LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings #4

Újabb három fordulót letudva immár 9 mérkőzésen vagyunk túl a 2019-2020-as szezonból. Az eddigiek alapján elmondható, hogy vannak pozitív és negatív értelemben vett meglepetéscsapatok. Az aktuális tabella, ebből következően pedig jelenlegi erősorrendünk tehát nem éppen úgy néz ki, ahogy azt a szezon előtt várni lehetett…

A csapatnevek után zárójelben az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Videoton (1., 0, )

Az utóbbi etapban elvesztette makulátlan mérlegét a Vidi, becsúszott 1-1 döntetlen és vereség, utóbbi ráadásul hazai pályán az Újpest ellenében. Így vesztett pontok tekintetében a Fradi is úgy áll, mint a fehérváriak. Így aztán pikánssá teszi ez a tény a hétvégi rangadójukat, ugyanis épp most szombaton csapnak össze először az idei bajnokságban, méghozzá Székesfehérváron. A Fradi pechére épp a moszkvai kiruccanásuk utáni hétvégén…

2. Ferencváros (2., 0, )

A Honvéddal leikszeltek, de győztek a derbin és a Kisvárda ellen is – mindkét meccsen nagyon szűkösen, jókora szerencsével. Bár az eredmények többségével jönnek, egyáltalán nem meggyőzően hozzák a három pontokat. A kettős terhelés pedig továbbra is nagy hendikep a Vidivel szemben, emiatt nem lesz esélyük idén a bajnoki címre.

3. Mezőkövesd (4., +1, )

A szezon meglepetéscsapata továbbra is a Kövesd, amely őrzi helyét a dobogón. Bár az utóbbi hetekben becsúszott néhány nem várt eredmény, az Újpest legyőzése idegenben, valamint az éllovas elleni hazai pontszerzés mind nagyon biztatóak. Egyelőre nem látni azt, hogy megtört volna a lendületük a tabella első felén álló csapatok ellenében.

4. Puskás Akadémia (6., +2, )

Sajnos a másik pozitív meglepetés a Felcsút szereplése. Hornyák Zsolt személyében úgy tűnik, hogy találtak egy olyan edzőt, aki képes eredményes játékot produkálni az egyébként nem gyenge rendelkezésre álló keretből. Tegyük hozzá, hogy Gyurcsó visszatérésével óriásit erősödtek, az egykori akadémista már 4 gólnál tart. Mi azért bízunk benne, hogy elfogy majd a lendület, és a helyükre kerülnek…

5. Honvéd (5., 0)

A szezont gyengén kezdő kispestiek fokozatosan javuló tendenciát mutatnak. Utóbbi három meccsükön 7 pont a mérlegük, győzni tudtak Mezőkövesden és Zalaegerszegen, illetve pontot csíptek a Fraditól, tehát végképp maguk mögött hagyták a gyatra kezdést. Ahogy a Felcsút esetében Gyurcsó játéka, úgy a fővárosiaknál Lanzafame jelenléte garancia a jó eredményekre.

6. DVSC (3., -3, )

Szomorú, hogy idejutottunk a remek szezonkezdet után, de az a zsinórban négy vereség nagyon nem kellett volna… Valami nincs rendben a csapaton belül, és nem feltétlen csak a játéktudással van gond, sokkal inkább mentális gondok is felfedezhetők. Vártuk a válogatott szüneteket, hogy hátha majd rendeződnek a dolgok, de a DVTK elleni meccs az eredmény ellenére nem ezt mutatta. Azért bízunk benne, hogy feltámad a csapat, és ismét eredményes, jó játékot látunk majd – remélhetőleg idén is harcban leszünk a dobogóért, viszont jelenleg erre nem látunk esélyt.

7. Újpest (7., 0, )

A Honvédhoz hasonló gyenge rajtot követően sajnos az ellenünk aratott fordításos győzelem lökte meg a lilák szekerét, azt követően győzni tudtak Székesfehérváron, és bár azóta kikaptak a Kövesd és a Fradi ellen is, főleg utóbbiak ellen biztató volt a játékuk. Összességében viszont még mindig nagy kuszaság van a klub háza táján, így nem lesznek idén harcban a dobogóért.

8. Kisvárda (8., 0, )

Meglepő edzőváltás történt Várdán, amit az eredmények nem feltétlen indokoltak, ám mint kiderült, valójában Révész a főnök minden tekintetben… Most ismét kinevezték bábnak Dajkáékat, így a mindenható tulajdonos-sportigazgató-vezetőedző ismét kénye kedve szerint irányíthatja a dolgokat. Eddigi szereplésükre tehát nem lehet panasz, pillanatnyilag a felsőházban tanyáznak, idén nem igen lesznek kiesési gondjaik.

9. Paks (9., 0, )

Szivics csapata többre lenne hivatott, de eddig Böde leigazolása sem lendített semmit a csapaton. Egy-két meglepő és kötelező győzelmen kívül csak szenvednek, ráadásul közvetlen riválisok ellen sem sikerült pontokat szerezniük. Még nem tiszta, hogy lesznek-e kiesési gondjaik, egyelőre közelebb van a tabella alja, mint a mezőny első fele.

10. Zalaegerszeg (11., +1, )

Valami még hiányzik a fogaskerékből, hogy egyértelműen kijelenthető legyen: a Zalaegerszegnek helyen van az NB I-ben. Pillanatnyilag ugyan nincsenek kiesőhelyen, ám az eddig gyengélkedő DVTK feljavulni látszik Feczkó Tamás érkeztével. Így aztán Egerszegen is bele kell húzni, és például a télen leakasztani egy értelmes csatárt, hogy ne Grumics legyen az előretolt ék. Egyébként nem lesz sanszuk a bennmaradásra.

11. DVTK (10., -1, )

Vereség Kaposváron, hazai iksz a Felcsúttal, vereség Debrecenben, emberelőnyben. Nem valami veretes eredménysor, de látszik a javulás a játékukon. Ha ehhez eredményesség is párosul majd, akkor nem lesznek gondjaik. Az viszont egyelőre látszik, hogy idén is az utolsó fordulókig harcban lesznek majd a bennmaradásért.

12. Kaposvár (12., 0, )

Továbbra is az egyetlen csapat, amely abszolút kilóg lefelé a mezőnyből. Hiába a két győzelmük, így is kilátástalannak tűnik a helyzetük. Ezzel a játékosállománnyal csak bravúrgyőzelmeket tudnak elérni, de konstans eredményes focit nem tudnak játszani. Fix kiesők továbbra is.