LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Sutjeska – DVSC: mérkőzés felvezető és kommentfogó

lokistujeskaliveA múlt heti odavágót követően máris itt a visszavágója az Európa Liga első selejtezőkörének. A Nagyerdei Stadionban megnyugtató, háromgólos előnyt szerzett a Loki montenegrói riválisa, a Sutjeska Niksic ellen, ettől függetlenül még vár ránk egy nehéz visszavágó idegenben. Erre a meccsre is élőben hangolunk, illetve ezúttal is várjuk kérdéseiteket, véleményeiteket!

 A cikk folyamatosan frissül a mérkőzést megelőző információkkal, képekkel. Frissíts!

16:00 Eddig tartott élő mérkőzés felvezetőnk, köszönjük, hogy velünk tartottatok. Ne feledjétek, a meccs után rendkívüli podcast adással jelentkezünk majd. Hajrá Loki!


15:50
Ha ezen a körön túljut a Loki, máris 130 millió forintnyi jutalmat zsebel be az UEFA-tól. A további körök is hasonló szép összegekkel kecsegtetnek, de igazán nagyot szakítani a csoportkörbe jutással lehet, hiszen azért már nagyjából 750 millió forint járna.

15:40 Lássuk a várható kezdőcsapatokat. A hazaiak vélhetően nem változtatnak a mőlt heti kezdőjükön, hiszen eleve szűkös kerettel rendelkeznek. A Lokinál az egyetlen nyitott kérdés, hogy Mihelicet ki helyettesíti. Több alternatíva is van, talán a legvalószínűbb, hogy Horváth Zsolt kerül be a kezdőbe, de az NS által jósolt kezdő sem elképzelhetetlen, azaz hogy Zsidai játszik középen Varga mellett, Szakály pedig kihúzódik szélre. És persze ne feledkezzünk meg a SiD által felvázolt lehetőségről sem, nevezetesen, hogy Nagy Zoli kezd jobbhátvédként, Jovanovic pedig egy sorral előrébb húzódik, bár a magam részéről ezt tartom a legvalószínűtlenebbnek. Emellett kérdés, hogy elöl Sidibe, vagy Balogh kezd majd.

Sutjeska / 4-2-3-1: Marko Radović – Aleksandar Šofranac, Dejan Ognjanović, Nikola Stijepović, Slavko Lukić – Jovan Nikolić (Srđa Kosović), Matija Vujović – Stevan Kovačević, Miloš Vučić, Draško Božović – Masato Fukui.

DVSC / 4-4-2: Verpecz István – Aleksandar Jovanovic, Dusan Brkovic, Mészáros Norbert, Korhut Mihály – Horváth Zsolt (Zsidai László), Varga József, Szakály Péter, Bódi Ádám – Kulcsár Tamás, Ibrahima Sidibe (Balogh Norbert).

15:20 A mérkőzést követően rendkívüli podcsat adással jelentkezünk majd, ugyanis a bloggercsapat közösen tekinti meg a mérkőzést. Részletekért figyeljétek majd Facebook oldalunkat! 😉

15:15 A mérkőzés helyszíne a Stadion kraj Bistrice, azaz a niksici városi stadion lesz. A Sutjeska „arénája” 5214 fő befogadására alkalmas, és azért tették ilyen korai időpontra a találkozót, mert nincs világítás a pálya körül.


15:10
A múlt heti második gólunk, melyet csibu rögzített.


15:00
Újabb szavazás! Mikor találunk be?

14:45 A mérkőzést ezúttal is a köztévé, azon belül is a Duna World csatorna közvetíti, 17:15-ös kezdéssel. Maga a mérkőzés, mint ismert, 17:30-tól kezdődik. Az adás online is nézhető, ide kattintva.

14:30 A Loki egyébként 18 fős kerettel utazott el Niksicbe: Verpecz István, Bozidar Radosevic – kapusok; Nagy Zoltán, Dusan Brkovics, Mészáros Norbert, Igor Morozov, Korhut Mihály, Aleksandar Jovanovic, Bódi Ádám, Varga József, Zsidai László, Horváth Zsolt, Szakály Péter, Tisza Tibor, Ibrahima Sidibe, Kulcsár Tamás, Balogh Norbert, Szécsi Márk – mezőnyjátékosok.

