LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Rámelegítés az őszi hadjáratra

A nyári meccsdömping után, a válogatott szünetet követően ezúttal Debrecentől némileg távolabb folytatja a Lokomotív a tétmeccseit. Ezúttal a Magyar Kupában a harmadosztályú Eger SE ellen tehetik meg az első lépést Srdjan Blagojevic tanítványai, amely után remélhetőleg minél tovább íródik majd a 2023/2024-es kupahistóriánk és a minél fényesebb érem megszerzésére is lesz majd esélyünk, amit már régóta szeretnének újraélni a piros-fehér fanatikusok.

Álmodozás helyett azonban sokkal okosabb lesz, ha lépésről lépésre és meccsről meccsre haladva gondolkodunk, ahogy azt tettük a tavalyi szezonban is. Az idei bajnoki kiírásban eddig nem sok panasz illetheti a csapatot, így remélhetőleg az idegenbeli mérkőzések alkalmával is folytatjuk majd ott, ahol abbahagytuk a Kecskemét ellen. Ennek érdekében Blagojevic mester vélhetően egy relatíve erősebb csapatot fog a pályára vezényelni. Az eredmény jó alakulása esetén várható lehet az eddig kevesebbet futott játékosok becserélése. Remélhetőleg így láthatjuk a gyepen két legújabb igazolásunkat, a szerb Majdevacot, Tubolyt vagy éppen az eddig kevesebb lehetőséget kapó Bévárdit és Ojedirant. A legnagyobb kérdés viszont természetesen a védelem összetétele lehet, hiszen Mojzis és Dreskovic is kényszerpihenőjét tölti sérülések miatt, ezért Romanchuk és Lagator szerepvállalására is jó esély mutatkozik. Továbbá az is kérdés, hogy a profi szerződést kapó fiatal titánok (Kócs-Wasburn, Cibla, Ernest Romanchuk) és a második csapatunkban brillírozó nigériai Nwachukwu közül kit dobhat be a szakmai stáb a mélyvízbe?

Ellenfelünkről érdemes tudni, hogy az NB III Észak-Keleti csoportjában a 9. helyen áll a korábbi Vasas és Újpest csatár, Lázok János trenírozta hevesi alakulat. Csak zárójelben, második csapatunk az 5. helyen tanyázik jelenleg, így nem kérdés hogy a papírforma könnyed Loki sikert ígér. Habár az NB III-ban augusztus elején hazai környezetben egy gyors gólváltás után 1-1-es eredmény született a két csapat összecsapásán.

Azonban az erőfölényt a gyepen is érvényre kell juttatni, hogy ne érjen minket kínos meglepetés, mint ahogy a fővárosi zöld-fehéreket az előző kiírásban, Iváncsán. A két csapat közös újkori története egyébként nem sok mérkőzést ölel fel, hiszen két OTP Bank Liga találkozón kívül Ligakupa találkozókon játszottak egymással a felek. Közülük is kiemelkedett egy igen kellemetlen zakó Diósgyőrben (az Eger ideiglenes otthonában), amikor is a nehéz levegőre és a magas fűre lett fogva a 2012 szeptemberi élvonalbeli bajnoki vereség, ahol a Loki már túl volt az aranykorának zenitjén és hatszoros bajnokhoz nem méltó teljesítményt tett le a pályára, amelyet Németh Norbert góljának köszönhetően nyertek a hazaiak. Az említett játékost később egy bundabotrány kapcsán el is marasztalták.

Most ezért a bő tíz éves botlásért is visszavághatunk szombaton 15 órától megrendezendő mérkőzésen, amelyre a helyszínen lehet majd 700 forintért jegyet váltani. A játékvezető Takács Tamás lesz. Élő közvetítésről nem adott egyelőre tájékoztatást a klub.