LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Rosenborg – DVSC mérkőzés felvezető

lokirbkeloMa este rendezik az Európa Liga harmadik selejtezőkörének visszavágóit, mi pedig Trondheimben lépünk pályára a Rosenborg ellen. Mondhatni emberes feladat előtt áll a Loki: ha tovább szeretne jutni, legalább kétgólos győzelmet kell aratnia a norvég listavezető otthonában (vagy elég eggyel nyerni, ha legalább négyet rúgunk…), szóval fel van adva a lecke. Mi azért délután hat óráig minden fontos információt, nyilatkozatot és statisztikát összeszedünk élő mérkőzés felvezetőnkben a párharccal kapcsolatban, és ezúttal is várjuk a reakcióitokat a komment szekcióban.

A cikk folyamatosan frissül a mérkőzést megelőző információkkal, képekkel. Frissíts!

18:00 Kedves olvasóink, egy óra múlva kezdődik a mérkőzés, úgyhogy mi is készülődünk. Reméljük úgy állhatunk majd fel a TV elől a mérkőzés végeztével, hogy nem kell csalódnunk a csapatban. Hajrá Loki!

17:55 Megvan a kezdőcsapat! Három csatárral kezd a Loki!

DVSC: Verpecz – Jovanovic, Mészáros, Máté, Korhut – Bódi, Varga J., Tisza – Balogh, Castillion, Sidibe

Cserék: Radosevic, Mihelic, Morozov, Szécsi, Szilvási, Ferenczi, Zsidai

17:45 Esetünkben a szokásos kérdés: ki fog gólt szerezni? Balogh Norbert kiváló formának örvend, benne bízhatunk, Tisza Tibor szintén szépen termel, bár az odavágón nem játszott jól. Sidibe mostanában nem játszik jól, talán majd ma magára talál. Bódi és Castillion is tartogathat mára gólokat, reméljük az összes felsorolt játékosunk betalál, és akkor nem lehet gond.

17:40 Egy hete felhívtam a figyelmet a norvégok erős kontrajátékára és legveszélyesebb játékosaira, főként a három támadóra, Mikkelsenre, Söderlundra és Hellandra. Mintha csak megéreztem volna… Mikklesen két gólt, Helland egyet szerzett, Söderlund pedig bár nem talált be, egy gólpassz és egy kapufa fűződött a nevéhez. Jensen pedig amellett, hogy kiválóan védekezett a középpályán, a támadások építésében is kulcsszerepet vállalt.

17:30 Nézzük a várható kezdőcsapatokat. A Rosenborgnak semmi oka a változtatásra, 99%, hogy a debreceni kezdőcsapattal állnak majd fel. Nálunk már csak a kényszer miatt is muszáj lesz váltani, az eltiltott Brkovics helyett Mészáros, a sérült Szakály helyett Zsidai kezdhet, utóbbi a szűrő pozíciójában, Varga pedig ezáltal egy sorral feljebb. Még egy változás lehet, ami már nem feltétlen kényszerű, ugyanis az elmúlt két meccsen hat gólt kapó, legalább háromnál nagyot hibázó Verpecz helyett Radosevic kezdhet a kapuban.


17:25
Korábban azt kérdeztük a szavazás során, hogy ki mire számít az esti meccsen. Meglepően bizakodóak olvasóink, 30% többgólos győzelmet, és sima továbbjutást vár, igaz 24% szoros vereséget, 22% pedig sima hazai sikert vár a találkozótól.

17:20 Múlt héten már mutattuk a térképet, nézzük ismét, hogy mely országokban járt már nemzetközi meccsen a Loki. Egyre pirosabb az az Európa térkép.

17:15 Ha valami csoda folytán sikerülne kiharcolnunk a továbbjutást, akkor sem érezhetnénk magunkat páholyban, ugyanis várna ránk még egy Play-off kör. Látva a lehetséges ellenfelek listáját (nem lennénk kiemeltek), sok jóra nem számíthatnánk. A Videoton a tegnapi kiesésével egyébként itt folytatja majd, szintén nem kiemeltként. Sorsolás holnap délután.


17:00
A mérkőzés helyszíne a 21 166 néző befogadására alkalmas Lerkendal Stadion lesz, mely 1947-ben épült, jelenlegi állapotát pedig 2002-ben érte el, a norvég csapat ugyanis akkor újította fel a Bajnokok Ligájában megkeresett pénzekből.


16:45
Kellemes labdarúgóidő várja majd a csapatokat este Trondheimben, csakúgy, mint egy hete a Nagyerdőn.

16:30 Idézzük fel az egy héttel ezelőtti odavágón történt eseményeket. Jól kezdett a Loki, az első félidőben egyértelműen jobbak voltunk a norvégoknál, azonban egy aprócska kihagyás elég volt a gyors fordításhoz a Rosenborgnak. A végén még egy góllal megtoldották előnyüket, amin Bódi Ádám kései gólja tudott faragni egy kicsit.

