LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Szeptember legjobbja: Bulath Anita

Véget ért a szeptember, csapatunk a vártnál is sikeresebben kezdte a 2019/2020-as idényt, azonban hamarosan a nemzetközi porondon is bizonyítania kell Köstner Vilmos tanítványainak. Az EHF-kupa selejtezőjének odavágója előtt még a mumusunknak tekinthető Érd otthonában kell vendégszerepelnünk a bajnokság 5 fordulójában. Ismét sorozatterhelés vár majd a lányokra, mindenkire szükség van ahhoz, hogy folytatódjon a remek szériánk!

Nézzük, hogyan telt az elmúlt hónap a DVSC SCHAEFFLER számára: még augusztus végén a Szent István elleni idegenbeli találkozóval kezdődött számunkra a bajnokság új idénye, a papírformának megfelelő eredménnyel zárult az összecsapás, a Loki elhozta a két pontot a SzISE monori albérletéből. Az első hazai meccsünk rögtön egy rangadó volt, az elmúlt években közvetlen riválisunknak számító Alba Fehérvárt fogadtuk a Főnixben. A lányok sokat hibáztak a találkozó során, ám hosszabb cserepadunknak is köszönhetően parádés utolsó negyedórát produkált a Lokomotív, így fölényes győzelmet arattunk Deli Rita csapata ellen. Négy nap leforgása alatt letudtuk a Fradi és a Vác elleni mérkőzéseket, melyen három egységet gyűjtöttek be Bulath Anitáék. Óriási dicsőség a Népligetből ponttal hazatérni, de a Vác legyőzése sem nevezhető piskótának. Zárásképpen még a Békéscsaba is tiszteletét tette a Főnixben, nyögvenyelős meccsen szereztük meg a győzelmet, vagyis veretlenül zártuk a szeptembert (ezt csak a Győr és a Fradi mondhatja el magáról rajtunk kívül). A futballcsapatunknál már megszokhattátok, hogy megválasztjuk a hónap legjobb játékosát, ami  vagy a ti szavazataitok alapján kerül kiosztásra, vagy a szerkesztőség választja ki a gyengébb produktumokból a legkevésbé gyengét. Ebben az idényben már a kézilabdacsapatunknál is ki lesz osztva a hónap legjobbja cím. A többiek nem követik annyira naprakészen a lányok meccseit, hogy véleményt formáljanak, tehát a döntés az én kezemben van, kinek adjam az elismerést.

A sérülések szerencsére többnyire elkerülték a csapatot, Borgyos Panna és Szabó Panna kivételével mindenkire számíthatott Vili bá. Több szempontot is figyelembe vettem miközben kiválasztottam a legjobbat. Gólok száma, lövéshatékonyság, védekezésben mutatott játék, kapus esetében védés hatékonyság illetve gyorsindítások száma és pontossága. Négy játékos jutott el a legvégső lépcsőfokig. Nem fért fel a dobogóra Jelena Despotovic, montenegrói átlövőnk igencsak hullámzó teljesítménnyel rukkolt elő, főleg a Főnixben nem nagyon érezte a teret, lövései rendre elkerülték a kaput, azonban fontos gólok is fűződnek a nevéhez, pl a Vác elleni meccsen. A harmadik helyre csapatkapitányunk Vantara-Kelemen Éva futott be, balszélsőnk stabil, jó játékkal jelentkezett, nagyon magas lövési hatékonysággal (meg közelítőleg 85%). A második helyet Kovács Annának adom, átlövőnk az utóbbi időben nem vesz részt a válogatott edzésein, meccsein. Szerencsénkre azonban a DVSC-ben kiemelkedő teljesítménnyel jelentkezik hétről-hétre. Az előző idényben gólkirálynői címet szerző játékos most is vezeti a táblázatot e tekintetben. A hónap legjobbja pedig Bulath Anita. Le a kalappal Buli előtt, hogy ismét válogatott formában kézilabdázik, támadásban irányítóként és átlövőként is remek megoldásokat láthattunk tőle, védekezésben pedig a csapat esze, terelgeti a fiatalokat, egy szó mint száz, csapatunk leghasznosabb tagja volt szeptember hónapban.

