LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

DVSC – Sutjeska: mérkőzés felvezető és kommentfogó

lokistujeskaliveMegkezdi szereplését a Loki az Európa Ligában, ezen felül még azért is lesz nevezetes ez a találkozó, mert ez lesz az első tétmeccse a csapatnak az új, 2015-2016-os szezonban. Az elmúlt évekhez képest talán kevésbé felfokozott a várakozás, mi mégis megadjuk a módját ennek az összecsapásnak. Egész nap élő mérkőzés felvezetővel várunk titeket nagyjából 17 óráig, valamint első alkalommal hirdetünk meg úgynevezett kommentfogót, aminek az a lényege, hogy várjuk véleményeiteket, kérdéseiteket a kommentek között, melyekre készséggel válaszolunk. Emellett lehet társalogni a meccs alatt, és a meccs után is, melyekre szintén válaszolunk majd.

 

A cikk folyamatosan frissül a mérkőzést megelőző információkkal, képekkel.

A cikk folyamatosan frissül a mérkőzést megelőző információkkal, képekkel. Frissíts!

17:00 Kedves olvasóink! Mérkőzés felvezetőnk ezennel véget ért, de a meccs alatt és után, az összefoglalónk elkészültéig még várjuk folyamatosan véleményeiteket, észrevételeiteket kommentek formájában. Hajrá Loki!

16:50 Ennek a párharcnak a továbbjutója egyébként az FC Skonto Riga – St. Patrick’s Athletic párharc győztesével találkozik majd két hét múlva. Annak az összecsapásnak az első felvonását ma 18 órától rendezik Lettországban.

16:45 Egyelőre még nincsenek meg a hivatalos kezdők, vélhetően nagyjából egy órával a kezdés előtt hozzák majd nyilvánosságra.

16:35 A mértékadó transfermarkt adatai alapján a DVSC kerete 9,2 millió eurót ér, míg a Sutjeskáé csupán 3,48-at. Ezek is a mi esélyeink mellett szólnak.

16:30 A Sutjeska keretét egyébként szinte teljes egészében hazai, montengerói játékosok alkotják, illetve van két szerb légiósuk is. Mégis van egy igazán nagy kakukktojás, méghozzá a japán légiós Masato Fukui, aki minden bizonnyal kezdő lesz a vendégek támadó sorában. Rá mindenképp érdemes lesz odafigyelni.

16:20 A visszavágó is  hasonló időpontban kezdődik majd, igaz egy órával korábban: július 9-én, csütörtökön, 17:30-tól.

16:15 A találkozó után terveink szerint exkluzív beszámolóval jelentkezünk majd a mérkőzést követő sajtótájékoztatóról, és igyekszünk az összefoglalóval is minél hamarabb elkészülni.

16:10 A mai mérkőzést biztosan kihagyja Nenad Novakovics, Balogh János, Lázár Pál, Máté Péter, Ludánszki Bence sérülés miatt, míg Szilvási Péter és Geoffrey Castillion erre a párharcra még nincs benevezve, így szintén nem játszhatnak.

16:05 Az elmúlt években rengeteg kiállítás nehezítette a DVSC dolgát a nemzetközi mérkőzéseken, talán ez mutatja legjobban, hogy mennyire le vagyunk maradva mentálisan és sebességben a nemzetközi mezőnytől. Tavaly ki ne emlékezne Bouadla sorsdöntő piros lapjára, de a Young Boys elleni visszavágó utolsó perceiben Seydit is kiszórták. Az előző években Bódi Ádám szedett össze egy kiállítást Norvégiában, Ramost és Rezest a Bruges ellen állították ki (mindkettőt még az első félidőben), Nikolov Balázst pedig még 2012-ben, a BATE ellen szórták ki. Ezt a hat kiállítást az utóbbi 11 nemzetközi mérkőzésünkön szedtük össze, tehát átlagban minden második meccset emberhátrányban fejeztük be.

