LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Az őszi szezon legszebb góljai az NB I-ben – Adamo Coulibaly-díj

A bajnokság ugyan még pihen február végéig, mi azonban a szünetben is folytatjuk Görbe Tükör sorozatunkat, méghozzá az őszi szezon értékelésével. A következő hetekben pár kategóriánkban az összes, eddigi fordulót illetően győztest választunk. Ezek közül először következzen az Adamo Coulibaly díj eredményhirdetése, azaz a félév legszebb gólja. Ráadásul egy kis bónusszal is készültünk…

görbetükörúj

Mivel a futball elvonási tünetei ellen mindig jó megoldásnak bizonyultak a videóválogatások, így mi is ezt a formát választottuk, és összeállítottuk a top 20 gólt, melynek első helyezettje értelemszerűen a kategória győztese is. A találatokat végignézve a következőket állapíthatjuk meg egyébként:

  • A Paks és az Újpest nem kápráztatták el a nézőket: főleg utóbbi csapat esetében nehéz lenne akár csak egy igazán szép gólt is megnevezni.
  • Bizonyos játékosok szállították a díjra esélyes találatokat: többek között Ugrai, Paintsil, Varga Roland, Varga Kevin, Lanzafame, Kiss Tamás, Vajda nevét érdemes itt megemlíteni. (Még akkor is, ha voltak találataik, melyek végül kimaradtak a válogatásból, mások pedig a bónuszvideóba kerültek.)
  • Szerencsére több más dolog mellett ebből a szempontból is kiemelkedtünk a mezőnyből: nem kevés játékosunk akadt, akik kifejezetten látványosan vették be az ellenfél kapuját (Ferenczi, Tőzsér, Takács, Mengolo, Varga Kevin), talán a legtöbb az összes csapat közül.
  • Szokatlanul sokszor találtak be a focisták ollózós mozdulattal: az ősszel összesen négyszer is ilyen mozdulatot követően zörrentek meg a hálók.
  • Külön említést érdemel a Mezőkövesd, akik igazából egyetlen meccsen szereztek szép találatokat, de ott kiszakadt a zsák: a Vasas elleni három gól közül kettő is a válogatás első 5 helyezettje között található.
  • Rátérve a bónuszvideóra: a szabadrúgásgólokat külön gyűjtöttem, mert nehéz összevetni őket a támadásból szerzett találatokkal. Ami ezt a kategóriát illeti: a Fradi, a Loki és a Honvéd is egynél több jelöltet szállított a válogatáshoz, miközben az NB1-es csapatok majdnem fele (Vasas, Újpest, Haladás, PAFC, Diósgyőr) egyet sem.

Következzenek tehát a videók, jó szórakozást kívánok hozzájuk!


Az Adamo Coulibaly díj jelöltjei az őszi szezon alapján, avagy a top 20 gól


És a bónuszvideó: top 5 szabadrúgásgól az őszi szezonból

Ha valaki esetleg csak a végeredményre kíváncsi:

  • az Adamo Coulibaly díj győztese: Marek Strestik (Mezőkövesd),
  • a legszebb szabadrúgásgólt pedig játékosunk, Tőzsér Dániel szerezte.