LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A mérkőzés legjobbja #8 – Horváth Zsolt

„Ha Messi nálunk játszana, mi nyertünk volna” – nyilatkozta egyszer Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője az argentin klasszisról, érzékeltetve, mennyit is jelenthet egy igazán jó (napot kifogó) játékos egy kiélezett helyzetben. Sajnos nekünk, Loki szurkolóknak az utóbbi időben ritkábban adatik meg, hogy kiemelkedő egyéni teljesítményeknek tapsolhassunk, de azért eléggé sok emlékünk lehet egykori (és jelenlegi) játékosainkkal kapcsolatban, amikor szinte egymaguk jelentették a különbséget az ellenfelünkhöz képest. A nosztalgiázás jegyében most ezeket a mérkőzéseket idézzük fel új sorozatunkban, melynek nyolcadik részében kényszerűségből visszavonult focistánk, dr. Horváth Zsolt legjobb Loki-meccsére tekintünk vissza.

Egykori játékosunk, „Horváth doki” az MTK-tól igazolt annak idején hozzánk, majd szívbetegsége miatt pár évvel később, 2017-ben váratlanul visszavonult. Nem volt igazán kiemelkedő vagy különleges futballistánk (kivéve azt a tényt, hogy jogász diplomát szerzett a futball mellett), akadt azonban egy-két kiemelkedő mérkőzése.

Tartja magát az a felfogás a debreceni szurkolók körében, hogy az igazolásaink általában jól teljesítenek egykori csapataik ellen. Ha igazolni szeretném ezt a teóriát, biztosan Horváth doki MTK elleni produkcióját venném elő elsőként: 2015 decemberében ugyanis az ő triplájával győztük le a kék-fehéreket a Nagyerdei Stadionban 3-1-re. Különösen meglepő volt ez egyébként amiatt, mert Horváth egyáltalán nem számított stabil kezdőnek akkoriban, így szinte a csapatba beugorva rukkolt elő ezzel a teljesítménnyel. Némi túlzással mondhatjuk, hogy amihez hozzáért támadónk az összecsapáson, abból gól lett; a fővárosiak pedig azon az estén biztosan nagyon bánták, hogy elengedték hozzánk egykori játékosukat.

Hajrá Loki!

Enderson