16:00 Ha még esetleg nem tettétek volna, tekintsétek meg a múlt heti főpróba, a Loki-Fradi meccs általunk készített videós összefoglalóját!

15:55 A DVSC várható kezdőcsapata: DVSC / 4-3-3: Verpecz István – Aleksandar Jovanovic, Mészáros Norbert, Dusan Brkovic, Korhut Mihály – Bódi Ádám, Varga József, Szakály Péter – Kulcsár Tamás, Balogh Norbert, Horváth Zsolt.

15:45 Friss hír egyébként a montenegróiak háza tájáról, hogy a csapat házi gólkirálya, egyben a liga gólkirályi címét is bezsebelő, 21 találatig jutó csatár, Goran Vujovic az orosz bajnokságból idén utolsó helyezettként kieső Arsenal Tula csapatához szerződött.

15:40 A Sutjeska egyébként hivatalos honlapján tette közé az esti mérkőzésen várható kezdőcsapatukat. Sutjeska / 4-2-3-1: Marko Radović – Aleksandar Šofranac, Dejan Ognjanović, Nikola Stijepović, Slavko Lukić – Jovan Nikolić, Matija Vujović – Stevan Kovačević, Miloš Vučić, Draško Božović – Masato Fukui.

15:35 Ellenfelünkről bővebben egyébként a redboy által készített ellenfél ismertető cikkünkben tájékozódhattok.

15:30 A montenegrói bajnokság küzdelmei csak bő egy hónap múlva, augusztus 8-án kezdődnek. A Sutjeska az első körben a nagy rivális Mladosst Podgoricát fogadja majd. Ezzel szemben az OTP Bank Liga már két és fél hét múlva, július 18-án kezdődik, és a Loki is rangadóval indít, Békéscsabára utazik.

15:15 A korábban kitett szavazásunknál a többség több gólos Loki győzelmet vár, úgy legyen! Most ismét megkérdezünk titeket: Mikor rúgjuk az első gólt?

15:10 Lesznek vendég szurkolók is, az Ultras Liberi fotóján a vendégcsapat szurkolótáborának, a Vojvode Niksicnek tagjai tartanak Debrecen felé.

15:05 Egy egészen friss infó: ha minden igaz, tegnap délig bérletekkel együtt 2300 körüli jegy talált gazdára a mai meccsre, ez bizony nem sok… Jó lenne, ha azért legalább ötezren összegyűlnénk a mérkőzésre.

15:00 Délután öt órakor, azaz két óra múlva nyitnak a Nagyerdei Stadion kapui, aki élőben szeretne szurkolni, érdemes hamar kilátogatni a stadionba, a játékosok bemelegítő edzése és a kellemes idő miatt. Aki pedig még a helyszínen szeretne jegyet váltani, szintén érdemes hamarabb elindulni, mert nagyobb sorok alakulhatnak ki a pénztárnál, és mivel nevet kell bediktálni, így lassabb lehet a vásárlási folyamat.

14:55 A Szutjeszka tavalyi eredményeiből szemezgettünk egy picit. A montenegrói bajnokság 12 csapatból áll, és 33 fordulót rendeznek, tehát hasonló rendszerben működik, mint ahogyan a mostani szezontól az NB I is fog. A 33 mérkőzésen 20 győzelem, 9 döntetlen, 4 vereség (ez a mezőnyben a legkevesebb) szerepelt a nevük mellett, 58 rúgott góljuk volt (holtversenyben a legtöbb), mellette pedig 23 bekapott találat. A pontvadászatban a második helyen végeztek, mindössze három ponttal lemaradva a bajnok Rudartól.

