LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A DVSC nemzetközi kupagóljai – videó!

Ha a címet olvasva esetleg deja vu érzésetek van, akkor az nem véletlen. Ez egy olyan cikk, pontosabban egy olyan videó lesz, melyet egyszer már elkészítettünk. Lassan két éve, hogy összegyűjtöttük a DVSC összes nemzetközi kupákban szerzett találatát egy videóba. Néhány hónapja azonban a legnépszerűbb videómegosztó portál szerzői jogok miatt előbb a hangsávot, majd később az egész videót letiltotta.

dvscnk9916

Ez számunkra azért volt nagyon fájó, mert időközben a nyersanyagot már elvesztettük, így egyetlen módja volt a videó visszaállításának: újra elkészíteni. Mivel nem kevés munkaórát öltem bele annak idején, így nem kis lelki erő szükségeltetett ahhoz, hogy ismét nekiüljek. Végül nem volt kérdés, hogy újra megcsináljam, és ha már így alakult, akkor természetesen hozzácsaptam az azóta esedékes gólokat, így a videó immár az 1999 és 2016 közötti időszakot öleli fel.

Ezekben a vészterhes időkben néha jobb egy kicsit a múltba révedni, és korábbi sikereinken nosztalgiázni. Jól esik visszanézni a Bordeaux elleni bravúros sikert, a Hajduk kiütését, a BL és EL csoportkörbe jutást, vagy épp a Skonto elleni 9-2-t. Ezért döntöttünk úgy, hogy újra elkészítjük a DVSC nemzetközi kupákban szerzett góljait egybefogó videót! A Loki első, 1999-es UEFA-kupás szereplése óta szerencsére sok szép gólnak és sikernek örülhettünk az évek során, úgyhogy garantáltan jóleső érzés lesz megtekinteni a videót!

A videóban kizárólag a Bajnokok Ligájában, az UEFA-kupában, és annak utódjában, az Európa Ligában szerzett találatok láthatók. Tisztában vagyunk vele, hogy létezett régen egy KK és egy Intertoto kupa is (mindkettőben ért el szép sikereket a DVSC), de klasszikus értelemben csak a BL-t és az EL-t (illetve a KEK-et) tekintik manapság nemzetközi kupának, hiszen ezek a legnagyobb múltú és legtöbb presztízzsel bíró sorozatok. Szemfüles olvasóink bizonyára kiszúrták, hogy nem látható az összes gól a videón. Sajnos a 2003-as Ekranas elleni párharcról semmilyen videós emlék nem maradt fenn az utókor számára, így az a három találat elveszett az éterben… A hozzászólások között pedig várjuk véleményeiteket: melyik volt a legszebb találat?