LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Legyen szép a búcsú 2018-tól!

A 2018-as év utolsó bajnoki meccsére készülünk a sereghajtó Haladás ellen. Ha győzünk és a többi eredmény is számunkra kedvezően alakul, akár még a dobogón is telelhetünk, ami a felemásra sikeredett őszi szezon, és összességében inkább hányatottnak titulált 2018-as év végére kellemes meglepetésnek számítana.

Több kérdés is van a kezdőnket illetően. Csősz előző héten kisárgázta magát (kilenc meccsen hajtotta végre ezt a bravúrt), így ha Tőzsér nem bevethető, akkor végre lehetőséget kaphat Jovanovic a középpályán. Kusnyírt a Honvéd elleni meccsen is le kellett cserélni, helyette adott esetben Kinyik kezdhetne, hiszen az elmúlt néhány meccs alapján Herczeg András őt favorizálja a jobb hátvéd pozícióban, de alighanem inkább óvatosságból pihent a meccs utolsó tíz percében. A “győztes csapaton ne változtass” filozófia mentén hasonló kezdővel állhatunk majd ki holnap, mint múlt héten szombaton.

Az utolsó helyen tanyázó Haladás eddig mindössze két győzelmet tudott produkálni 16 forduló alatt és nekik nagyon fontos lenne pontot vagy pontokat gyűjteni, hogy ne szakadjanak le még jobban a bennmaradást jelentő tizedik helytől. A hazaiaknál a válogatottsági rekorder Király Gábor október végén kikerült a kapuból, akit a szurkolók is egyre többet kritizáltak, helyét Rózsa Dániel vette át, de túl sok változást nem hozott, ráadásul a múlt heti produkcióját még az év végi viccesben is viszontláthatjuk. Abszolút gödörben van a szombathelyi gárda gyakorlatilag az egész szezonban, és mi még tovább ronthatunk a helyzetükön.

A futballon kívül még a matekot imádjuk, úgyhogy oldjunk is meg néhány Kabát-féle „egyenleget”. Tételezzük fel, hogy győzünk. Amennyiben így lesz, biztos, hogy előrébb kerülünk a tabellán, hiszen a Honvéd – Újpest párosításból legalább egyik veszít pontokat, ha az a meccs döntetlen lesz, akkor mind a kettőt megelőzzük. Az MTK Kisvárdán vendégszerepel majd, a forduló rangadóját pedig a MOL Aréna Sóstóban (leírva is annyira hülyén néz ki, mint szóban hallani) játssza majd a Vidi és a Ferencváros. Szóval, ha a Honvéd-Újpest X és a Kisvárda győz, akkor a harmadik helyen telelünk, ráadásul, ha a Fradi nyeri a rangadót, akkor mindössze egy pontra lemaradva a második Viditől. Érdekes látni, hogy megint annyira hektikus a bajnokság, és kiegyensúlyozatlan a csapatok teljesítménye, hogy zsinórban három győzelemmel milyen sokat lehet előre lépni. Ha már kiszámíthatatlanság, egy kis fun fact: jelenleg a Diósgyőré a leghosszabb veretlenségi sorozat.

Ez a kis számolgatás persze túl sok jelentőséggel nem bír. Az előző szezon kezdete óta négy meccset játszottunk a szombathelyiekkel és egyet sem tudtunk megnyerni. Herczeg András jogosan nehéz találkozóra számít, de szerintem jobbak vagyunk mint a Haladás és ennek megfelelően le is fogjuk győzni őket, bízzunk benne, hogy kellően motiválja a csapatot a lehetőség, hogy győzelemmel búcsúzzanak 2018-tól.

Kezdés holnap 17 órától Szombathelyen, az MLSZ pedig karácsonyi ajándékként Kassai Viktorral kedveskedett nekünk.

Hajrá LOKI!

(fotó: dvsc.hu)