LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

LokiBlog-mesék: Az agresszív kismalac és a Jótündér

Új sorozatot indítunk, melyben a mesék (vagy esetleg viccek) nyelvén igyekszünk reflektálni arra, ami a környezetünkben (és azon belül is főként a magyar labdarúgásban) zajlik. Fogadják kedves Olvasóink sok szeretettel az első ilyen szösszenetet!

Az agresszív kismalac megy az erdőben, amikor hirtelen megszólítja őt a Jótündér:

– Szia, agresszív kismalac! Kívánhatsz egyet, és én teljesítem a kívánságodat!

– Azt akarom, hogy győzhessek az erdei viadalon!

– Rendben van, legyen, ahogy szeretnéd!

Az agresszív kismalac elmegy, és sikerül is győznie a viadalon.

Telik-múlik az idő, amikor is egyszer csak megtudja az agresszív kismalac, hogy újabb viadalt rendeznek az erdőben. Mivel félti a megszerzett dicsőségét, ezért úgy dönt, hogy arra sétál, ahol a Jótündérrel találkozott, hátha megint segítséget kap tőle. Meg is jelenik a Jótündér és megszólítja:

– Szia, agresszív kismalac! Ismét kívánhatsz tőlem valamit, és én teljesítem a kívánságodat!

– Meg akarom nyerni ezt a viadalt is!

– Rendben van, legyen, ahogy szeretnéd!

El is megy az agresszív kismalac, és tényleg  ismét győz, ahogy a Jótündér megjósolta.

Csakhogy ez az öröm sem tart sokáig, mert kis idő múlva újra meghirdetik az erdei viadalt. Az agresszív kismalac viszont már felbátorodik, csak nem kell neki a Jótündér segítsége, megnyeri ő egyedül is a viadalt! Ahogy azonban harcolni kezd a rókával, érzi, hogy nem megy úgy a dolog, ahogy akarja, az ellenfele sokkal jobban áll, és mintha szerencsésebb is lenne nála. Gyorsan időt kér hát, és elszalad a Jótündérhez, akit meglátva egyből így szól:

– A szokásosat akarom, győzni a viadalon!

A Jótündér vakargatja a feje búbját, és nagy zavartan kiböki:

– Az a helyzet, agresszív kismalac, hogy szerintem hagyni kellene egyszer, hogy becsületes verseny legyen, és mások is nyerhessenek, ha ők az ügyesebbek…

Ezt hallva az agresszív kismalac éktelen dühbe gurul, lökdösni kezdi, majd megüti a Jótündért úgy, hogy annak felreped a szája. A Jótündér szomorúan hátat fordítva el akar sétálni, mire a kismalac hátulról, nyújtott lábbal utánacsúszik. A Jótündér fájdalmasan a földre rogy, mire az agresszív kismalac megragadja őt, rázni kezdi és közben a fülébe sziszegi:

– Na, ide figyelj, Jótündér! Velem te ne b*szakodjál! Ha azt mondtam, hogy én nyerek, akkor én nyerek, értve vagyok? A szerb ükanyámra esküszöm, hogy nagyon megbánod, ha nem így lesz!

– Jól van, agresszív kismalac, látom, mennyire fontos neked ez a győzelem, legyen, ahogy akarod! – sóhajtja megtörten a Jótündér.

Visszamegy hát a viadalra az agresszív kismalac, és megfordítva az állást legyőzi a rókát.

Mikor aztán hazamegy a viadal után, kérdezi tőle a felesége:

– Na, mi volt a viadalon? Megint győztél?

Az agresszív kismalac büszkén kihúzza magát, és csak ennyit mond:

– Naná, pedig az a k*rva Jótündér mindent megtett, hogy ne nyerjek!