16:15 A Rosenborg a hétvégén a 13. helyen álló Sarpsborg együttesét fogadta, és ha nehezen is, de legyőzte 3-2-re. Ingebrigtsen vezetőedző három alapemberét pihentette Kovács Péter ellek, igaz, mindhármójukat, Eyjólfssont, Selnaest és Mikkelsent is becserélte a mérkőzés folyamán. A gólokat Midtsjö, Helland és Söderlund szerezték. Az RBK ezzel továbbra is őrzi magabiztos, hétpontos előnyét a tabella élén, 12 körrel a vége előtt.

16:00 A fogadóirodák egyhangú véleménye, hogy a Rosenborg a mérkőzés toronymagas esélyese. A hazai fogadóportál tegnap még bizakodóbb volt, mára azonban 1.50-ről 1.45-re csökkentette a hazai siker odds-át.

Rosenborg – DVSC, háromesélyes fogadás, oddsok

1.45 / 4.30 / 5.50

 

1.44 / 4.33 / 7.00

 

1.53 / 4.10 / 5.50

1.45 / 4.30 / 5.50

1.44 / 4.33 / 7.00

1.53 / 4.10 / 5.50

15:45 A televízió is közvetíti a meccset, méghozzá az M4 Sport. A 19 órakor kezdődő meccs előtt negyed órával kezdődik a közvetítés, aki pedig esetleg nincs TV közelben, az sem marad le az összecsapásról, mert a Telesport oldalán online is nézhető az adás.

15:30 Következzen egy újabb szavazás, egy szintén megszokott kérdéssel.

15:15 Jöjjön az a statisztikai adat, ami talán a halvány reménysugarainkat is tovarepíti. A DVSC a mai napig kereken 40 párharcot vívott a különböző nemzetközi kupákban, ideértve a már megszűnt Intertotó-kupát is, a Rosenborg elleni a 41. párharc. Eddig tehát 40 mérkőzést vívott idegenben a csapat, nézzük, ebből hányszor sikerült győznie, és hányszor ért el olyan eredményt, ami ma is továbbjutást érne. A táblázatban vastagon szedve, zölddel kiemelve a győztes mérkőzések, sárga színnel jelölve az olyan eredmény, ami ma elég lenne a továbbjutás kiharcolásához.


A táblázat siralmas adatokat mutat: 40 próbálkozásból csupán hétszer sikerült idegenben nyerni, kétszer ráadásul a már megszűnt Intertotó-kupában, 17 éve. Ha csak a két rangosnak számító sorozatot, a BL-t és az EL-t vizsgáljuk, akkor 35 próbálkozásból 5 sikert látunk. Utoljára 2010-ben, a Litex Lovecset vertük meg idegenben 2-1-re. Kondás Elemérrel tehát még nem nyert nemzetközi mérkőzést idegenben a DVSC, pedig jelenlegi vezetőedzőnk már kilencszer próbálkozhatott. És hogy hányszor értünk el olyan eredményt idegenben, ami ma továbbjutást érne? Mindössze háromszor: 1998-ban a fehérorosz Dnepr Mogilev 4-2-es, 2003-ban a horváth Varteks 3-1-es, és 2005-ben a szintén horvát Hajsuk Split 5-0-s legyőzése volt olyan végeredmény, ami a Rosenbrog ellen továbbjutást jelentene.

15:00 Máltai bíró, név szerint Clayton Pisani fújja majd a sípot a mai találkozón.

A 37 éves játékvezető 2009-ben került be a FIFA-keretbe, vagyis azóta vezet nemzetközi mérkőzéseket is. Az idei szezonban ez lesz az első meccse az európai kupákban. Legutóbb egy évvel ezelőtt az El 3. selejtezőkörében a Young Boys – Ermis (1-0) összecsapást vezette. A berniek továbbjutottak, és ekkor találkoztak össze a Lokival. Pisani válogatott meccset már vezetett ebben a szezonban, méghozzá a Gibraltár-Németország (0-7) Eb-selejtezőn fújta a sípot. A két asszisztens Alan Camilleri és Edward Spiteri lesz.

14:45 Érdekes kezdőcsapatot vár a mai találkozóra a Nemzeti Sport, nem tennénk rá nagyobb összeget, hogy ez a csapat fut majd ki a gyepre kora este…


14:40
Még mielőtt jönnénk a már említett elrettentő statisztikai adattal, lássuk ki mennyire bizakodó…

14:35 Tegnap este már a mérkőzés helyszínén edzett a csapat, a Lerkendal Stadionban, méghozzá szakadó esőben. Érdekesség, hogy a srácok szálláshelye a stadion melletti hotelban van, így csak át kell sétálni a meccsre. További fotók a tegnapi edzésről itt láthatók.

