LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Játékoskeringő – 2022/2023 nyár

Nevek vannak a listán. Mindkét oldalon. És sok. A pletykák, sajtóhírek, találgatások útvesztőjében vagyunk, próbálunk eligazodni közöttük, megtalálni az utat, amely a világosság felé vezet. Cikkünk folyamatosan frissül a sajtóban megjelent pletykákkal és tényekkel teletűzdelve, melyekkel próbálunk mindig naprakészek lenni.

A nevekre kattintva megtekinthető a játékosok profilja a transfermarkt.com oldalon.

Érkezett:

  • Ante Erceg (szabadon igazolható, Bröndby IF, legutóbb NK Osijek kölcsönben – 1+1 év)
  • Meldin Dreskovic (Sutjeska Niksic – 2 év)
  • Christian Manrique (szabadon igazolható, legutóbb Olympiakos Nicosia – 2+1 év)

Kölcsönből visszatérők:

Távozott:

Hosszabbított:

Érkezhet: 

Távozhat:


Hírek, pletykák:

[07/03] A zte.hu szúrta ki, hogy olaszországi hírek szerint érdeklődünk a Torino 19 éves jobbszélsője, Samuele Lovaglio iránt.

[07/01] A mai sajtótájékoztatón hivatalossá vált, hogy Dzsudzsák Balázs marad a DVSC-nél, bár ennél bővebb részleteket nem közöltek (szerk.: később kiderült, hogy egy évre, tehát 2023-ig írt alá). A csapatnak új cégvezetője, klubigazgatója és edzői stábja is van, júliusban pedig egyhetes ausztriai edzőtábor vár majd a keretre.

[06/30] A PMFC bejelentette Kovács Péter szerződtetését. Bár nem térnek ki rá, a 22 éves kapus vélhetően végleg a mecseki gárdához igazolt.

[06/30] Az NSO szerint Debrecenben folytathatja Major Sámuel. A 20 éves jobbhátvéd/jobbszélső a DVSC-ben nevelkedett, majd került a Salzburg akadémiájára. Az előző szezonban az osztrák élvonalban is bemutatkozhatott, hét meccsen játszott az Admira Wackerben, ám csapata kiesett, így szabadon igazolhatóvá vált.

[06/28] A blikk információi szerint a héten eldőlhet Dzsudzsák Balázs sorsa, csapatkapitányunk újabb egy évvel hosszabbíthat. Emellett információink szerint Varga József szerződése szintén egy évvel meg lesz toldva, és esély mutatkozik Korhut Mihály maradására is. Szujó Attila szerződése lejártával viszont Zalaegerszegre igazolgat. Az érkezők oldalán pedig ne lepődjünk meg, ha esetleg felbukkan majd a jelenleg csapat nélküli Varga Roland.

[06/22] Ez aztán a hidegzuhany: Bényei Ágoston Diósgyőrbe igazolt. A fiatal középpályás hosszútávú szerződésében volt egy záradék, miszerint alacsonyabb osztályú klubhoz elszerződhet. Ez minden bizonnyal azt jelenti, hogy átigazolási díj nélkül szerezte őt meg a DVTK, nagyon amatőr volt, aki ilyen szerződést kötött az egyik legnagyobb értékünkkel.

[06/21] A korábban velünk is szóba hozott Bobál Dávid Mezőkövesdre, Dombó Dávid pedig a Vasashoz szerződött. Továbbá bár hivatalos megerősítés nem érkezett róla, Tomas Kosicky vélhetően távozik, ugyanis nem szerepelt az első edzésről készült fotókon. A szintén most nyáron távozó Pintér Ádám és Kovács Gergő pedig múlt héten a Szeged együtteséhez szerződtek. Tischler Patrik pedig frissiben a Budafok játékosa lett.

[06/09] Információink szerint bár szívesen maradt volna akár alacsonyabb bérért is, a vezetőség nem hosszabbít Korhut Mihállyal, aki így szintén távozni fog szerződése lejártával.

[06/08] Tischler Patrik is elhagyja a DVSC-t 2 év után, a 30 éves támadó szintén szerződése lejártával távozik a klubtól.