14:45 Mint azt korábban már említettük, ellenfelünknek nincs túl nagy nemzetközi rutinja. Ez idáig négy alkalommal mérethették meg magukat Európában: 2003-ban az Intertoto Kupa első körében kiejtették a luxemburgi Racing FC-t (ez egyébként mindmáig az egyetlen nyertes párharcuk az európai kupaporondon), majd a következő körben a finn Tampere United parancsolt megálljt nekik. A következő nemzetközi szereplésig 2009-ig kellett várniuk, ekkor az Európa-liga első selejtezőkörében a fehérorosz Partizan Minszk együttese búcsúztatta őket hosszabbítás után. Az elmúlt két szezonban egyaránt a Bajnokok Ligája selejtezőiben indulhatott a gárda, és mindkét alkalommal a moldáv kirakatcsapat, az FC Sheriff együttesét sodorta az útjába Fortuna. Mindkét esetben egyaránt ötgólos összesítéssel búcsúztak a BL-selejtező második körétől.

14:40 A Szutjeszka három felkészülési mérkőzést játszott a közelmúltban: a bosnyák harmadik ligás FK Zupa együttesét 5-0-ra legyőzték, a szerb első osztályban szereplő Radnicski Nistől 1-0-ra kikaptak, legutóbb pedig a szerb harmadosztályban szereplő Kopanoik gárdáját verték meg 5-1-re.

14:35 Az ellenféllel eddig kevesebbet foglalkoztunk, ezt a hiányosságot pótoljuk most. A niksiciek kerete jócskán átalakult az előző szezonhoz képest, legalábbis négy alapember távozott a csapattól. Közülük kettő különösen nagy veszteségnek számít, hiszen egyikük a csapat kapusa, egyben kapitánya, Ivan Janjusevic, aki 2011-ben még a Vasasnál is megfordult. Nála is nagyobb veszteség a gólkirály, Goran Vujovic elvesztése, aki szintén megfordult Magyarországon (Videoton, Haladás, Kecskemét, Eger), a támadó tavaly 21 találatig jutott a bajnokságban. Rajtuk kívül még két játékos, Sztefan Sztafanovics és Vladimir Jovovics távozott az együttestől.

14:25 Aki esetleg nem tudná, az esti mérkőzést a közmédia, nevezetesen a Duna World csatornája közvetíti, 18:15-ös kezdettel. Aki esetleg nem rendelkezne ilyen csatornával, az itt online is nézheti az adást. De reméljük, a többség élőben buzdítja majd a csapatot.

14:15 Nézzünk akkor egy kis időjárás jelentést! Esőtől nem kell tartanunk, sőt, inkább forróság várható még a meccs időpontjára is. (kép forrása: idokep.hu)

14:10 A fogadóirodáknál is egyértelmű esélyes a Loki. A hazai sportfogadó oldal szorosabb mérkőzést vár, mint a külföldiek.

DVSC – Sutjeska Niksic, háromesélyes fogadás, oddsok

1.45 / 4.10 / 5.75

1.40 / 4.50 / 6.50

1.36 / 4.75 / 6.50

14:00 Akkor szavazzunk! Ki mit vár a mai meccstől?

13:50 Az első meccsen a játékvezető a 42 éves, északír Raymond Crangle lesz, aki 2010 óta vezet nemzetközi mérkőzéseket. Az előző szezonban a Honka Espoo – Sillamae Kalev találkozón fújta a sípot az Európa-liga első selejtezőkörében. Reméljük nem róla fog szólni a ma esti mérkőzés…

13:45 Sajnos egy valami beárnyékolja ezt a mai meccset. A hétvégén elhunyt a DVSC egyik legismertebb fanatikusa, egyben vezérszurkolója, Komáromi Gábor, azaz „Komcsi”. Az ő tiszteletére az Oláh Gábor utcai stadionban gyűlnek össze ma este meccsnézésre és szurkolásra a debreceni szervezett szurkolói csoportok. Az eseményről bővebben itt.

13:40 Fontos jegyinformációk itt. A tegnapi fejlemények következményeként nem kötelező a stadionkártya a mérkőzésre, így aki nem rendelkezik vele, a neve bediktálásával válthat jegyet a találkozóra.

