LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Az őszi szezon legnagyobb bírói tévedései az NB I-ben – Random-Szabó-díj

A bajnokság ugyan még pihen február végéig, mi azonban a szünetben is folytatjuk Görbe Tükör sorozatunkat, méghozzá az őszi szezon értékelésével. A mostani hetekben pár kategóriánkban az összes, eddigi fordulót illetően győztest választunk. Ezek közül a múlt heti Adamo Coulibaly díj után ezúttal következzen egy igazi különlegesség, a Random-Szabó-díj, azaz a legnagyobb játékvezetői tévedések eredményhirdetése. Viszonylag ritkán születnek ilyen jellegű válogatások, pedig kifejezetten érdekesek…

görbetükörúj

Természetesen nehéz teljesen objektív módon összeállítani egy ilyen listát, biztosan minden csapat szurkolói tudnának még hiányolni pár, az együttesüket sújtó ítéletet. Ennek ellenére pár tendencia egyértelműen kirajzolódik.

  • Ha a bírók szempontjából nézem a válogatást, akkor viszonylag kiegyenlített a mezőny: az ismertebb nevek (pl. Erdős, Kassai, Vad II., Bognár) többsége kétszer szerepel a listában. Meglepő módon Szabó Zsolt egyetlen ítélete sem „vitte át a lécet”, és Iványi is csak egyszer tűnik fel a videóban. Még érdekesebb, hogy a díj névadója, Random Andó-Szabó is kimaradt a díjazottak közül. A győztes pedig három jelöltséggel az a Solymosi lett, akit előszeretettel szoktak az év játékvezetőjének is megválasztani. A legsúlyosabb hibát viszont nem az eddig megnevezettek, hanem egy viszonylag ismeretlenebb név, Karakó produkálta.
  • Bizony akadnak csapatok, melyek valahogy mindig jól jönnek ki ezekből a félrefújásokból… A Videotonon talán annyira nem is lepődünk meg, ellenben az Újpest mindenképpen egy érdekes résztvevője a felsorolásnak. Valamiért előszeretettel tévednek hatalmasakat a javukra a játékvezetők, különös tekintettel Solymosi.
  • A másik oldalon a keleti régió csapatai vitézkednek: a DVSC, DVTK, Balmazújváros hármas igencsak fájlalhatja a bírói hibákat, de a Mezőkövesd is csatlakozhat ide azzal, hogy az ő kárukra követték el a legnagyobb, teljesen érthetetlen tévedést.
  • Talán senki nem lepődik meg azon, hogy Kassai és a Loki kapcsolata több esetben is előkerül, az viszont némileg szokatlan, hogy a DVTK-DVSC párosítás mindkét eddigi találkozója érdekes játékvezetői felfogást hozott.
  • A Fradiról se feledkezzünk meg: ezúttal viszonylag kiegyenlített a mérlegük (1 tévedés a javukra – 1 a kárukra), melyek pontértékben ráadásul kb. ki is egyenlítették egymást.

Most pedig következzen a videó, mondanám, hogy jó szórakozást hozzá, de inkább nem teszem.