[06/08] A következő szezonra megfiatalodik az NB III-as keret, ez pedig azzal is jár, hogy számos olyan játékos távozik, aki eddig főként ott kapott szerepet, így szerződése lejártával elhagyja a DVSC-t Kalafat ÁlmosKenderesi DávidKovács RóbertKovács GergőTordai BalázsSármány KristófBalla MátyásDeczki Máté és Soltész János.

[06/07] Két játékos távozását jelentette be a klubPintér Ádám és Gyönyörű Gergő szerződésük lejártával hagyják el a DVSC-t.

[06/01] Christian Manrique személyében balhátvédet igazolt a DVSC. A 23 éves spanyol futballista Ciprusról, az Olympiakos Nicosiától érkezik és 2+1 éves szerződést kötöttünk vele.

[06/01] Ahogy az várható volt, a klub nem élt a Soltész Dominik szerződésében rögzített opciós vételi joggal, így a támadó visszatér a Honvédhoz.

[06/01] A hírek szerint a Kisvárda lejáró szerződésű kapusa, Dombó Dávid Debrecenbe igazolhat.

[05/27] Az nb1.hu értesülései szerint Ugrai Roland Újpesten köthet ki.

[05/26] Meldin Dreskovic személyében egy belső védő érkezését jelentette be ma a klub. A 24 éves montenegrói bekk a hazája bajnokságát megnyerő, és számunkra is ismerős Sutjeska Niksic együttesétől érkezett két évre.

[05/25] És mára még jutott egy név az érkezők oldalára is, bejelentette ugyanis a DVSC Ante Erceg leigazolását. A 32 éves horvát támadó az utóbbi években a dán Bröndby kötelékébe tartozott, az előző szezont a horvát Osijeknél töltötte kölcsönben, ahol szezon közben térdszalag szakadáson is átesett. Összesen 3-3 meccset játszott a horvát első- és második vonalban, ezeken egy találatot szerzett. Most pedig 1+1 évre a DVSC játékosa lett.

[05/25] Az pedig már mai hír, hogy további két játékos távozott, név szerint Marko Nikolics és Pávkovics Bence. Előbbi leigazolása nem volt sikersztory, nem hagy maga után mély nyomot, ráadásul a távozása is emlékezetesre sikeredett. Utóbbi eligazolása viszont némileg meglepő, Pávkovicsról tudni kell, hogy gyerekkori álma volt a DVSC-ben futballozni, és tavaszra egész jó párost alkotott Deslandessel. Hivatalosan nem erősítette meg a klub, hogy az ő szerződése is lejárt volna, de valószínűleg erről van szó.

[05/25] Először ugorjunk vissza picit az időben, még múlt héten jelentette be ugyanis a DVSC Ugrai Roland távozását. Házi gólkirályunk szerződésében ugyan még volt +2 év opció, ám ezzel nem éltek a felek, így közel másfél év után távozott Debrecenből.

[05/25] Számtalan játékosunk szerződése lejár ezen a nyáron, melyek többségét Tőzsér Dániel is megerősítette. Ők név szerint Tomas KosickyPoór PatrikKorhut MihályVarga JózsefDzsudzsák BalázsPintér ÁdámTischler Patrik, illetve lejár a kölcsönszerződése Soltész Dominiknak, és meglepődnénk, ha élne az opciós joggal a klub az esetében. Valamint a hírek szerint a tavaly nyáron igazolt Szujó Attila szerződése is lejáróban van, de ezzel kapcsolatban nincs hivatalos infónk.

[05/25] Itt a nyár, kezdődik mindenki kedvenc időszaka, az átigazolási szezon, vagy ahogy mi itt Debrecenben már megszokhattuk, a kukázás! Meglepően hamar elkezdődtek a mozgolódások csapaton belül, így elérkezettnek láttuk az idejét a rovat elindításának. Mostantól kezdve egészen szeptemberig igyekszünk naprakészen követni a csapattal kapcsolatos híreket, pletykákat, értesüléseket!


>>> A korábbi rovatokért kattints ide! <<<