LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Köszönünk mindent, Herczeg András!

Herczeg András távozott a DVSC vezetőedzői posztjáról. Nem volt váratlan a dolog, az évzáró mérkőzések (Dorog elleni kupakiesés, majd a kaposvári fiaskó) tükrében abszolút várható döntés volt. De Herczeg András nem pusztán egy vezetőedző volt, aki távozik, hanem A vezetőedző!

Vezetőedzőnk az alábbi nyilatkozatot juttatta el a hivatalos honlap szerkesztőségéhez:

Kedves Lokisták!

Negyvenöt éve igazoltam a DVSC-hez, azóta minden lépésemet az határozza meg, hogy a DVSC javát szolgáljam.

Úgy látom, hogy a Loki javát ebben az időszakban az szolgálja, ha átadom valaki másnak a vezetőedzői tisztséget. Ezennel bejelentem, hogy vezetőedzőként nem folytatom a munkát a kispadon.

Nyitott könyv a pályafutásom. Aktívan, mindent átélve, mindent kipróbálva, minden erőmet latba vetve dolgoztam. Sosem tettem másként, most sem teszem. Nem tenném soha. Az őszi szezonunk során szerzett tapasztalataim azt mutatják, hogy talán más megoldásokra is szükség van, mint az enyémek ahhoz, hogy ismét sikeresen szerepeljen a DVSC. Egy csapat eredményességét sok tényező határozza meg. Az utóbbi időszakban ezek közül nem mindegyik segítette a munkámat, én magam pedig nem szeretnék a kibontakozás akadálya lenni.

Debrecenben magasak az elvárások, a közönség is igényes. Azt kívánom, hogy a Loki ismét elérje azokat a sikereket, amelyeket együtt elértünk korábban.

Úgy tervezem, hogy a Debreceni Labdarúgó Akadémián folytatom a nevelői tevékenységemet.

Szeretem a klubot, a munkatársaimat, szeretem a játékosokat, szeretem a közönséget, szeretem Debrecent. Köszönetet mondok a klubnak, a munkatársaimnak, a játékosoknak, a közönségnek, Debrecennek.

Hajrá, Loki!

Herczeg András

Nem szeretnénk mindenféle összeesküvés elméleteket gyártani, mélyebben belemenni a miértekbe, és elemezni az okait a távozásnak, Mi a magunk részéről csupán szeretnénk megköszönni Herczeg András munkásságát a DVSC élén. Köszönjük a bajnoki címeket, a kupagyőzelmeket, érmes pozíciókat a bajnokságban. Köszönjük a felejthetetlen nemzetközi mérkőzéseket, a Bajnokok Ligája és Európa Liga csoportkört. Köszönjük, hogy az elmúlt 2,5 évben ismét hitet adott nekünk, szurkolóknak, és egy kis fényt gyújtott a nehéz időkben, amikor már minden reménytelennek tűnt. Köszönjük, hogy ismét szívből örülhettünk a csapat sikerének, a tavalyi bronzéremnek és az azzal járó nemzetközi indulásnak. Azt gondolom, hogy minden szurkolótársam nevében mondhatom, hogy a tavalyi szezon végkifejlete tényleg a legszebb éveinkre emlékeztetett minket, és jó volt ezt újra átélni megannyi hányattatás után.

Köszönünk tehát mindent Herczeg Andrásnak, kívánunk neki jó egészséget és további jó munkát, bármerre is vesse őt a sors. Ha pedig alkalomadtán úgy adódik, hogy ismét szükség lenne rá a DVSC kispadján, mi szeretettel várjuk őt!

KÖSZÖNJÜK HERCZEG ANDRÁS!