A következő adatokat a szövetség oldaláról másoltam ki. Sajnos nem teljesen hitelesek a számok, azonban viszonyítási alapnak elegendő pontossággal bírnak.

Bulath Anita 38 lövés 29 gól =76,31%
Kovács Anna 53/35= 66%
Vantara-Kelemen Éva 20/17=85%
Jelena Despotovic 33/17=51,5%

Vámos Petra is egyre jobban elkapja az élvonal ritmusát, Tóvizi Petra és Bordás Réka is jól játszott, akitől viszont egyértelműen többet várok az Karnik Szabina. Az elmúlt két idényben nem ezt a Szacsát láttuk az MTK-ban brillírozni. Azt gondolom, Szabina hamarosan ismét meghatározó tagja lesz együttesünknek. Elke Karsten még ismerkedik a DVSC játékfelfogásával, szoknia kell a közeget.

Október 9-én, szerdán Érdre látogatnak Varsányi Nóriék, az utóbbi években nem sok babér termett számunkra a Pest megyeiek ellenében. Szabó Edina csapata az előző idényben lecsúszott a dobogóról, a bronzérem a Siófok gárdájához került. Október ötödikén épp ez a két egylet csap össze egymással, amennyiben vereséget szenved az Érd hazai pályán, akkor lépéshátrányba kerül a dobogó alsó fokáért vívott küzdelemben, ami meg jelentősebbé válhat, ha mi is elhozzuk a pontokat. Kösnter Vilmost ismerve biztos készül valami meglepetéssel Edina tanítványai ellen. Az érdiek keretében nincs jelentősebb változás, az anyai örömök előtt álló klasszis jobbszélsőt, Krpezs-Slezákot a szintén klasszis Naschimento váltotta. Másik szélre Bízik Réka érkezett erősítésnek, átlövő poszton pedig Termány Ritát szeretnék beépíteni a narancs-fekete mezesek. Ellenfelünk eddig négy meccset játszott a pontvadászatban, a nyitófordulóban hazai pályán szenvedtek vereséget az FTC-től, majd idegenben épphogy legyőzték a Dunaújváros csapatát, a folytatásban simán verték otthon az MTK-t, de Mosonmagyaróvárról is két ponttal tértek haza. Legeredményesebb játékosuk Tóth Gabi, az irányító eddig huszonkettő gólt jegyez. Marketa Jerabkova tizenhét találatnál jár, Naschimento tizenöt alkalommal volt eredményes, eddig hatszor állt oda büntetőt elvégezni, az összes lehetőségét be is lőtte. Beállósuk Szabó Laura sem hibázott még hét méterről. Védekezésben egyre nagyobb feladat hárulhat a sérüléséből felépülő Kisfaludy Anettre.

Az elmúlt években rendre azt tapasztaltuk, ha elhagyjuk Debrecent megáll a tudomány. Borzalmas kezdés után futunk ugyan az eredmény után, de ezen erőfeszítésünket nem koronázta legtöbbször siker. Ebben a szezonban azonban idegenben is határozott, magabiztos játékot is tudunk játszani, így ez a párosítás sem lefutott. Csapatként működve nem elérhetetlen cél a pontszerzés, bízzunk abban a lányok elhiszik amiket Köstner mester mond nekik, fontos a kellő önbizalom! A találkozót a klub youtube csatornáján lehet majd figyelemmel kísérni! A következő hetek meghatározzák az őszünket! Ne essünk abba a hibába, mint futballcsapatunk!

K&H Liga Női NB I. 5. forduló:
2019.október 9. 18:00 Érd Aréna

ÉRD – DVSC SCHAEFFLER

Jv: Hargitai Gábor – Markó Gábor.

Elővételben már lehet jegyet venni a Leverkusen elleni párharc hazai meccsére a Hódosban található DVSC kézilabda irodában és a Szertár Sportboltban!

Hajrá DVSC! Hajrá Debrecen!

Iceman