LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Könyves Norbert 2017-2018 legjobbja!

LokiBlog hagyomány, hogy minden szezon végén megválasztjuk az adott évad legjobb játékosát. Ezt a nagy szavazást kisebb hónap végi szavazások előzik meg, amikor a hónap legjobbjaira lehet voksolni. Az ezeken a szavazásokon diadalmaskodók pluszpontokat kapnak az év végi nagy voksoláson, így már gyakorlatilag év elején elkezdődik a harc a végső győzelemért.  A lebonyolítás nem változott a tavalyihoz képest, ezúttal is az olvasói szavazatok számítottak bele legfajsúlyosabban a végső elszámolásba. Idén az olvasók, valamint a LokiBlog szerkesztői döntése alapján Könyves Norbert lett a szezon legjobb Loki játékosa!

Ahogy azt felvezető cikkükben is ismertettük, idén hatfősre szűkítettük a jelöltek listáját, amely a következőképp nézett ki:

  • Nagy Sándor
  • Bényei Balázs
  • Aleksandar Jovanovic
  • Varga Kevin
  • Könyves Norbert
  • Haris Tabakovic

Lássuk, hogyan is alakult ki a végeredmény, vegyük sorra az egyes kategóriákat!

Első kategória: A szerkesztők választottjai

Ebben a kategóriában a LokiBlog szerkesztői neveztek meg egy játékost, aki szerintük a szezon legjobbja volt. Mivel jelenleg nyolcan alkotjuk a szerkesztői brigádot, így ebben a kategóriában 8×15 pontot osztottunk ki, azaz mindenki szavazata 15 pontot ért. Értelemszerűen ha valakire többen is szavaztak, akkor ő annyiszor 15 pontot kapott, ahányan választották őt. A szerkesztők a választásukat röviden meg is indokolták.

JuveFan1897 választottja: Könyves Norbert

Nincs könnyű dolgunk az év végi szavazásokon, mert az elmúlt években sosem volt olyan játékosunk, aki egy teljes szezonon keresztül legalább stabilan egy átlagos szintet tudna hozni. Mindenkinek vannak komolyabb hullámvölgyei, amelyek nem csak 2-3 meccsig, hanem van hogy hónapokig is tartanak. Így aztán idén is az alapján kell mérlegelnem, hogy ki tette hozzá a legtöbbet a csapat sikerességéhez. Két névre szűkítettem le a listát, Tabakovic és Könyves között pedig összességében a hatékonyság, a sokoldalúság, és a hozzáállás döntött. Bár utóbbi esetében egyikükkel sincs gond, mégis Könyvesen érzem azt, hogy minden meccsen beletesz mindent, amit csak tud, alibinek helye nincs a játékában. A 8 gól és 8 gólpassz mutató önmagáért beszél, ez azt jelenti hogy majdnem a góljaink harmadában közvetlen szerepet vállalt. A tavasz közepe különösen kimagasló volt, akkoriban válogatott formában futballozott. Úgyhogy így tovább Norbi, a következő cél az lehet, hogy ez a forma ne csak tavasszal jöjjön elő, hanem már ősszel is hasonló játékot lássunk!

Csibu választottja: Haris Tabakovic

Coulibaly óta arra várunk, hogy találjunk egy gólerős, szerethető csatárt. Sok, tényleg szinte megszámlálhatatlanul sok próbálkozás után jutottunk el a még nagyon fiatal Haris Tabakovichoz, aki jó, agilis és ami a legfontosabb ezen a poszton, eredményes játékkal hálálta meg a bizalmat, akár csak csereként, akár kezdőként lépett pályára. Egyszerre ott van benne az a góléhség, ami Sidibét is jellemezte, és az a bátor vállalkozókedv, ami nélkül nem jutott volna el idén tíz gól fölé. Kiváló a fejjátéka és lábmunkája is, és a mezőnyjátékban sem marad alul, helyezkedésével pedig szintén a DVSC hasznára van. Méltónak tartom a díjra és remélem, hogy mielőbb meghosszabbítjuk szerződését, és minél több időre Debrecenhez kötjük. Szép volt, Haris!

