahogy azt tették Loncarék az Abovyan City Stadionban is.

A matyóföldiek keretében történtek változások, hiszen egyik kulcsemberük, Dino Besirovic Svédországba igazolt, valamint a Bobál fivérek is búcsút intettek sárga-kékeknek, amire válaszként a Lokiban is megforduló és látványos gólokat szerző hangulatembert, Ugrai Rolandot igazolták le a balul sikerült törökországi kitérője után, valamint a Videotontól távozó kapust, Kovácsikot is leszerződtették. Ezen kívül több fiatal honi futballistát szereztek meg, többek között Soroksárról és Székesfehérvárról. Ettől függetlenül, ismerve Kuttor Attila csapatainak játékstílusát, egy harcos és kemény mérkőzésre van kilátás.

A szünetben egyébként a sportigazgatónk igyekezett eleget tenni a vezetőedzőnk kívánalmának, hogy megritkítsa a csapatot optimális létszámra, aminek keretében csúnya szóval élve a létszám felettiekre kihegyezve gyomlálást hajtott végre, így nem kevesebb, mint 13 játékos távozott eddig a felnőtt keretből, és közel sem biztos, hogy ez a végleges szám. Persze akadnak újak is (szám szerint négyen), de ezúttal a létszámduzzasztás helyett a keretoptimalizáláson volt a hangsúly, amellett, hogy az újak már ne csak mennyiségre, hanem minőségre is hozzá tudjanak tenni az egyébként sem gyenge keretünkhöz.

A kettős terhelés okán Blagojevic mester szinte biztosan fog a rotáció eszközével élni, ami után új igazolásaink (Vajda, Oliveira, Domingues) és a kölcsönből visszatérő Baranyai valószínűleg több játéklehetőséget fog kapni az első néhány fordulóban – főleg a két „fiatalszabályos” játékos. Utóbbi egyébként a tavaszt pont a matyóknál töltötte, így egyfajta beépített ügynökként tud esetleg súgni a szakmai stábnak. Lesznek azért sajnos hiányzóink is: Antonio Mance, Ferenczi János és másik új igazolásunk, a szlovák Alexander Mojzis sérülés miatt nem fog tudni majd a csapat rendelkezésére állni. Ferenczi kiesése ráadásul roppant kellemetlen, edzőnk taktikájában kulcsszerepet játszik, hiánya pedig több pozíció felbolygatását is eredményezi, hiszen így ki kell venni a középpályáról Manrique-t (aki Ferenczit pótolja), a középpályára pedig gyakorlatilag a védelemből kellett feltolni Lagatort, így a hátsó alakzat közepe is megbomlott az Alashkert ellen. A rotáció jegyében viszont most lehet hogy ekkora módosításra nem lesz szükség és Ojediran ugrik be a középpályára: a fiatal nigériaitól sokat várunk idén, de vélhetően nem csak mi, ő lehet a következő gyémántunk, aki később egy nívósabb bajnokságba igazolhat Debrecenből.

Egy biztos, kiindulva a legutóbbi két egymás közötti mérkőzésünkből, a magam részéről az őszi hazai záró fordulós mérkőzéshez hasonló összecsapásra számítok hétfőn este is, ahol az ellenfél taktikájából fakadóan az első gólig lehet nehéz az összecsapás. Azonban ha megint a ráadásban születne egy mindent eldöntő gól a részünkről, akkor azt is alá tudnám írni, hiszen akkor egy újabb katartikus élményben lenne részünk. Mindenesetre gálára nem sok esélyt látni, kőkemény, verejtékezős meccsre van kilátás. De mindegy hogy hogyan, a lényeg az, hogy megszerezzük a három pontot.

A mérkőzés hétfőn este nyolc órától veszi kezdetét és a játékvezető Káprály Mihály lesz. A találkozót természetesen az M4 Sport élőben közvetíti majd, de legyünk minél többen a stadionban!

 HAJRÁ LOKI!