LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Egyik pofon után jön egy másik?

Félreértés ne essék, nem csaptam fel zöld-fehér szurkolónak, de mindent összevetve jelen állás szerint az lenne a szenzáció, ha ponttal távoznánk szombaton az Üllői útról, hiába is presztízs mérkőzésről beszélünk szurkolói szempontból. Még akkor is tartom mindezt, ha két olyan csapat találkozik egymással , akik az előző fordulóban nem gazdagodtak sikerélménnyel és vesztesen hagyták el a gyepet.

A listavezető és címvédő Ferencváros az idény meglepetéscsapatától, a Mezőkövesdtől kapott egy 3-0-ás figyelmeztető pofont. Hasonlóan pórul járt a nyolcadik helyezett Lokomotív a Paks ellen, hiszen a hajrában saját magát verte meg és gyakorlatilag megsemmisült néhány perc alatt. Ennek eredménye pedig egy 4-2-es kellemetlen és kijózanító zakó lett, ami egyúttal szólt azoknak szurkolóinknak is, akik néhány sikeresen megvívott meccs után kissé meggondolatlanul elkezdték vizionálni a dobogót és a nemzetközi kupaszereplést.

Sajnos azonban a múlt héten visszazuhantunk a valóságba és azt konstatálhattuk a Paks elleni váratlan pofon után, hogy megint közel kerültünk a kiesőzónához, így nem ártana összeraknia a stábnak a védekezést és a középpályánkat az elkövetkezendő meccsekre, hiszen olyan gyermeteg hibák és labdaeladások nem fognak beleférni a jövőben, mint amiket a legutóbb is elkövettünk. Ehhez azonban tiszta fejre és olyan mentális erőre lenne szükségünk, mint ahogy a Diósgyőr otthonában játszottunk. Ott nem ismertek a srácok elveszett labdát és egy-két megingástól eltekintve végig kontroll alatt tudtuk tartani a mérkőzést. Ez alkalommal azonban vélhetően nehezebb dolgunk lesz. Ezt a lehetetlen küldetést ráadásul úgy kellene végrehajtanunk, hogy az alapembereink közül Tőzsér Dániel és Haris Attila játékára továbbra sem számíthatunk.  Ez elég nagy érvágás számunkra főleg utóbbi játékos tekintetében. Szegény embert még az ág is húzza alapon Pávkovics Bencére sem számíthatunk, miután kisárgázta magát az atomvárosban, de Bényei játéka is kérdéses.

Vitelki vélhetően taktikázni fog, és belenyúl a kezdőbe, valamint a formációba is. Bátor dolog lenne a Ferencváros otthonában két csatárral kezdeni, így arra számítunk, hogy inkább egy óvatosabb 4-2-3-1-et próbálunk majd az elején. Nagy kérdés, hogy Kevin visszakerül-e Trujic helyett, ha ebben a felállásban kezdünk, akkor nem valószínű. Bódit el tudnánk képzelni egy támadó mögötti, amolyan irányító szerepkörben, ebben az esetben pedig Szécsi húzódhat ki a szélre. Az sem biztos egyébként, hogy Adeniji kezd ezúttal, Garba ugyanis jól mozgott a Paks ellen, és a Fradi ellen talán jobban tudna érvényesülni az ő játéka.

Ami az ellenfelünket illeti, a Fradi jelenleg listavezetője a bajnokságnak annak ellenére, hogy rúgott gól nélkül kapituláltak Matyóföldön. Eddigi tavasszal megvívott mérkőzéseikből ezt megelőzően csak a Honvéd ellen vesztettek pontot, így számukra különösen fontos lehet ez az összecsapás a végelszámolás és a bajnoki arany szempontjából. Erre szokás azt mondani, hogy innen szép nyerni!

Ami a felek legutóbbi viszontlátását illeti, miután a nyitófordulóra kiírt mérkőzést elhalasztották április 7-re, így csak az őszi, Nagyerdőn lejátszott mérkőzést említhetjük meg, amire viszont cseppet sem emlékezhetünk jó szájízzel, hiszen a kilencedik kerületiek igencsak megbüntették a védelemi megingásainkat és 6-1 arányban leiskoláztak minket. Most jöhetne a sablon duma, hogy velük szemben komoly elszámolnivalónk van, meg hogy revansot kell vennünk, de ez így ilyen formában nem lenne őszinte gondolat a részemről.

Én abban reménykedem, hogy a csapat a tisztes helytállást kitűzi minimális célnak és akkor az esélytelenek nyugalmával játszva még bármi is lehet a vége. Még akár egy pontszerzés is összejöhet, amire már korábban volt precedens, nem is olyan régen. Abban az esetben pedig, ha a paksi formánkat villantjuk meg, akkor semmi sem fog megmenteni minket egy újabb pofontól.

A 19:30 -tól kezdődő mérkőzést ezúttal az M4 Sport fogja élőben közvetíteni. A játékvezető Pintér Csaba lesz.

HAJRÁ LOKI!

(fotó: dvsc.hu)