LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A Ferencváros ellen folytatjuk

Felkészülési mérkőzéseket követően jövő héten folytatódik a bajnokság csapatunk számára. Leginkább azt szokhattuk meg, hogy a péntek délutánok a leggyakoribb időpontok hazai meccseink megrendezésére. Természetesen most is van olyan kivétel, ami erősíti ezt a szabályt. Március 27-én, szerdán koraeste a Ferencváros látogat a Hódosba.

A tizennyolcadik fordulóban megrendezésre kerülő rangadón a fővárosi zöld-fehérek ellen kell megmutatnunk, hogy bár nem mi vagyunk az esélyesek, mégsem feltartott kezekkel adjuk oda a pontokat. Elek Gábor tanítványai épp a múlt héten jártak Debrecenben, a Magyar Kupa négyes döntőjében szerepeltek. Szombaton könnyedén legyőzték a Dunaújvárost, majd vasárnap egy igencsak felemás félidőkkel tarkított döntőt játszottak a Győri ETO ellen. Kovacsicsék a sírból hozták vissza a meccset, de mégis meg kellett elégedniük az ezüstéremmel. A BL-ben is komoly feladat előtt áll ellenfelünk. Az Ambros Martin vezette Rostov-Don együttesét kellene felülmúlni a bajnokok ligája F4-ért. Ezen mérkőzések ugyan csak áprilisban kerülnek megrendezésre, mégsem fér bele, hogy hibázzanak a hazai pontvadászatban. A két csapat legutóbbi randevúját tavaly októberben rendezték meg a fővárosi Elek Gyula Arénában. Csapatunk azon a délutánon majdnem egy félidőn keresztül tartotta a lépést az Fradival. Aztán a második játékrészben eléggé kinyílt az olló, végül tizenegy góllal maradtunk alul. A Pal Oldrup Jensen vezette Loki Lotte Grigel nélkül volt kénytelen lejátszani a meccset, dán irányítónk ugyan nevezve volt, de nem tudott segíteni a DVSC-nek. Akkoriban még Anna Punko is sérüléssel bajlódott tehát nagyarányú vereségünkben ez is közrejátszhatott. Madalina akkor sem volt a helyzet magaslatán, nem tudott csapatunk vezérévé avanzsálni, Despotovic gólerős játéka is hiányzott ezen összetevők vezetettek egyenes úton a vereséghez.

Tóvizi Petra és Triffa Ági révén két cívisvárosi is szerepel Kim Rasmussen válogatottjában, továbbá a ’B’ kerettel készül Bordás Réka. Miközben írom ezen sorokat az biztos, hogy talpsérülése miatt nem utazott el az összetartásra Kovács Anna. Remélhetőleg ez csak egy óvintézkedés, átlövőnkre nagy szükség lenne az előttünk álló hetekben. Köstner Vili bá három edzőmeccsen próbálja még inkább összecsiszolni a csapatot függetlenül attól, hogy több meghatározó játékosunk is válogatottbeli kötelezettségeinek tesz eleget. Oguntoye Viki, Lotte Grigel, Jeca Despotovic és Madalina Zamfirescu is kapott meghívót hazája szövetségétől. Múlt héten döntetlent játszottunk a Kisvárdával, kedden igencsak megfiatalított csapatunkkal vertük az Egert. Ma pedig 17:30-tól a Nagybánya együttesével mérkőzünk meg.

Ami a Fradit illeti: Danick Snelder sérülés miatt nem áll Elek Gábor rendelkezésre. Beállós poszton így sincs hiány a fővárosiaknál, ugyanis szezon közben átigazolták Pásztor Noémit a Budaörs együttesétől, valamint felépült Bobana Klikovac is. Mészáros Rea is harcra kész, tehát van variációs lehetőség bőven. Védekezésben bevethető Horváth Dóra is, akit Kisvárdáról vettek kölcsön a szezon végéig (mellesleg a válogatott keretébe is meghívót kapott az átlövő, számomra ez azért meglepő, mert őt gondolom a Fradi egyik leggyengébb láncszemének). A felsorolásnak itt még nincs vége, Klujber a DKKA szerelését cserélte le a Fradiéra. Az aranyérmet nyerő junior válogatott kulcsembere volt Katrin, aki berobbant az FTC-ben, sorozatban nyújtja a jobbnál jobb teljesítményeket, söpri be az elismeréseket hazai és nemzetközi színtérről egyaránt. Házi góllövőlistájukat egy másik ifjú hölgy vezeti Háfra Noémi személyében, aki eddig hetvennyolc ízben volt eredményes akcióból, őt követi Nerea Pena, a Fraditól nyáron elköszönő spanyol légiós hetvennégy góllal. Sokszor elhangzik egy-egy külföldivel kapcsolatban a „zsoldos” kifejezés. Nereára ez kevésbé igaz, hét szezonnal a háta mögött távozik majd a fővárosból. Elismerésre méltó, milyen jól megtanulta nyelvünket. Schatzl Nadine is hetvennégy alkalommal köszönt be ellenfeleiknek. Válogatottunk (és egyben a Fradi) csapatkapitánya, Kovacsics Anikó pedig hatvannégy góllal járult hozzá csapata sikeres szerepléshez.

Legutóbb csaknem egy évvel ezelőtt hazai környezetben tíz góllal kaptunk ki, akkor még Vida Gergő volt a vezetőedző. Vili bá vezérletével minden esélyünk megvan egy jó mérkőzésen megcincálni a Fradi sast. Kulcsfontosságú lesz a könnyű gólok elkerülése, amennyiben sikerül megfékezni a lerohanásaikat és védekezésünk összeáll, abban az esetben borsot törthetünk az orruk alá.

Mire használható fel az FTC elleni rangadó?

Egyrészt megmutathatjuk, hogy joggal vagyunk harcban a felsőházért, másrészről remek felkészülés lehet ez a rangadó az utána következő öt mérkőzésre, melyen meg kell szereznünk mind a tíz pontot. Április végéig megmérkőzünk az Egerrel és a Mosonmagyaróvárral, valamint a Budaörssel idegenben, az MTK-val és az Alba Fehérvárral hazai környezetben. Az élvonaltól búcsúzó Eszterházyt és a fővárosiakat idegenben is magabiztosan kell legyőznünk, a Móvár ellen kissé nehezebb feladat lesz diadalmaskodni a Kisalföldön, keretek alapján mi vagyunk az esélyesebbek ott is. Az MTK és az Alba ellen is itthon kell tartani a két pontot, előbbi stabil alsóházi csapat akiket nem fenyeget a kiesés réme, előrelépésre sincs sanszuk, utóbbi pedig közvetlen riválisunk, ősszel ők nyertek Fehérváron, van tehát miért visszavágni. Azzal, hogy legutóbb Kisvárdán behúztuk a meccset, nyitva hagytuk az ajtót, amelyen kiléphetünk az európai porondra. Ez azonban csak akkor lehetséges ha nem hullajtunk el létfontosságú pontokat. Lehet, hogy ez is kevés lesz a kitűzött cél eléréséhez, azonban ha minden tőlünk telhetőt megteszünk, akkor büszkék leszünk csapatunkra! Fontos hetek állnak a lányok előtt, támogassuk őket! Jövő héten szerdán mindenki a Hódosba, töltsük meg a csarnokot!

K&H Liga Női NB I 18. forduló:
2019. március 27. Szerda 18:00, Hódos

DVSC SCHAEFFLER – FTC – Rail Cargo Hungaria

Játékvezetők: Bócz László – Wiedemann Viktor.

Hajrá Debrecen! Hajrá Loki!

Iceman

(képek: dvsckezilabda.hu)