13:35 A jó játék mellett szerencse is kell, hogy megint ilyen szép eredményeket érjünk el. Az a csapat jut tovább, amely valami pluszt hozzá tud tenni. Bízom benne, hogy nemcsak a Szutjeszkán, hanem a következő ellenfeleken is továbblépünk” – nyilatkozta Kulcsár Tamás a Blikknek

13:30 Helyrerázhatja a Loki kasszáját a sikeres Európa Liga-szereplés. A dehir.hu összeszedte, hogy milyen pénzeket lehet keresni az Európa Liga szerepléssel. Ha csak a papírforma szerinti első két kört vesszük sikerrel, már azzal is közel 200 millió forintot keres a klub. A csoportkör elérése már több, mint 1 milliárd forintod bevétellel kecsegtet.

13:25 Bódi Ádám nyilatkozott is az NS-nek. Először a mögöttünk álló szezonról beszélt röviden, illetve felelevenítette a tavalyi nemzetközi szereplés első állomását.

„Egy éve úgy utaztunk el Észak-Írországba, hogy gólt kell szerezni a Cliftonville ellen, sajnos nem jártunk sikerrel. Emlékeim szerint meg kellett küzdenünk a műfűvel, amely rossz minőségű volt, csak lassú játékot tett lehetővé. A győzelmet így is megszerezhettük volna, mi voltunk a jobb csapat, de egész addig nehéz dolgunk volt a szívós ellenféllel szemben, amíg a visszavágón nem szereztük meg a vezetést. Ezúttal hazai pályán kezdünk, és nem lebecsülve a Szutjeszkát, gólokat kell szereznünk, biztos előnnyel akarunk menni a visszavágóra. Nagyon várom már, hogy újra tétmeccseket játsszunk, abban bízom, hogy ugyanolyan formában futballozom, mint tettem az előző bajnoki idény végén, és a csapat is sikeres lesz. Jó érzéssel fejeztem be a szezont.”

Majd rátért a mai mérkőzéssel kapcsolatos várakozásai.

„Hogy milyen benyomásokat szereztünk a Szutjeszka Niksicsről a már látott felvételek alapján? Emlékszem, három évvel ezelőtt amikor a Bajnokok Ligájában voltunk érdekelve, láttunk egy felvételt az akkori ellenfelünkről, az albán Skenderbeu Korce együtteséről, és azt gondoltuk, na ezeket biztosan megverjük. Aztán az első mérkőzésen nagy meglepetésre egy nullára kikaptunk… Az biztos, hogy agresszívan játszó csapat érkezik hozzánk, de hát a mai futballban melyik együttes nem agresszív? Letámadjuk a montenegróiakat, lesznek helyzeteink, s reményeim szerint a gólok sem maradnak el. A múlt héten a Ferencváros elleni edzőmeccsen nem voltunk eredményesek, de egyáltalán nem szabad abból a mérkőzésből kiindulni. Már csak azért sem, mert csupán felkészülési összecsapás volt, ráadásul éppen acélosabb munkában voltunk benne, hiányzott belőlünk a dinamika. Most végre újra tétmérkőzés következik, kapott gól nélküli biztos előnyt remélek.”

13:15 Kezdjünk egy kis sajtószemlébe. Először az országos sportnapilap, a Nemzeti Sport Lokival foglalkozó cikkeire vessünk pillantást. Kezdésnek íme az általuk várt kezdőcsapat (ami egyébként megegyezik a dvsc.hu-n feltüntetett várható kezdővel).

12:55 Tegnap éjfélig lehetett egyet cserélni az UEFA-nak leadott nevezési listán, a Loki pedig élt ezzel a lehetőséggel: a sérült Ludánszki Bence helyett a várakozásoknak megfelelően benevezte Bozidar Radosevicet, a múlt héten igazolt horvát hálóőrt.

