LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Győzelem és veszteség

lokiktekép1A meccs előtti egy hétben két vereséget is elszenvedtünk, bár az utóbbi volt igazán fájó, a sokkból és a letargiából kellett visszatérnie játékosnak és edzőnek a szürke hétköznapok edzéseibe, valamint felkészülni arra, amit egy NBI-es bajnoki mérkőzés nyújt. Hiába az osztálykülönbség a nemzetközi és a magyar meccsek között, az utóbbiban elért siker is pozitív hatást kölcsönöz. Ezért kellett maximális koncentrációval készülni a Kecskemét elleni hazai mérkőzésre, amelyen nagyrészt félgőzzel, sok hibával és pontatlansággal játszva, de behúztuk a három pontot.

A kecskemétiek újjáalakuló csapata kellemes áldozatnak tűnt, hogy javítsuk a közérzetünket, de lebecsülni hatalmas hiba lett volna őket. Az mindenesetre biztos – látva a kilencven percet -, hogy ellenfelünknek ismét egy viszonylag erős csapata lesz. Az előzetes hírek alapján feltételezhető volt, hogy lesz változás a kezdőnkben, mégiscsak selejtező volt kedden. Nem egyszerű feladat egy ilyen mérkőzésen túltenni magukat a játékosoknak, ahol a sebességbeli különbség miatt úgy tűnt, mintha csak egy helyben forogna mindenki a pályán. Ezután még a magyar állóvíz is megoldhatatlan problémákat tud okozni. A kecskemétiek elleni meccs periódusaiban nem mindig úgy jött ki a lépés, ahogyan mi szerettük volna.

lokikteös

Az első húsz perc álmosító hatása vitathatatlan, támadásban és védekezésben is hibát hibára halmoztunk. Kellett egy kis idő, mire észbe kaptunk, hogy meccs van. A vérnyomást csak Máté és Nagy kettő, illetve egy próbálkozása emelte meg. A taktikai felállás is káoszosnak tűnt, lehetett egy 4-3-3 vagy egy elcsúszott 4-4-2, amely formáció egyébként már erősen az alkonyzónájában jár. Azonban Coulibaly bal szélről való indulása zseniális húzás volt, ráadásul cselsorozatait világklasszisok irigyelhetnék meg, biztos egész éjszaka a videómegosztó portálokat bújta. A gól előtti joga bonito mozdulatával is elküldte védőjét a kisboltba. Adamo viszont azzal, hogy balról indult, kioltotta Rezes játékát, akinek lecseréléséig csak Borival való viaskodása tűnt fel. Védekezésben is rengeteg hibánk volt, többször is sikerült beindítani a védelem mögé, főleg Korhut oldalán. Nem működött olajozottan a gépezet. Támadásban is a gólon kívül nem sok akció futott végig. A második félidőre a vendégek váltottak, úgy jöttek, ahogyan egy hátrányban lévő csapatnak kell. Nem tudtuk feltartóztatni őket, a kapunk elé szorultunk, az egyenlítés pedig – ahogy ilyenkor szokott – jött. Még mindig jó látni – amit tavaly is -, hogy képesek vagyunk váltani, feljebb kapcsolni, ha éppen úgy hozza a szükség.

Azonban azt is el kell ismerni, hogy nem igazán ment úgy a játék, ahogyan elvárható. A figyelmetlenség üti fel ocsmány fejét egyre többször. No, meg a fegyelmezetlenség, de ez inkább a selejtezőkre volt érvényes, ahol pofáztunk szakadatlanul. Selim Bouadla visszatérése fontos lenne – szerencsére most már jó hírek jönnek -, mert Szakálynak nem fekszik a tegnapi posztja. Az előzetesben a távoli lövéseket és a pontos beadásokat említettük, mint meccsnyerő tényezőket. Lövést éppenséggel belső védőnktől, Mészárostól láttunk, pontos beadást pedig csak Bódi becserélése után. A legfontosabb most a győzelem volt, de megint fizetnünk kellett érte, mégpedig Máté személyében. Lehet most jön el az a szerencsétlenségi széria, amely tavaly elkerült minket? Jó lenne, ha mégsem.

Percek, események

22. perc: Coulibaly laza csele, majd passza után Kulcsár kotort az üres kapuba. 1-0

53. perc: Két vendég szöglet, előbb Verpecz véd, majd Vaskó fejese pattan a kapufáról a gólvonal mögé. 1-1

73. perc: Bódi erős, félmagas beadása elől Sidibe elhajolt, Coulibaly viszont nagy nehezen „átveszi”, majd a kapuba lő. 2-1

Pontok

Verpecz: Volt bravúrja, az egyenlítésnél habozott. 6

Nagy: Többször nagyszerűen szerelt, ráadásul úgy, hogy utána meg is játszotta pontosan a labdát. 7

Máté: Remekül fogta Jorginhot, nagyon nagy kár, hogy megsérült. 6

Mészáros: Gyorsasága miatt nem alakult ki ajtó-ablak helyzet, lövései gólt érdemeltek volna. 7

Korhut: Gyengén játszott, sok volt a helyezkedési hiba. 5

Kulcsár: Hasznosabb szélsőként, mint csatárként, de védekezése… 6

Varga: Hajtott, mint mindig, de most valahogy „eltűnt”. 6

Szakály: Nem igazán hasznos mélységi irányító szerepkörben, túlságosan hátul van, vagy éppen elől ragad támadásnál és nem ér vissza. Ramos beállásával már veszélyesebb volt. 5

Rezes: Borival kakaskodott egy kicsit. 5

Coulibaly: A végén cselkirály lesz belőle, mindig gólt akar szerezni. 8

Sidibe: A pontos beadások hiánya miatt nem igazán mutatott sokat. 5

Simac: Jól szállt be. 6

Bódi: Csereként rengeteget tett a játékhoz. 6

Ramos: Beállt.

A mérkőzés összefoglalója

(A kép forrása: dvsc.hu)