Egyeseknek látványosan nem esett jól a szakadó esőben levezényelt edzés

14:30 A Loki tegnap délelőtt kelt útra, és 18 fős kerettel utazott Norvégiába. Nem tartott a csapattal a sérült Balogh J., Novakovics, Ludánszki, és Szakály, valamint az eltiltott Brkovics. Az utazó keret: Verpecz István, Bozidar Radosevic; Aleksandar Jovanovic, Máté Péter, Mészáros Norbert, Igor Morozov, Szilvási Péter, Korhut Mihály, Ferenczi János, Bódi Ádám, Varga József, Zsidai László, René Mihelic, Tisza Tibor, Balogh Norbert, Ibrahima Sidibe, Geoffrey Castillion, Szécsi Márk. Fotók az utazásról ide kattintva tekinthetők meg.

Korhut Misi majd kicsattan az energiától, miközben Zsidai Laci alszik… 🙂

14:25 Nem fogjátok kitalálni, ki nyilatkozott a Nemzeti Sportnak a játékosok közül. Nem, ezúttal nem Mészáros Norbert, hanem Geoffrey Castillion. Újdonsült támadónk többek közt arról beszélt, hogy annak idején milyen sztárokkal játszott együtt az Ajaxnál, de a mai meccsről, és a jövőbeli céljairól is szót ejtett.

„Sajnos az első mérkőzésen kikaptunk három kettőre, vagyis idegenben bravúrt kell véghezvinnünk. Nagy teher hárul majd ránk, csatárokra, hiszen minimum két gólt kell szereznünk, csak akkor van esélyünk továbbjutni. Jó formában érzem magam, a legutóbbi, a Honvéd elleni meccsen gólt szereztem, bár sajnálom, hogy csak három hármas döntetlent értünk el idegenben. Szeretném, ha a DVSC bajnokságot nyerne, és ehhez én is jócskán hozzátenném a részem – számot nem mondanék, hogy ennyi és ennyi gólt szerzek amdj, de jó lenne, ha kihagyhatatlan futballista lennék az együttesből. De most nem a bajnokság a fontos, hanem hogy valahogyan jussunk tovább a norvégok ellen. Remélem, sikerül.” (Az interjú további része a mai Nemzeti Sportban olvasható)

14:20 Aleksandar Jovanovic szerint hinnünk kell a továbbjutásban.

„Nagyon jó meccsre számítok. Sajnos az első mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Az odavágón hatékonyan és karakteresen játszottunk, de a védekezésnél jobban oda kellett volna figyelnünk, három gólt kaptunk kontrából. Ha nem tudunk jól visszazárni, akkor egy ilyen ellenfél ezt kihasználja. Remek csapatunk van sok minőségi játékossal, csak ezekre az apró részletekre kell odafigyelnünk. Trondheimben először is összeszedetten kell védekeznünk, majd a helyzeteinket értékesítenünk kell. A Rosenborg egy rendkívül erős együttes, a játékosaik pedig kiváló kondícióban vannak, és jó tempót diktálnak. Figyelnünk kell az átadásaikra és a távoli lövéseikre. Debrecenben az ellenfélből egyénileg senki sem nyújtott túl kiemelkedőt, de csapatként nagyon jól funkcionáltak, vélhetően így lesz ez a visszavágón is. Hinnünk kell abban, hogy továbbjuthatunk, mert a labdarúgásban bármi megtörténhet. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, és kilencven perc után kiderül, hogy ez mire volt elég.” (dvsc.hu)

14:15 Kare Ingebrigtsen szerint sem lefutott még a párharc.

„Bizakodó vagyok, ugyanakkor az előny ellenére még nagyon komolyan kell vennünk a visszavágót. Ellenfelünk akcióira figyelnünk kell majd, a debreceni mérkőzésen, főleg az elején letámadtak minket, és veszélyesek tudtak lenni. Hazai pályán meg kell próbálnunk nyomást alatt tartani őket, és minél több helyzetet kialakítani. Vélhetően ugyanaz a csapat játszik majd a visszavágón, mint a debreceni mérkőzésen.” (dvsc.hu)

14:10 Szemezgessünk a szakvezetők nyilatkozatai közül. Kondás Elemér még nem adta fel a párharcot.

„Egy héttel ezelőtt mindenki láthatta, hogy a Rosenborg erős csapat. Fordulatos mérkőzést játszottunk ellenünk, az akkor szerzett tapasztalatokból építkezünk. Sajnos hátrányból indulunk a mérkőzésen, de természetesen nem adjuk fel. Szeretnénk legalább olyan támadójátékot produkálni, mint otthon tettük, ugyanakkor a védekezésre sokkal jobban kell figyelnünk. Mindent megteszünk ezért, hogy jó eredménnyel távozzunk Norvégiából. Nagyon bízom benne, hogy sikerül ezt megvalósítani.” (dvsc.hu)

14:05 Ahogy SiD is említette a mérkőzés beharangozójában, bravúrra lesz szükségünk a továbbjutáshoz. És hogy miért tűnik lehetetlennek a feladat? Jövünk majd hamarosan egy érdekes statisztikai adattal, ami nem kecsegtet túl sok jóval…

14:00 Ahogy tehát említettük, 18 óráig számítunk a figyelmetekre. Jövünk nyilatkozatokkal, információkkal, képekkel, érdekes statisztikákkal, esélylatolgatással.