LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Hat percben a jövőnk

Sajtótájékoztatót szervezett a mai napra a DVSC Tőzsér Dániel részvételével „a játékoskeretet érintő tényekről”. Várhatóak voltak bejelentések a szerződésüket meghosszabbító játékosokról, illetve adott esetben új igazolások bemutatásáról. A várt izgalmak elmaradtak, kevés konkrétum hangzott el, az is meglehetősen rövidre szabva, hat percben.

Tőzsér először is bejelentette, hogy Bódi Ádám 3 évvel meghosszabbította szerződését. Saját nevelésű középpályásunk távozása hónapok óta benne lógott a levegőben, egy ideig úgy tűnt, hogy a Vasas játékosa lesz, később a DVTK-hoz való távozás lehetősége lógott a levegőben – miközben a hírek szerint itthonról több NB I-es klub is kereste, illetve akadt külföldi ajánlata is. Hogy ezek valós lehetőségek voltak-e, arról nincs tudomásunk, miként arról sem, hogy ha kacérkodott a távozás gondolatával, akkor mi miatt gondolta meg magát. Mindenesetre ez a három év az ő esetében már vélhetően azt vetíti elő, hogy itt fejezi be a pályafutását. Én ennek örülök, neki itt a helye, egy jó Bódira pedig szüksége van a DVSC-nek.

Szintén hosszabbítottunk Ugrai Rolanddal, ő 1+2 évre írt alá. Bevallom, ennek személy szerint annyira nem örülök, sem a játéka, sem a hozzáállása nem győzött meg a tavasszal arról, hogy érdemes vele hosszabb távon számolni. Egyáltalán nem volt húzóembere a csapatnak az NB II-ben, nem bizonyult kihagyhatatlan játékosnak, ráadásul főként Bárány Donáttól vette el a játékperceket a tavaszi szezonban. Számomra az ő maradása azt is előrevetíti, hogy nem feltétlen sikerült megfelelő helyettest találnunk az átigazolási piacon, így abból főzünk, amink van.

Egy új igazolás bejelentése is megtörtént: amint azt már közel egy hete megírtuk, Soltész Dominik lett a második nyári igazolásunk. A 20 éves szélső támadóval 1+3 éves szerződést kötöttünk, tehát végül nem kölcsönbe érkezett, ahogy arra előzetesen számítani lehetett. [Szerk.: De, mégis kölcsönbe érkezett, a Honvéd közleménye ugyanis arról szól, hogy a játékos 2023-ig hosszabbított, egy évre kölcsönbe kerül hozzánk, de opciós jogunk van véglegesíteni.] A ballábas játékos az előző szezont Ajkán töltötte kölcsönben, 24 mérkőzésen 7 gólig és 4 asszisztig jutott. Ő egyébként a Honvédban nevelkedett, így a játékjogát is a kispestiektől szereztük meg. Aik jobban ismerik őt, azok szerint tehetségesebb játékos, mint a velünk szintén szóba hozott Skribek Alen, így bízhatunk abban, hogy beváltja a hozzá fűzött reményeket.

A legtöbbeket foglalkoztató kérdés Dzsudzsák Balázs jövője, vele kapcsolatban megtudhattuk, hogy közel a megállapodás a felek között. Sokáig szó volt az ő esetleges távozásáról is, felmerült vele kapcsolatban a Honvéd, illetve korábbi arab csapata, az Al-Ain is, de mi is úgy értesültünk róla már napokkal ezelőtt, hogy komoly ajánlat híján vélhetően marad a Cívisvárosban.

Ami a jövőbeli igazolásokat illeti, egy ballábas belső védőt, valamint egy támadó szellemű játékost keresünk még, de ahogy Tőzsér fogalmazott, „limitáltak a lehetőségeink mind az átigazolási piacon, mind a keretünket tekintve”. Számomra ezek a szavak nem kecsegtetnek túl sok jóval, hiszen hónapok óta arról beszéltünk, hogy komoly erősítésekre van szükségünk – ehhez képest pillanatnyilag úgy áll a helyzet, hogy bár a kulcsjátékosaink közül senki nem távozik, új igazolásnak egy fiatal, az NB II-ből érkező játékos, valamint az NB I utolsó helyén végző, a csapatában rosszul teljesítő szintén nem túl idős légiós tekinthető. Lássuk be, ezek egyelőre nem azok az erősítések, melyek az NB I-es tagságunk megőrzését segíthetik elő. A fiatalokkal kapcsolatban annyit tudtunk meg, hogy az előző szezonban a csapatban több alkalommal is pályára lépő hármas, Bényei Ágoston, Baráth Péter és Pintér Ádám is a csapattal készül (utóbbi esetében a Vasas bizonyult komoly kérőnek), illetve Gyönyörű Gergő is az első kerettel kezdi el az edzéseket. Nem hangzott el viszont az, hogy mi lesz Gróf Dáviddal – a hírek szerint őt egy záradék értelmében kötelező kivásárolnunk a Ferencvárostól.

Végül szó esett még a felkészülésünkről is, fixálódott az edzőtábor helye és időpontja, valamint az edzőpartnerek kiléte. Július 8-17 között Telkiben készül majd a csapat, és megmérkőzik a Budafokkal, a Soroksárral és a Vasassal – tehát kizárólag NB II-es ellenfelekkel. A felkészülési programban egyébként szerepel majd még egy DVTK elleni találkozó is a későbbiekben. Élvonalbeli ellenféllel tehát nem mérjük össze az erőnket a felkészülés során.

Lehet, hogy naiv vagyok, amiért nagyobb bejelentésekre számítottam, de jelen helyzetünkben azt gondolom, hogy ez édeskevés. Mind a bejelentések, mind a sajtótájékoztató egésze méltatlan volt a klubhoz és a hangoztatott céljainkhoz. Aztán remélhetőleg idővel majd mindenki rám cáfol.

képek forrása // borítókép és utolsó fotó: saját; cikkben lévő többi fotó: dvsc.hu