12:45 Érdekesség, hogy korábban a Loki sem montenegrói, sem szerb (a két ország hajdanán Szerbia és Montenegró néven létezett) együttessel sem találkozott még az európai kupaporondon. A lenti térkép azon országokat és klubokat szemlélteti, amelyekkel már találkozott a DVSC nemzetközi szereplései során. Most a sor bővült Montenegróval, és amennyiben továbbjutunk, úgy újabb ország változik pirosra, hiszen sem ír, sem lett csapattal nem játszott még ezidáig a Loki, márpedig a következő körben ezen országból kap majd ellenfelet a csapat. Egyébként a Sutjeska sem játszott még magyar csapattal, bár az ő nemzetközi szereplésük közel sem nyúlik vissza akkora múltra, mint a miénk, így ez annyira nem meglepő.

Nagyobb méretért kattints ide!

12:35 A vendégek részéről Dragoslav Albijanic szakmai vezető nyilatkozott.

„Megnéztük ellenfelünk néhány bajnoki meccsét felvételről, próbáltunk minél jobban felkészülni a holnapi meccsre. A Debrecen a találkozó esélyese, és ezt nem csak a videón látottak alapján mondom. Figyelemmel követjük a magyar futballt, tudjuk, hogy ellenfelünk az utóbbi években szép eredményeket ért el, nemzetközi szinten is. Nehezíti a helyzetünket, hogy három meghatározó játékosunk máshol folytatja, vélhetően helyükön saját nevelésű fiatalok játszanak majd. Megpróbáljuk megnehezíteni a Debrecen dolgát, a verségen kívül minden más eredményt sikerként könyvelnénk el.” (dvsc.hu)

12:30 Most pedig nézzük, mit nyilatkozott a két tréner a tegnapi sajtótájékoztatón, kezdjük a sort Kondás Elemérrel.

Elemer_sajttaj2„Személyesen elmentünk megnézni őket, videón is láttunk mérkőzéseket róluk – kezdte Kondás Elemér. – Tudjuk, hogy három alapemberük távozott a nyáron, de nem hagyjuk, hogy kiénekeljék a sajtot a szánkból. Egy nemzetközi mérkőzésen egyik csapatot sem lehet gyengének titulálni, a Szutjeszka nem véletlenül jutott be ebbe a sorozatba. Tiszteljük ellenfelünket, másképpen nem is tehetnénk, mert kellemetlen meglepetésben lenne részünk. Arra számítok, hogy ott leszünk az ellenfél kapuja előtt, és arra törekszünk, sok helyzetet kidolgozzunk, és ezeket a lehető legjobb százalékban tudjuk értékesíteni. A célunk, hogy gólokat szerezzünk a mérkőzésen, és lehetőleg ne kapjunk. Ami a sérülteket illeti, Máté Péter már a csapattal edz, de nincs bevethető állapotban. Nenad Novakovicsra, Lázár Pálra és Ludánszki Bencére sem számíthatok, utóbbi műtéten esett át. Ferenczi Jánosnak van egy repedés a bokájában, ő is egyelőre rehabilitációs munkát végez.” (dvsc.hu)

12:25 Bedobnánk akkor az első témát, mellyel kapcsolatban a kommentek közt várjuk a véleményeiteket: Milyen eredményt vártok a mai találkozótól?

12:15 A mérkőzés beharangozóját csibu tollából itt olvashatjátok el, melyből többek közt kiderül, hogy kit várunk az esti meccsen a kezdőcsapatba, milyen taktikai hadrendet választhat vezetőedzőnk, és egy fontos kérdést is feszegettünk: ki fog ma gólt lőni?

12:00 Csapjunk is bele! Amint említettük, nagyjából 17 óráig folyamatos információkkal szolgálunk a mérkőzéssel kapcsolatban, tehát érdemes lesz frissítgetni a cikket. Emellett a kommentek közt egész nap várjuk a hozzászólásaitokat, kérdéseiteket, véleményeiteket, lehet tőlünk is kérdezni, próbálunk folyamatosan a rendelkezésetekre állni. A meccs alatt és meccs után is ki lehet beszélni a történéseket!