LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings 23/24 – #3

A válogatott szünet egyben a második hármas etap lezárása is volt, és bár még mindig vannak csapatok, amelyek kevesebb meccset játszottak, kezd kialakulni egy reális kép az erősorrendekről. Lássuk, hogy mi hogyan rangsoroltunk ezúttal!

A csapatnevek után zárójelben a tippjeinkből kialakuló helyezési átlag, az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Ferencváros (1.2, 1., 0, )

Az elmúlt hetekben erődemonstrációt tartott a Fradi, és bár a bajnokságban becsúszott egy hazai vereség a Felcsút ellen, azt követően 6-6 gólt lőttek a Paks és a ZTE ellen, illetve az EKL-ben is sima győzelmeket arattak a csoportkörig vezető úton. Ennek ellenére némileg érthetetlenül leváltották Máté Csabát, és nagy talány, hogy a játékosként klasszis, de edzőként még kezdőnek számító Stankovic mire megy majd a kerettel. De épp az elmúlt hetek bizonyították, hogy ez a keret gyakorlatilag edző nélkül is bajnok kellene, hogy legyen.

2. DVSC (1.8, 2., 0, )

Az MTK ellen oda lett a makulátlan mérlegünk, ami picit fájó, de aztán a Kecskemét ellen sikerült javítani. Az első öt meccsünket tehát letudtuk négy győzelemmel, de ne feledjük, hogy idegenben még nem léptünk pályára. Viszont aki azt hiszi, hogy ez hátrány lenne, azoknak jeleznénk, a DVSC 2023-ban még veretlen idegenben, ráadásul minden sorozatot figyelembe véve! Ez 7 győzelmet és 4 döntetlent jelent összességében, és tartjuk ezt a sorozatot úgy, hogy pályára léptünk a Groupamában és Bécsben is többek között. Úgyhogy nem kell magunkat félteni az otthonunktól távol, sőt, az előző szezonban jobban ment idegenben. Mindenesetre a komoly erőpróbák majd csak most jönnek, és választ kaphatunk arra, hogy tényleg reálisnak látjuk-e ezt a második helyet.

3. Felcsút (3.5, 3, 0, )

A győzelem a Fradi otthonában jól mutatott, de azt követően leikszeltek a Vidivel otthon, majd belefutottak egy óriási pofonba Kecskeméten. Nehéz hovatenni ezt a csapatot továbbra is, keret és lehetőség alapján simán a Fradi kihívóinak kellene lenniük, de egyelőre stabil dobogós csapattá sem képesek válni. Mondjuk ez nem is feltétlen baj.

4. KTE (3.8, 4., 0, )

Idegenben nem megy most a Kecsónak, Debrecenben és az MTK otthonában is kikaptak, és ezeken a meccseken a játékuk is dadogott. De közben meg otthon lemosták a Felcsútot, szóval vegyes az összkép. Kiesési gondjaik egészen biztosan nem lesznek idén sem, és alighanem harcban lesznek a dobogós helyekért – nem is esélytelenek ezúttal sem az első háromban végezni.

5. Újpest (4.8, 5., 0, )

Pakson belefutottak egy nagy pofoban, de otthon ők is meggyőzőek. A korábbi évekkel ellentétben tehát ezúttal jól kezdték a szezont, ami biztató lehet a folytatásra nézve. Idén az Újpest sem a kiesés szélén fog tehát táncolni, sokkal inkább lehet reális elvárás, hogy a felsőházban végezzenek, és üldözzék a dobogós helyeket.

6. Paks (6.0, 6, 0, )

Az örök középcsapat, az örök hektikusság megtestesítője. Egyik héten sima 3-0-s siker az Újpest ellen, majd egy 1-6-os pofon a Fradi otthonában, hogy utána a Vidi legyőzésével javítsanak. Ez ismét elég lesz a sima bennmaradásoz, de a komolyabb célokhoz nem.

7. DVTK (7.3, 7., 0, )

A szezon előtt nehezen lehetett belőni őket a rengeteg új légiós miatt, de az első hat forduló összességében elfogadhatóan zárult. Merészebb célok azért egyelőre nem lehetnek, de újoncként alighanem szó nélkül aláírnák a sima bennmaradást. Erre jelen állás szerint minden esélyük meg van.

8. MTK (7.5, 12., +4, )

A másik újoncot is leírtuk a szezon előtt, de a gyatra kezdés után óriási feltámadást produkáltak: az elmúlt három meccsüket egyaránt megnyerték, ráadásul a tavalyi ezüst- és bronzérmest is le tudták győzni. Ez persze még nem jelenti azt, hogy simán bennmaradnak, de minden jel arra mutat, hogy lesz náluk két gyengébb csapat a szezon végére.

9. Kisvárda (9.5, 9., 0, )

Továbbra is pocsék formában van a Várda, igaz eddigi meccseiket egyaránt idegenben játszották. Mostanra megvan az új vezetőedző is Mátyus János személyében, aki nagy talán, hogy hogyan tud majd együtt dolgozni Révész Attilával. Mivel még nem láttuk őket hazai pályán, így egyelőre még nehéz megmondani, hogy ténylegesen veszélyben lesznek-e a szezon során.

10. Videoton (9.8, 10., 0, )

Megszerezték az első győzelmüket, méghozzá – kijelenthetjük – egy fontos kiesési rangadón a Mezőkövesd ellen. Merthogy ez a Vidi idén is szenved és idén is a bennmaradásért fog küzdeni, minden jel erre mutat. Hiába cserélték ki a keret egy részét, csapatként továbbra sem működik jól a gárda.

11. ZTE (10.7, 8., -3, )

Továbbra is katasztrófa a ZTE szezonja, az egyetlen, MTK elleni győzelmet leszámítva az összes meccsüket elveszették. Ráadásul az átigazolási időszak hajrájában komoly frissítésen esett át a keret, több alapember is távozott, akiket kérdés, hogy milyen minőségben tudnak majd pótolni az újak. Egyelőre az egyik kiesőnek ők tűnnek.

12. Mezőkövesd (12.0, 11., -1, )

A másiknak pedig a még nyeretlen Mezőkövesd, akiket mint kiderült, jogtalanul zárt ki az átigazolásokból a FIFA a nyár során. Hogy emiatt, vagy sem, de jelenleg egyértelműen kilógnak a mezőnyből. Nem csak az eredmények, a játékuk sem túl bíztató, ráadásul ha a jó formában lévő Drazicot kivesszük ebből a csapatból, akkor még rosszabb lenne a helyzet.