LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings 23/24 – #8

Villámgyorsan eltelt az első három tavaszi forduló, így ismét sorrendbe állítjuk az NB I csapatait az aktuális formájuk alapján. Nézzük, hogy ez alapján mire számítunk a szezon végén!

A csapatnevek után zárójelben a tippjeinkből kialakuló helyezési átlag, az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Ferencváros (1.3, 1., 0, )

Meggyőzően kezdték a tavaszt, sajnos ezt a saját bőrünkön is tapasztalhattuk. Most jön csak a neheze azonban, a kettős terhelés a nemzetközi szereplés miatt. Üldözik a Paksot, és csak idő kérdése, hogy mikor ugranak ismét, és végérvényesen az élre.

2. Paks (1.7, 2., 0, )

Egyelőre ott folytatják, ahol az ősszel abbahagyták, ők is három sikerrel kezdték az új évet. Pedig voltak azért nehéz meccseik is, de eddig nem inogtak meg. Az mostmár talán biztosra vehető, hogy benne lesznek az első háromban, innentől csak az érem színe a kérdéses.

3. Felcsút (3.5, 3., 0, )

Bár megtorpantak a tavasz elején, két vereséggel kezdtek, az előző fordulóban begyűjtötték az első győzelmüket. A dobogó harmadik fokára a Vidi kiszámíthatatlansága miatt megvan még az esélyük, de jelenleg nem nekik áll a zászló.

4. Videoton (4.0, 5., +1, )

Vereséggel nyitottak, és úgy tűnt, hogy tényleg lehet visszaesés a távozók miatt, ám idő közben sikerült olyan igazolásokat nyélbe ütniük, amik biztatónak tűnnek. Magabiztostank tűnik ez az ötpontos előny, de a komoly erőpróbák az elkövetkezendő hetekben jönnek nekik.

5. DVSC (4.5, 4., -1, )

Felemás kezdetet produkáltunk, hiszen a fix hazainak számító DVTK elleni meccsen pontokat hullajtottunk, viszont cserébe kihasználtuk az Újpest utolsó gyengélkedését a tulaj- és edzőváltás előtt, amivel lássu be, szerencsénk volt. A Fradi ellen pedig hiába a jó játék, pont nélkül maradtunk. A következő néhány meccs a mi esetünkben is sorsdöntő lesz, hiszen a következő két fordulóban a két előttünk álló fejér megyei riválissal találkozunk. Ezek könnyen beárazhatják a további céljainkat, könnyen lehet, hogy február végére a Magyar Kupa marad számunkra a prioritás.

6. KTE (6.0, 9., +3, )

Az őszi hullámzás után összeszedni látszik magukat. Két sikerrel nyitottak, Pakson pedig belefér a vereség, abszolút tapadnak a felsőházra, ha így folytatják, akkor be is férhetnek a top 6-ba. Továbbra is egységes, jó kis csapat benyomását keltik.

7. MTK (7.8, 7., 0, )

Az Újpest vergődését ők is kihasználták, utána viszont beleszaladtak két sima vereségbe a Fradi és a Vidi ellen. Továbbra is nehéz kiigazodni rajtuk, mert váratlan győzelmeket váratlan vereségek követhetnek, így marad az abszolút középmezőny.

8. DVTK (7.8, 6., -2, )

Kamikaze akciónak tűnt a rajt előtt pár nappal edzőt váltani, és összességében nem is jött be eddig a váltás, hiába tűnt úgy a debreceni pontszerzésük után, hogy jól is elsülhet a dolog. A DVTK-nak így marad a kapaszkodás a mezőny elejéhez, de nem valószínű, hogy beférnek a felső házba.

9. Újpest (8.7, 8., -1, )

Az évek óta ígért és halogatott tulajdonosváltás immár biztos, de majd csak a következő szezontól lesz ennek igazán jelentősége. Az edzőváltás azonban gyors változást hozott, és már egy diósgyőri bravúrgyőzelemmel jelezte az Újpest, hogy idén sem fognak kiesni, hiába minden baj és gond.

10. ZTE (9.7, 11., +1, )

Nagyon jól kezdték a tavaszt, és ennél csak akkor lehetett volna jobb, ha most vasárnap legyőzték volna a Mezőkövesdet a kiesési rangadón. Ebben az esetben kijelenthettük volna, hogy eldőlt a két kieső sorsa, így azonban még lőtávolon belül vannak a zalaiak a két vonal alatt lévő csapatnak.

11. Mezőkövesd (11.0, 10., -1, )

Hiába a pontszerzés Egerszegen, a helyzet továbbra is kilátástalannak tűnik, így nem csoda, hogy jött a menetrendszerinti edzőváltás, Kuttornak mennie kellett. Jöhet viszont bárki, ezt a Kövesdet már aligha menti meg a kieséstől.

12. Kisvárda (12.0, 12., 0, )

A Kisvárdától sokan feltámadást vártak a tavaszra, hiszen Révész Attila elmondása szerint jól igazoltak, és ráadásul hazai meccsekkel kezdték meg az évet. A sorsolásuk viszont nem volt kedvező, hiszen élcsapatok ellen kezdtek, és ez az eredményeiken is meglátszik. A helyzetük lassan kilátástalanná válik.