LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Mégis nyerünk valamit?

ligakupa2Talán kissé unalmas lehet, hogy ismét egy költői kérdést teszek fel apró kis szösszenetem elejére, de ez alkalommal jobb cím nem jutott eszembe. És nem szeretnék üres frázisokat puffogtatni, de az tudva levő, hogy az OTP Bank Liga, alias NB1 már a hétvégén véget ért és mindenki, akit egy kicsit is érdekel a honi futballélet az kívülről fújhatja a tabellát és az összes fontos kérdés már gyakorlatilag eldőlt. Csupán egy nem: Kié lesz a Ligakupa?

 

Ezt a mostohagyerekként kezelt kupasorozatot egyébiránt jelen állás szerint utoljára rendezik meg. A Loki döntőbeli ellenfele az a Ferencváros lesz, aki a bajnoki ezüst medallionon kívül bezsebelte még a Magyar Kupát is, így talán kissé „jóllakott óvodás” csapat benyomását is keltheti Thomas Doll csapata. (Bár erre azért szerintem senki sem merne nagy összegben fogadni.) Ezzel szemben Kondás Elemér gárdája viszont meglehetősen éhes lehet, mivel idén még nem nyertek semmit. Ezzel a Ligakupával azonban talán még valamelyest megmenthetik idei hektikus és félresikerült szezonjukat a vasutasok.

Emlékeztetőül, a DVSC az MTK-t kettős győzelemmel (3-1/2-0) búcsúztatta a döntőbejutásért rendezett páros találkozón és előtte a bajnok Videotonnak is megálljt parancsoltak. Míg kupagyőztes Ferencváros a Budapest Honvéd testén jutott el a hajdúsági fináléba. Egy azonban biztos: aki látta vagy emlékszik a két csapat legutóbbi összecsapásaira az tudja, hogy vélhetően nagy harc lesz a pályán minden egyes labdáért és akárhogy is ez egy presztízsmeccs lesz a két klub számára is. A hajdúságiak szakmai stábja várhatóan ismét egy vegyes összetételű 11-et fog kivezényelni a gyepszőnyegre és elsősorban azokra fognak támaszkodni, akik kiharcolták a döntőbe jutást az MTK elleni találkozókon.

dvscftc

Némiképp növelheti a cívisek esélyeit a tény, hogy a hazai pálya előnye az ő kezükben lesz, mivel az MLSZ a Nagyerdei Stadiont jelölte ki a döntő helyszínéül. (Ez nekem valamilyen szinten kompenzációnak tűnhet, azért mert a Magyar Kupa döntőt is a Ferencváros otthonában játszották le, így akkor sem sikerült teljesen semleges helyszínt kiválasztani a szövetség illetékeseinek.) De nem akarok összeesküvés elméleteket gyártani.

Ez azonban minket ne érdekeljen, hanem éljünk a lehetőséggel és nyerjünk végre valamit!

Egy információval viszont még adós vagyok: Június 3-án este 7 óra magasságában rendezik majd a kupadöntőt és a sípmester a bíróküldés értelmében Fábián Mihály lesz.

HAJRÁ LOKI!