LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Tét nélkül

Elérkeztünk a 2023-2024-es szezon utolsó fordulójához, és ismét azon ritka eset áll fenn, hogy az égvilágon semmi tétje nincs számunkra a meccsnek. De még annyi sem, hogy néhány helyet javítsunk/rontsunk, ugyanis az ötödik helyezésünket bebetonoztuk az előző fordulóban. Milyen motivációval léphetünk így pályára Felcsúton?

Ahogy azt a hétfői H9-ben is elmondtam, én nem fűzök sok reményt ehhez a meccshez. A csapat már elbúcsúzott szépen a közönségtől a Vidi elleni meccsen, most pedig egy olyan ellenfél ellen lépünk pályára, akik számára még van tétje a meccsnek – nem sok, de még odaérhetnek a dobogóra. A Felcsút amúgy is a mumusunknak számít, sokszor törtek borsot az orrunk alá az elmúlt években ilyen-olyan módon. Szóval ha mindezek ellenére sikerülne elérni egy szép eredményt, az számomra kellemes csalódás lenne.

Akkor mégis mihez kezdjünk ezzel a meccsel? Én például kísérletezgetnék Blagojevics helyében. Ki lehet próbálni új játékrendszert, új taktikai elemeket, illetve olyan játékosokat, akik eddig kevesebbet játszottak. Mivel eltiltások miatt eleve szűkülnek a lehetőségeink (Ferenczi, Lagator, Loncar és Szécsi kisárgázták magukat), én mindenképp egy kísérletezős csapatot küldenék pályára. Lentebb mutatom is, hogy konkrétan kiket.

Pellumbi már egy ideje a csapattal edz, de a meccskeretbe eddig nem került be, így nem biztos hogy megkockáztatnám a játékát a szezon utolsó meccsén, inkább a kövi évadra legyen teljesen egészséges, így marad Romanchuk Dreskovic mellé. Balhátvédként még Hornyák is szóba jöhet, de abban nem vagyok biztos, hogy őt az elejétől be mernénk dobni. A középpályához most nem nyúlnék, már csak azért sem, mert ha Manrique lesz a balhátvéd, akkor amúgy se nagyon van más (Tubolyt nem hiszem hogy marasztaljuk, így pedig fölöslegesnek érzem őt játszatni). A szélekre viszont bedobnám Kocsist, aki még nem volt egyszer sem kezdő, illetve Bódi is megérdemli a játékperceket. Opcionális még, hogy valamelyik fiatal kapus kezdjen Megyeri helyett, vagy akár csereként beállva debütálhasson az NB I-ben. Update: Dresko és Bárány sérülés miatt nem bevethető. Így keverni kell a kártyákat, Tubolyt és Batait várom helyettük a kezdőbe.

Nincs tehát tét, de azért becsületből illene legalább nem telibeszarni a meccset. Szoktuk volt mondani, hogy ha azt látjuk, hogy mindent megtesz a csapat a pályán, de ennek ellenére is kikap, azt még mindig sokkal inkább el tudjuk viselni, mint az alibizést. Szóval részemről csupán ennyi az elvárás: ne csak a mezek legyen fenn a pályán.