LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Messze még a csúcsforma

Mint ismert, július végén a Budapest Honvéd ellen idegenben fogja indítani a 2021/2022-es NB I-es bajnoki szezont a DVSC. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a felkészülés már javában zajlik és egy keményebb alapozás után vannak a játékosok. Szombat délután „kikapcsolódásként” Pallagon edzőmeccset játszottak az másodosztály újoncával, az NB III-at toronymagasan megnyerő Tiszakécskével.

Az idő mondhatni ideális volt, hiszen a kezdeti viharfelhők eltűntek az égről, így a kezdésre sok szurkoló döntött úgy, hogy megtekinti a helyszínen az összecsapást. Az edzőmérkőzés előtti bemelegítésnél már látszott, hogy lesz jó pár hiányzója a DVSC-nek, mivel az előző szezon házi gólkirálya, Bárány Donát mellett Kundrák, Pávkovics és Bényei Ágoston sem volt bevethető állapotban. Ezért aztán az első félidőben Gróf – Bévárdi, Nikolic, Annich, Ferenczi – Baráth, Dzsudzsák – Soltész, Gyönyörű, Ugrai – Tischler összetételű tizenegy kezdett. Ebből is lehetett látni, hogy voltak kakukktojások a kezdőben, de leginkább a 21 éves ukrán próbajátékos Yaroslav Annich tűnt annak, aki egyébként végigjátszotta a kilencven percet és dacára annak, hogy az ukrán harmadosztályból érkezett, nagyon jó benyomást tett a jelenlévő publikumra. A másik ilyen név a 19 éves Gyönyörű Gergő volt, akinek személyében egy 19 éves saját nevelés kapott a középpályán bizonyítási lehetőséget a szakmai stábtól.

Visszaugorva a mérkőzésre, a kezdő sípszó után szinte azonnal magához vette a kezdeményezést a Loki és már a tizedik percben a fent említett Gyönyörű, nevéhez hasonló megoldással kapura tekerte a bőrt, de célt tévesztett. Bő három perc elteltével máris góllá érett a hazaiak fölénye, hiszen Ferenczi belőtt passzát követően Ugrai lövésére nem volt ellenszere az előző szezonban még Pakson játszó Holczernek. Öt perc múlva Tischler is feliratkozhatott volna a gólszerzők közé, de nagy helyzetben rossz megoldást választott. Ez mintha kicsit kedvét szegte volna a csapatnak, mert utána jobbára mezőnymunka folyt a pályán és néha egy-egy pontrúgás után került csak a labda a kécskei tizenhatos környékére. Egy ilyen sarokrúgás után Annich tévedett egy kicsivel, majd egy mutatós passzolgatás után ismét villant Gyönyörű, de Holczer ismét védeni tudott. Amikor pedig már azt hihették a helyszínen a nézők is, hogy előnnyel fordul a Loki, akkor jött Bévárdi, aki nagyon elszámította magát egy előreívelésnél, így tálcán kínálva fel a gólhelyzetet Pálnak, aki köszönte szépen és Nikolic díszkísérete mellett kíméletlenül kihasználta a lehetőséget.

A második félidőben mindkét oldalon szinte teljes sorcsere volt, így a Kosicky – Kusnyír, Poór, Annich, Korhut – Varga, Baráth – Pintér, Bódi, Sós – Szécsi kezdő futott ki a gyepre. Varga révén azonnal visszavehette volna a vezetést a fehér mezes Lokomotív, de az ellenfél kapusa résen volt a rövid oldalon. Javarészt újfent mezőnyjáték folyt és mondhatni unalmas mederben csordogált a találkozó, hiszen egy-egy ígéretes hazai akció pontatlan passzok vagy technikai hibák miatt meghiúsult. Túl a második játékrész felén, a 65. perc tájékán Annichot akadályozták a büntetőterületen belül, amit a játékvezető szabálytalannak látott és tizenegyest ítélt, Bódi higgadtan értékesítette a büntetőt a jobb alsóba. Körülbelül 10 percre rá újból főszereplő volt a spori, aki ezúttal Sós buktatásáért fújt be egy tizit, amit a sértett, csapattársát másolva ugyancsak a jobb alsóba helyezett, eldöntve ezzel a mérkőzést. A hajrában a sárga mezesek két alkalommal még próbára tették Kosickyt, de az eredmény már nem változott. A felkészülés következő állomásaként Telkiben edzőtáborozik majd a csapat a folytatásban, három edzőmérkőzéssel a programban.

Összegezve: bár magabiztos győzelemnek néz ki papíron, látva a játékunkat azért még eléggé csikorog az a gépezet. Ezek a technikai hibák mondjuk betudhatóak a keményebb alapozásnak is, de bőven van miben javulni, ez nem kérdés. Ezen kívül ilyen gólt és gyermeteg védekezési hibákat nem engedhet meg magának majd a csapat az OTP Bank Ligában, hiszen ott jóval komolyabb játékerőt képviselő csapatokkal fogunk majd játszani, nem megbántva ellenfelünket, akiknél egyébként több egykori első osztályt is megjárt játékos (Holczer, Erdei, Pál) is játszott. A játékosok részletes értékelésébe nem mennék bele, de Annich mellett Gyönyörű, Soltész és Ugrai is biztatóan mozgott, míg a többiek egy jó átlagot hoztak. A védelemben Bévárdi és Nikolic sem nyújtott meggyőző teljesítményt az első félidőben, így ők inkább lefelé lógtak ki a csapatból. A második félidei garnitúrából leginkább Varga, Bódi és Poór volt dicsérhető.

Látszik, hogy ezt a keretet lehetne még bőven erősíteni, hiszen gondolni kell az esetleges sérülésekre és formahanyatlásokra is (az esetleges covid-fertőzésekről nem is beszélve), és akkor már nem is olyan hosszú a kispadunk. Így a középpályát és a kapusposztot kivéve bizony elférne még egy-két minőségi igazolás előre és hátulra is, hiszen a többi csapat is gőzerővel erősít a következő szezonra. A július végi rajtra remélem lesz még egy pár új arc a csapatban, ahogy ígérték az illetékesek nem is olyan régen.

fotók // saját