LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A mérkőzés legjobbja #11 – Ferenczi János

„Ha Messi nálunk játszana, mi nyertünk volna” – nyilatkozta egyszer Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője az argentin klasszisról, érzékeltetve, mennyit is jelenthet egy igazán jó (napot kifogó) játékos egy kiélezett helyzetben. Sajnos nekünk, Loki szurkolóknak az utóbbi időben ritkábban adatik meg, hogy kiemelkedő egyéni teljesítményeknek tapsolhassunk, de azért eléggé sok emlékünk lehet egykori (és jelenlegi) játékosainkkal kapcsolatban, amikor szinte egymaguk jelentették a különbséget az ellenfelünkhöz képest. A nosztalgiázás jegyében most ezeket a mérkőzéseket idézzük fel új sorozatunkban, melynek tizenegyedik részében jelenlegi balhátvédünk, Ferenczi János eddigi legjobb Loki-meccsére tekintünk vissza.

Vízválasztóhoz érkezett annyiban a sorozat, hogy az eddigiekkel ellentétben ezúttal olyan játékos kerül terítékre, aki jelenleg is aktív tagja a csapatunknak. Ráadásul a felelevenített találkozó nem olyan régen, a most véget ért szezonban volt: 2019 áprilisában balhátvédünk két bombagóljával és egy gólpasszával győztük le a kék-fehéreket. Külön érdekesség egyébként, hogy a sorozat egy korábbi részében már terítékre került egy MTK elleni 3-1, akkor dr. Horváth Zsolt kapcsán. Úgy tűnik, hogy ha ilyen arányban győzzük le őket hazai pályán, akkor az valakinek a legjobb Loki-meccse lesz…

Természetesen tudom, hogy a későbbiekben lehet még akár ennél is jobb mérkőzése Ferenczinek a Loki színeiben, és kívánom is neki, hogy így legyen, de ez a teljesítmény méltó volt a mérkőzés legjobbja címre, így megelőlegeztem neki.

Hajrá Loki!

Enderson