14:20 Az eddigi sérültek (Balogh János, Nenad Novakovic, Máté Péter, Lázár Pál, Ludánszki Bence, Ferenczi János) mellé csatlakozott Rene Mihelic, aki a keddi edzésen szenvedett sérülést, és nem is utazott el a csapattal. Rajtuk kívül még a két nemrég igazolt játékosunk, Szilvási Péter és Geoffrey Castillion sem játszhat még a mai meccsen.

14:05 Most pedig idézzük fel az egy héttel ezelőtti mérkőzés góljait.


14:00
Tegnap jókora hidegfront vonult át Magyarországon, ami véget vetett a kánikulának, ám úgy tűnik, hogy ez csapadékzóna Montenegrót elkerülte, mert ott továbbra is rekkenő hőség van. (forrás: weather.com)


13:55
A mai találkozó játékvezetője a belga Erik Lambrechts lesz. A 30 éves bírónak még nincs nagy rutinja a nemzetközi porondon, ugyanis csak 2014-ben került a FIFA-keretbe. Főleg utánpótlás válogatott meccseket vezetett eddig, illetve egy évvel ezelőtt, az El-selejtező második körében, Írországban a Sligo Rovers-Rosenborg (1-3) találkozón fújta a sípot, ez az eddigi egyetlen európai kupameccse

13:50 Talán nem tűnik nagyképűségnek, hogy magabiztos előnyünk tudatában már egy picit a következő párharcos ellenfelünkkel is foglalkozunk. Mint ismert, a Skonto Riga – Saint Patrick’s győztesével találkozik majd a Loki, amennyiben továbbjut. A lettországi odavágón 2-1-re győzött a hazai csapat, ez a meccs tekinthető meg a lenti videón. A gólok a 21., 38., és 65. percben születtek.


13:45
Szavazásra fel! Mit vársz a mai találkozótól?

13:40 A hazai fogadó iroda ezúttal is esélyesebbnek tart minket, mint a külföldiek, de azért nincs nagy eltérés az oddsok között. Az világosan látszik, hogy a bukmékerek szerint is mi vagyunk az esélyesei ennek a találkozónak.

Sutjeska – DVSC, háromesélyes fogadás, oddsok

4.0 / 3.6 / 1.7

4.33 / 3.6 / 1.8

4.2 / 3.6 / 1.72

13:30 A Nemzeti Sport által jósolt kezdő szerint nem elképzelhetetlen, hogy a Zsidai-Varga páros kezd majd a középpálya közepén, illetve a támadósorban Sidibe válthatja Baloghot.


13:15
Kondás Elemér is beszélt a sportnapilapnak a mai meccsről.

„Kedden volt egy megbeszélésünk, amelyen elemeztük a debreceni mérkőzés tapasztalatait, és abban maradtunk: noha háromgólos előnyünk van, idegenben éppúgy nyerni akarunk, mint ahogy hazai pályán is nyertünk. Arra számítok, hogy a Szutjeszka már a találkozó legelején megpróbál nyomás alá helyezni bennünket, szeretne minél előbb betalálni, de hát ez egy hátrányban lévő együttestől természetes. Ha végig fegyelmezettek, koncentráltak maradunk, és azt csináljuk, amit megbeszéltünk, nem kerülhetünk bajba. Csapatunk van annyira jó, hogy a Nagyerdei Stadionban megszerzett előnyét nem herdálja el.”