Enderson választottja: Nagy Sándor

Bár voltak rossz meccsei, mégis neki köszönhetünk az egyik legtöbbet. Több olyan találkozóra is emlékszem, amikor kifejezetten kellettek a bravúrjai a pontszerzéshez. A többi jelölt közül mindenkire igaz, hogy vagy sokkal kevesebb meccsen játszott, vagy lényegesen több gyenge teljesítményt nyújtott.

Lucas választottja: Könyves Norbert

Könyves Norbi az egész magyar NB I 2017/18-as szezonjának a legméltatlanabbul alulértékelt játékosa. Amikor 2016 nyarán, a Vasas lesajnált játékosaként, sérülten, súlyfelesleggel kukáztuk őt ingyen, jó debreceni módon, csak legyintettem: már megint egy haszontalan igazolás. Ez a szezon viszont meghozta számára a nagy áttörést. Megmutatta, hogy ha valahol hisznek benne és a bizalmat is megkapja, hosszú, kemény munkával meg tudja és meg akarja hálálni. A góllövőlistáknál én személy szerint mindig többre tartottam a kanadai táblázatot, mert nem csak a focista egyéni eredményeire (gólok) helyezi a hangsúlyt, hanem figyelembe veszi és pontot ad a gólpasszokra, asszisztokra is. Ezen a listán pedig az egész magyar bajnokság egyik legeredményesebb, 8+8 pontos játékosa lett Norbi, aki emellett nemcsak a mennyiségre, hanem a minőségre is ügyelt. Szerzett irtóztató erejű háromkapufás bombát (amilyet én még sose láttam) és megmosolyogtató, négykézlábas lesipuskás találatokat. Emellett nélküle nem jutottunk volna még az elődöntőig se a kupában és fontos góljai nélkül rezgett volna a léc a bennmaradáshoz. Nem szükséges mást mondanom: Könyves Trollberté az én 15 pontom. Gratulálok!

Redboy választottja: Nagy Sándor

Önmagához és a negatív előítéletekhez képest, ami az ő leigazolását kísérte, alaposan kitett magáért és az első három fordulót kivéve stabilan lehozott egy nagyon jó szezont, amit számos bravúros hárítással nyomatékosított.

Bakker választottja: Aleksandar Jovanovic

Mindenképpen olyan játékost szerettem volna választani, aki az egész szezont tekintve stabil teljesítményt tudott nyújtani, és ez szerintem leginkább Nagy Sanyira és Jovára igaz. Jovanovics minden meccsen megalkuvás nélkül zakatol, nem feltétlenül látványos a játéka, de amikor nincs a pályán azonnal érződik a hiánya. Ha mind a 11 játékosunk minding olyan mentalitással játszana mint ő, már sokkal boldogabb lennék. Ezek miatt én szívem szerint a LokiBlog év játékosa díjat Jovanovicsnak ítélném oda.

Iceman választottja: Nagy Sándor

Sokat gondolkoztam, kinek is adjam ezt a címet, végül azért esett a választásom Nagy Sanyira, mert ha lépésről lépésre végignézem ezt a évet azt szűrtem le, hogy tudása maximumát nyújtotta, sőt több esetben is extra teljesítménnyel rukkolt elő. Természetesen voltak olyan gólok amiben benne volt vastagon, mégis úgy gondolom, hogy mentálisan is nagyon komolyan oda tette magát, túl tudott lendülni az első fordulóban elkövetett óriási hibáin, sőt, úgy felépítette magát, hogy néha már azt éreztem, csapatunk egyik legmeghatározóbb játékosává nőtte ki magát. Mindent figyelembe véve nálam ő a szezon legjobbja.

