LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Keleti rangadó három év után

Nagyon jó kimondani, hogy a listavezető DVSC az ötödik DVTK ellen felsőházi keleti rangadót fog játszani szombaton. A tét ezek után az, hogy Srdjan Blagojevic csapata a találkozót követően is veretlen maradjon idegenben a naptári évben. Az is igaz azonban, hogy ebben a kiírásban a Debrecen táblán kívül még nem volt fellépése a Lokomotívnak, így szombaton esünk át azon a bizonyos tűzkeresztségen az OTP Bank Liga 2023/2024-es kiírásában.

Ellenfelünk, a Szergej Kunyecov vezette újonc Diósgyőr különösen jól indította a szezont, hat meccs után az előkelő ötödik helyen áll, ami három győzelmének és egy döntetlenjének is köszönhető. Ez annak fényében némileg meglepetés, mivel nyáron alapos mozgás volt a csapat háza táján, de a szakmai stábjuk jelen állás szerint úgy fest, hogy jól megoldja az új emberek beépítését a csapatba. Így aztán Edomwonyi, Pozeg Vancas, Jurina, Vallejo vagy akár Stephen is komoly erősítésnek számít magyar szinten. Ha ehhez hozzávesszük Lukács, Holdampf, Gera vagy Jurek személyét is, akkor kimondhatjuk, hogy jó futballistái vannak a miskolciaknak, így véleményem szerint gond nélkül megugorhatják az idei NB I-et; hangsúlyozom, a jelenlegi mutatott teljesítmény alapján mondom ezt.

Továbbá van két olyan játékos is a keretükben, akik egykor Debrecenben is játszottak. Bényei Ágoston és Szatmári Csaba számára pikáns lehet a szombati összecsapás, hiszen nevelőklubjuk ellen játszanak. Ellentétes utat járt be Vajda Botond is a DVSC-nél, aki nagyon jó benyomást tett ránk szurkolókra, de őt jelen állás szerint még a kezdőcsapatban biztosan nem láthatjuk, habár már részlegesen el kezdte az edzéseket. A Diósgyőrnél egyébként picit hasonló a helyzet, mint nálunk: maga a keret és a játékosállomány nem feltétlen kiemelkedő a mezőny többi tagjához képest, ám a szakmai munka és a vezetőedző személye, illetve ezzel együtt egy jó koncepció elegendő arra, hogy egy átlagosabb keretet is kiemeljen a 12 csapatos ligából.

Srdjan Blagojevics épp a héten jubilált, hiszen immár több, mint egy éve áll a DVSC alkalmazásában, és nyilván szeretné győzelemmel ünnepelni a jubileumot. Jelen állás szerint jó úton halad a csapat, amely egy izzadtságszagú egri Magyar Kupa továbbjutással melegített a keleti rangadóra. Reméljük, hogy azt a megspórolt energiát Miskolcra tartogatták a srácok, mivel egy ahhoz hasonló kezdés nem fér bele az Andrássy úton. A hajdúságiak szakmai stábjának ezzel együtt igencsak főhet a feje, hiszen Mojzis, Dreskovic, Vajda és Joao Oliveira szolgálataira nem számíthatnak, ami után kérdéses (vagy éppenséggel pont nem az) a védő harmadunk összeállítása, de remélhetőleg sikerül majd a lehető legjobb összeállítást megtalálni. Nagy meglepetésre nem számítok a kezdőt illetően.

Ha a két csapat egymás közötti Miskolcon lejátszott eredményeit vizsgáljuk, abból kiderül, hogy legutóbb még a kiesésünk évében Vitelki Zoltánnal a kispadon nyertünk 2-1-re Borsodban. A góljainkat Adeniji és Kinyik szerezték és érdekesség, hogy már az első negyedórában kialakult a végeredmény. Ezen kívül számos emlékezetes sikert arattunk még Diósgyőrben, mint például a 2007-es 5-1-es győzelem vagy éppen 2009-es 3-2-es Lokomotív diadal, amelyek mind hozzájárultak abban az évben aratott bajnoki aranyérmünkhöz.

Ha az előjeleket nézzük, akkor a nemzetközi kupában lejátszott idegenbeli meccseink alapján jó érzéseim vannak, hiszen a Blagojevic érában legtöbbször idegenben is otthon voltunk. Kíváncsian várjuk, hogy mire megy a két piros-fehér csapat egymással. Az idő remek lesz és miután a két szurkolótábor is kiváló kapcsolatot ápol egymással, így valószínűleg közel telt ház előtt lesz megrendezve a szombati mérkőzés. A játékvezető Berke Balázs lesz, a kezdés pedig 17 óra.

HAJRÁ LOKI!