13:00 Mészáros Norbert nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

Mészáros Norbert nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.
„Ha csakis az első meccs végeredményét nézzük, kétségtelenül kedvező a helyzetünk. A Sztujeszka a legutóbbi idényben alig maradt le a bajnoki címről, az előző két bajnokságot pedig aranyéremmel zárta, már csak ezért sem lepett meg bennünket a Debrecenben mutatott futballja. BIztos vagyok benne, hogy ellenfelünknél nem úgy gondolkodnak, máris eldőlt a továbbjutás kérdése, nyilván mindent megtesznek a bravúr érdekében. Nekünk a saját játékunkat kell játszanunk, és akkor nem érhet meglepetés bennünket. Vannak olyan kreatív labdarúgóink, akik képesek váratlant húzni, ezért újabb győztes meccset és tovűbbjutást remélek.”Mészáros Norbert nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

„Ha csakis az első meccs végeredményét nézzük, kétségtelenül kedvező a helyzetünk. A Sztujeszka a legutóbbi idényben alig maradt le a bajnoki címről, az előző két bajnokságot pedig aranyéremmel zárta, már csak ezért sem lepett meg bennünket a Debrecenben mutatott futballja. Biztos vagyok benne, hogy ellenfelünknél nem úgy gondolkodnak, máris eldőlt a továbbjutás kérdése, nyilván mindent megtesznek a bravúr érdekében. Nekünk a saját játékunkat kell játszanunk, és akkor nem érhet meglepetés bennünket. Vannak olyan kreatív labdarúgóink, akik képesek váratlant húzni, ezért újabb győztes meccset és tovűbbjutást remélek.”

12:45 Lesznek Loki szurkolók is Niksicben. A debreceni szervezett szurkolói csoportok tagjai képviseltetik majd magukat 30-40 fővel, akik már tegnap óta Niksicben tartózkodnak, kisbuszokkal vágtak neki a túrának.

12:30 Ezzel szemben a Sutjeska csodaként élné meg, ha ebből a párharcból a 0-3 után továbbjutnának, erről beszélt az első találkozót követően vezetőedzőjük.


12:25
Vezetőedzőnk már az odavágót követő sajtótájékoztatón is beszélt arról, hogy nem fogjuk félvállról venni a mai összecsapást.


12:20
A csapat egyébként már tegnap elutazott Montenegróba, a reggeli órákban repülővel kelt útra a csapat. Az alábbi linken az utazásról láthattok képeket. Érdekesség, hogy a Lokival tartott korábbi kapusunk, Vukasin Poleksic, aki a tolmácsolásban segédkezik.

12:15 Kondás Elemér offenzívabb ellenfélre számít.

Elemer_sajttaj2„Rögtön a mérkőzés után mondtam, hogy nem dőlhetünk hátra, és nem is tesszük. Nem lesz ez egyszerű meccs. Megvan az előnyünk, amit meg akarunk tartani, sőt, arra törekszünk, hogy növeljük is. Úgy utazunk Montenegróba, hogy ott is nyerni akarunk. Ellenfelünk jó csapat. Debrecenben ezt megmutatták, jól hozták ki a megszerzett labdát, jól megtartották és abból építkeztek. Hazai pályán biztos másképpen játszanak majd, hiszen hátrányban vannak, így vélhetően offenzívabb futballt mutatnak be. Résen kell lennünk, és arra törekednünk, hogy a helyzeteinket kihasználjuk. Egyetlen mérkőzést sem szabad félvállról venni, mert az megbosszulná magát. Ezt sem fogjuk. Megfelelő koncentráltsággal lépnek majd pályára a játékosok. Senkinek nem jó a nagy meleg, sem a csapatoknak, sem a szurkolóknak, viszont ekkorra tűzték ki az időpontot, ezt el kell fogadni. Állítólag csütörtökre enyhül az idő. Reméljük, így lesz, és akkor az időjárás nem befolyásolja a játékot.” (dvsc.hu)

12:10 A mérkőzés beharangozójában SiD ezúttal arról értekezik, hogy Mihelic hiányában vajon milyen hadrendet, azon belül is pedig kiket állít csatasorba Kondás Elemér.

12:00 Mai mérkőzés felvezetőnk 16 óráig tart, addig jöhetnek a kérdések és vélemények a kommentek közt, próbálunk mindegyikre válaszolni. Közvetlenül a mérkőzés előtt, alatt, és után pedig meglepetéssel készülünk majd! 🙂