Sammy választottja: Könyves Norbert

Egész szezonban jó teljesítményt nyújtott, egy-két gyengébb meccset leszámítva. Sokszor gólokat szerzett kulcs momentumokban, ezzel pontokat szerezve a csapatnak, ilyen volt a Ferencváros elleni 1-1-es döntetlennél az egyenlítő találata. Ha a szezon második felében nem bajlódik sérüléssel, meg lett volna az esélye neki is, hogy átlépje a tízes határt a góllövő listán.

Második kategória: Olvasók szavazatai

A végső döntés ezúttal is az olvasók kezében volt, hiszen ebben a kategóriában osztottuk ki a legtöbb pontot. Az első helyen végző játékos 75 pontot, a második 50-et, a harmadik pedig 25-öt kap ebben a kategóriában. Ez a szavazás közel két hétig tartott, és közel 800 szavazat érkezett, amit nagyon köszönünk! Az már néhány nap után világossá vált, hogy két játékos közt dől majd el a verseny: Nagy és Könyves szinte végig fej-fej mellett haladtak, hol egyik, hol másik állt az élen, de kettejük között soha nem volt 10 szavazatnál nagyobb különbség!

Így tehát az értékes 75 pont Könyves markát ütötte, míg Nagy Sanyinak be kellett érnie 50 ponttal, illetve harmadik helyezettként Jovanovics is gazdagodott 25 ponttal.

  • Első helyen végzett, és 75 pontot kapott: Könyves Norbert
  • Második helyen végzett, és 50 pontot kapott: Nagy Sándor
  • Harmadik helyen végzett, és 25 pontot kapott: Aleksandar Jovanovic

Bónusz kategória: A hónap legjobbjai

Az eddigiekhez hasonlóan idén is minden hónap végén megválasztottuk a legjobb játékost, a díjat bezsebelők pedig 10-10 ponttal gazdagodtak. Ha valaki többször is elnyerte ezt a címet, az annyiszor 10 pontot szerzett ebben a megmérettetésben. Mivel idén is szűkítettük a végső szavazásban résztvevők számát, így értelemszerűen csak a jelöltek gazdagodtak a pluszpontokkal, ezért tekintjük a szavazás ezen részét bónuszkategóriának.

  • Július legjobbja: nem választottunk legjobbat
  • Augusztus legjobbja: Nagy Sándor
  • Szeptember legjobbja: Varga Kevin
  • Október legjobbja: Bódi Ádám
  • November és december legjobbja: Takács Tamás
  • Február és március legjobbja: Könyves Norbert
  • Április legjobbja: Könyves Norbert
  • Május legjobbja: Haris Tabakovic

Idén is nyolc szavazást tartottunk papíron, de csak azért papíron, mert most fordult elő először olyan, hogy egy szavazást eltöröltünk az adott hónapban. Erre tavaly júliusban került sor, a csapat értékelhetetlen teljesítménye miatt méltatlannak éreztünk volna bárkit is a hónap legjobb játékosának titulálni. Így tehát hét alkalommal lehet 10-10 pontokat begyűjteni, a végső jelöltek közül pedig Nagy Sándor, Varga Kevin, Tabakovic, valamint Könyves élt ezzel a lehetőséggel, utóbbi kétszer is bezsebelte a címet, így az ő markát 20 pluszpont ütötte.

Végeredmény

Összegezzük a pontszámokat. Maximálisan 350 pontot lehetett szerezni, összességében viszont csak 320 ponton osztoztak a jelöltek.

Az idei győztes tehát Könyves Norbert lett, azt gondoljuk, hogy rászolgált a győzelemre, hiszen kimagasló időszakok mellett összességben is szinte a teljes szezonban hasznos játékosa volt a csapatnak. De azért kiemelnénk Nagy Sándort is, akinek a győzelme csupán négy szavazaton múlott, hiszen ha ő kerül ki győztesen az olvasói szavazásból, akkor ő zsebelte volna be a végső győzelmet. Az idei tehát egy kimondottan szoros és igazlmas szavazás volt. Tartsatok velünk továbbra is, a hagyományokat folytatjuk, és jövőre is megválasztjuk majd a szezon legjobb Loki játékosát!