LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

16. forduló – Képriport: DVSC-Nyíregyháza

LSZ70Az OTP Bank Liga tizenhatodik fordulójának mérkőzésén a Nagyerdei stadionba látogat a Szpari. A 6 mérkőzés alatt 16 pontot szerzett csapatunk próbálja majd most is bebizonyítani: már réges régen kijöttünk az ősz eleji gödörből! Ennek a párosításnak mindig külön pikantériája van, így a LokiBlog ezúttal is a helyszínről közvetít élőben.

Ez lett volna a terv, de az időjárás és a média-szekcióban le nem takarított, vízben úszó asztalok miatt maradtunk a fényképezőgépnél. Szóval az eddigi legbővebb videó- és képösszeállítást láthatjátok, melyet valaha készített a LokiBlog! 😉

 LSZ01

A helyszínre érkezve szomorúan konstatáltam: itt bizony nem foglalkoztak azzal, hogy a sajtósok ne vízben tudósítsanak: az amúgy rendkívül kényelmes székek és az asztalok is vízben úsztak. Még szerencse, hogy elhoztam a Lokis ülőpárnát – gondoltam, majd 3 perc takarítás és a nálam lévő zsebkendők nem túl hatékony felitatása után inkább nem kísértettem a sorsot, így a tervezett élő közvetítés helyett rengeteg fotót és videót készítettem, ezek láthatóak, érdemes végiggörgetni rajtuk.

LSZ02 LSZ03

LSZ04

LSZ05

A csapatok kivonultak. Tisza ekkor még talán nem is gondolta, hogy első dupláját szerzi a Loki színeiben…

LSZ06 LSZ07 LSZ08

A mérkőzés kezdőcsapatainak jegyzőkönyve, néhány helyesírási hibával. 🙂

LSZ09 LSZ10

Apu kezdődik kiálthattunk fel boldogan a stadionhoz érkezve, majd a kezdőrúgást látva. A Szpari ellen mindig egy kicsit nagyobb az izgalmi állapot, milyen kár, hogy ezt most is kevesebb mint 3000-en látták a helyszínen. Sem az időjárás, sem az MLSZ nem kedvezett azoknak, akik éreznének magukban indíttatást a kijövetelre…

LSZ11

A kapuban nálunk Verpecz, Novakovic sérülése komolyabb volt. Reméljük az MTK ellen már visszatérhet.

Most pedig a DEBRECEN felirat szektoraiban ülőkről 1-1 kép. Keresd-magad-játék. 🙂 (Ha valaki kéri, átküldhetem ezeket neki nagyobb felbontásban, ezt jelezd a fórumban vagy az e-mail címünkön, esetleg Facebook üzenetben.)

LSZ12 LSZ13 LSZ14 LSZ15 LSZ16 LSZ17 LSZ18 LSZ19 LSZ20

A mérkőzést végig a LOKI irányította, öröm volt nézni a kispasszos játékot, a kreatív, ötletes futballt. Hogy ez az elmúlt 6 veretlen meccsnek, vagy a Nyíregyháza indiszponált játékának volt köszönhető? Esetleg annak, hogy támadóbb felfogásban léptünk pályára? Talán mindhárom szerepet játszott ebben; a szurkolók viszont végre azt kapták, amit a bajnoki címvédő Lokitól elvárnának labdarúgás címszó alatt.

LSZ21 LSZ22

Kondás Elemér a Győr ellen nagyon meglepett minket, hiszen 5 középpályást és 1 csatárt küldött pályára a szokásos 4 védő elé. A mai találkozón a szokásos 4-4-2-ben kezdtünk, de Mihelic és Bouadla is kezdő volt, majd az utolsó 30 percben ismét 1 csatárra álltunk rá – és működött!

LSZ23 LSZ24

Balogh János és Vad II István is a mérkőzés főszereplői lettek. Bár előbbi mindent megtett, az első gólban alaposan benne volt, utóbbi pedig gyakran nem vette észre a mezőnybeli apróbb faultokat, de a tizenegyeseket jól fújta be és összességében nem lehet rá panaszunk.

LSZ25

Sidibe helyzete Balogh ügyetlensége után, de a kapus itt már a helyén volt.

LSZ26

Nagy Zoli bár kölcsönben szerepel a Nyíregyházában, most mégis játszott ellenünk.

LSZ27 LSZ28 LSZ29 LSZ30

Megszületett az első gól: Sidibe fejesével: 1-0!

LSZ31

LSZ32 LSZ33

Kisebb sérülés, majd sárgalap a Szparinál.

LSZ34 LSZ35 LSZ36 LSZ38

Tiszát nem támadja senki, ő pedig kettőre növeli góljaink számát: 2-0!

Egy Szpari szabadrúgás: Lázár majd Verpecz hárít.

LSZ39 LSZ40 LSZ41 LSZ42

Mátyus János nem sokáig bírta idegekkel, rendkívül nagy volt a különbség a két csapat között, többször kellett figyelmeztetnie a 4. számú játékvezetőnek.

LSZ43 LSZ44

Tisza tizenegyese, két különböző szögből:

LSZ45 LSZ46

Tisza tizenegyesgólja még megörvendeztetett minket, először duplázott nálunk Tibi. Félidőben 3-0!

LSZ47 LSZ48 LSZ49

Játékosainkra kivétel nélkül nem lehetett panasz. Labdabirtoklás, szép játék, magabiztos vezetés.

LSZ49 LSZ50 LSZ51 LSZ52 LSZ53

Verpecznek nem sok dolga volt, még az első félidő végén hatalmas bravúrt bemutatva védett – egyébként nem hozták nehéz helyzetbe, lehúzta a rolót.

LSZ54 LSZ55 LSZ56 LSZ57 LSZ58

Sidibe kap labdát Bouadlától, kis szerencsével pedig az elvetődő Balogh mellett a labda előtte marad, majd az üres kapuba passzol: 4-0, Sidibe is duplázott.

LSZ59 LSZ60 LSZ61 LSZ62 LSZ63

Mihelic kapufája szabadrúgásból, szintén két szögből:

LSZ64 LSZ65

Villan a meccs második piros lapja, mindkettő vendég oldalon, mindkettő teljesen jogosan.

LSZ66

Szakály lábát elhúzzák, 1 perccel a lefújás előtt 11-es. Szakály bevágja, 5-0!

LSZ67 LSZ68 LSZ69

Boldogan indulhattunk haza, a Nyíregyházát is megvertük, feljöttünk a 4. helyre. Még egy NB1-es találkozó lesz idén, az is hazai pályán, az MTK ellen, jövőhéten. Rendkívül fontos találkozó lesz és talán a tervezett élő közvetítésünk sem marad majd el. Reméljük azért ez a néhány kép és videó kárpótolt benneteket! 😉

Hajrá Loki!
Csibu

Ui.: A képek és a videók mind a LokiBlog tulajdonát, azok készítőinek (Csibu és Juvefan) tulajdonát képezik. Felhasználásuk engedélyköteles, azt a loki.blog.nepsport@gmail.com e-mail címen lehet kérni.