LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Sorsdöntő meccs már a hatodik fordulóban?

A válogatott vb selejtezős szereplése miatt kéthetes szünet volt az NB I-ben. Sajnos a magyar válogatott legutóbbi három mérkőzésében nem sok köszönet volt, miképp a DVSC biztató rajta után is egy kis törés volt tapasztalható. Ugyan a Ferencvárostól ki lehet kapni, és Pakson is értékes a pontszerzés, utóbbi esetében a kétgólos vezetésről elbukott győzelem már nem néz ki jól, a ZTE elleni meccsről meg inkább ne is beszéljünk. Jön azonban egy olyan mérkőzés, ami akár a szezonunk hátralévő részét is meghatározhatja. A fix kiesőnek titulált Gyirmót érkezik Debrecenbe, és bele sem merünk gondolni, hogy egy esetleges vereség milyen mélyre taszíthatna minket…

A mumus kitétel azért is illeti meg ellenfelünket, mert tavaly a másodosztályban mindkét alkalommal legyőzték a Lokit, ráadásul gólt sem engedélyeztek Csertői Aurél fiai. Ez még akkor is elég rosszul hangzik, ha a debreceni 0-2-t edzőbuktató meccsnek tituláljuk. Végül azonban velünk együtt feljutottak az NB I-be, és most egy osztállyal feljebb keserítik meg az ellenfelek életét. Jelenleg a kiesést jelentő tizenegyedik helyen állnak, de már ennyi idő alatt is le lehetett szűrni, hogy a védelmük bizony ott folytatta, ahol az NB II-t befejezték. Eleddig öt alkalommal szedte ki a hálóból a cerberusuk a labdát, lőtt góljaikat tekintve azonban jóval elmaradnak a mezőnyben, amely mutatóban kiesőnek számítanak. Meglepő módon azonban nem a nagy csatákat megélt és külföldön is légióskodó Lencse László vezeti a házi góllövő listájukat, hanem az Ausztriából hazatérő Varga Barnabás, aki kétszer volt eddig eredményes. Azonban figyelmeztető jel lehet, hogy a Mezőkövesd hazai pályán sem tudta legyőzni őket, míg az MTK és a Fehérvár kettősének is csak egy pontot sikerült abszolválnia az Alcufer Stadionban, így egy nagyon masszív csapatról beszélhetünk. Nem véletlen hangoztattuk korábban is, hogy egy kellemetlen ellenfélről van szó, akik sokszor fognak pontokat csipegetni a mezőny többi tagjától, és ha ki is esnek, azt a csapatot ránthatják magukkal, akiktől a legtöbb pontot veszik el (lásd DVSC esete a Kaposvárral két éve).

Ilyen előjelek után kellene tehát megszerezni első hazai sikerünket az új szezonban, amire már régóta vár a debreceni publikum. Annál is inkább, mivel a legutóbbi Nagyerdei Stadionban lejátszott összecsapásunkon az addig gyengélkedő Zalaegerszeg egy hajrában lőtt góllal csúnyán arcul csapta a reménykedő szurkolókat és a csapatot, és vitte el a három pontot. Még egy ilyen kínos betli azonban nem férhet bele a továbbiakban, így minél hamarabb el kell feledtetni ezt a balul sikerült kilencven percet a kilátogató drukkerekkel. Ebben bizonyára segítségünkre lehet majd a remek formában futballozó Ugrai Roland is, aki immáron Hahn János Dunaszerdahelyre való eligazolása után egyedül vezeti a góllövőlistát négy találatával. Ezen kívül a válogatott szünetben betalált Katar U23-as válogatottjának az edzőmeccsen is, amelyet megnyertünk, méghozzá kapott gól nélkül. Erre idén egyébként még nem volt példa és nem megbántva ellenfelünket és a meccs nívóját, de jelenlegi helyzetünkben ennek a kis sikernek is örülni kell. Talán ezek után reménykedhetünk abban, hogy a stábnak sikerült összekapni a védelmünket és a csapatjátékunkat, de elsősorban az lenne a kulcs, hogy az eddig több sebből vérző „védőfalunk” valahogy megálljon a lábán. Információink szerint az elmúlt hetekben sérülés miatt hiányzó játékosaink közül többen újra bevethetőek lesznek, hiszen az edzőmeccsen már pályára lépő Deslandes mellett esély mutatkozik Szécsi és Bárány esetleges szerepvállalására is. Ez jól jönne, hiszen a gyirmótiak védővonalát csak akkor tudjuk megbontani, ha jó kvalitású támadókkal rohamozunk és olyan eredményesek maradunk elöl, mint eddig.

Ha a korábbi meccseinket nézzük a sárga mezesekkel, sok gólos összecsapásokat ritkán hozott ez a párosítás: 2016-ban esett ugyan négy gól a Nagyerdőn, amikor mindet a Loki szerezte (4-0), majd 2017 tavaszán a mai napig is emlékezetes mérkőzésen gól- és emberhátrány ellenére végül 2-1-re nyerni tudtunk (érdekesség, a bennmaradás szempontjából az utólag egy rendkívül fontos és értékes három pontnak bizonyult). A kettő között Gyirmóton tudtunk szintén 2-1-re nyerni, ezt követte a tavalyi két összecsapás az NB II-ben (0-1 és 0-2). Azt hiszem ez alkalommal is küzdelmes és kiélezett összecsapásra van kilátás, és a végén reméljük, hogy a piros-fehérek három ponttal, a nézők pedig egy felejthetetlen meccsélménnyel lesznek gazdagabbak. A vereség nem jöhet szóba ezúttal!

Hajrá Loki!