LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Gyakran ismételt kérdések

1. Hol tudom élőben nézni a DVSC mérkőzéseit?
Erre a legegyszerűbb válaszunk az, hogy élőben, a stadionban. 🙂 Persze más a helyzet, ha valaki nem teheti meg, hogy kilátogasson, pláne, ha idegenbeli mérkőzésről beszélünk. Az NB I közvetítési jogaival az M4 Sport rendelkezik, akik fordulónként 2-3 mérkőzést tűznek képernyőre. Ha a DVSC nem kerül képernyőre, akkor sincs okod csüggedni, ugyanis az M4 Sport hivatalos honlapján a forduló összes mérkőzését követni lehet élő streamen. Ezek általában a kezdés előtt öt perccel kerülnek ki a főoldalra, így ne ijedj meg, ha mondjuk tíz perccel a kezdő sípszó előtt még nem találod ott, kezdésre egészen biztosan oda tudsz kapcsolni. Edzőmérkőzéseket és kupameccseket pedig általában a DVSC hivatalos honlapján megosztott streamen keresztül tudsz követni, így érdemes a mérkőzés előtt böngészni a dvsc.hu-t, vagy a klub Facebook oldalát bővebb infókért. Hogy az aktuális mérkőzést a televízión, vagy streamen tudod nézni, azt minden esetben látod az oldalunk fejlécében, ahol mindig előre jelzünk minden fontos információt a következő mérkőzésről, így azt is, hogy hol követhetitek.

2. Hogyan tudok jegyet vásárolni a DVSC mérkőzésére?
Erre két opció létezik: elővételben, vagy mérkőzésnapon, közvetlenül a találkozó előtt. Elővétel esetén lehetőség van online megvásárolni a jegyet a nagyerdeistadion.hu oldalon. Itt regisztrálni kell, de lehetőség van a Facebookos profiloddal történő összekapcsolásra is. Az itt megvásárolt jegyet vagy ki kell nyomtatnod, és úgy lecsippantani a helyszínen, vagy ha rendelkezel stadionkártyával, ami hozzá is van rendelve a profilodhoz (ezt csak személyesen, az ügyfélszolgálaton tudod megtenni), akkor a megvásárolt jegyet hozzá tudod rendelni a kártyádhoz, így nem szükséges nyomtatni, a kártya lecsippantásával is be tudsz menni a stadionba. Amennyiben a mérkőzés előtt szeretnél jegyet venni, akkor a stadionnál található pénztárak egyikét, vagy a szintén a stadionnál található DVSC Shopot kell keresned. Azonban jó ha tudod, hogy a 2019/2020-as szezontól kezdődően elővételben olcsóbban tudsz jegyet venni, mint közvetlenül a mérkőzés előtti órákban. További információkért, illetve az aktuális jegyárakért érdemes a DVSC hivatalos oldalán felkeresni. (Jegy- és bérletárak a 2019/2020-as szezonra)

3. Ha közvetlenül a meccs előtt akarok jegyet venni, akkor van még esélyem szerezni?
A Nagyerdei Stadion 20 ezer fős befogadóképességgel rendelkezik, és mivel a stadion átadása, illetve az azt követő bajnokavató mérkőzés óta nem volt teltház DVSC mérkőzésen, így attól nem kell tartanod, hogy ne lenne szabad hely, így igen, egészen biztosan tudsz jegyet venni közvetlenül a mérkőzés kezdete előtt.

4. Kell szurkolói kártya a jegyvásárláshoz?
A jelenleg hatályos szabályozások szerint nem szükséges szurkolói kártya a mérkőzés látogatásához. Debrecenben egyébként sincs külön szurkolói kártya, itt úgy nevezett stadionkártya van, amiről már a jegyvásárlós résznél is tettünk említést. A kártyára egyébként pénzt is lehet online feltölteni, így a stadion büféiben azzal is lehet vásárolni, tehát nem hátrány, ha rendelkezel ilyennel. Ha viszont nincs, akkor sem kell kétségbeesned. Az online jegyvásárlás esetén csak a stadion holnapjára történő regisztráció az előfeltétel, míg személyes jegyvásárlásnál legfeljebb a személyi igazolványodat kérhetik el. Azonban jó ha tudod, hogy amennyiben idegenbeli mérkőzésre akarsz jegyet vásárolni az MLSZ jegyértékesítő oldalán, ott minden esetben meg kell adnod a stadionkártya számát, és a hozzá tartozó PIN kódot. De ez is csak az online jegyvásárlásra vonatkozik, személyesen bárki vehet jegyet bármilyen mérkőzésre szurkolói kártya nélkül.

5. Kiket akar leigazolni a DVSC? Van-e információ X érkezéséről, vagy Y távozásáról?
Ha arra vagy kíváncsi, hogy mely játékosokkal hozták szóba csapatunkat, kik távozhatnak, kik a kiszemeltek, és kik azok, akikkel hosszú távú szerződést kötött a klub, akkor kövesd figyelemmel az átigazolási rovatunkat (‘Játékoskeringő’ néven mindig megtalálod a főoldalon, vagy a fejlécen található menüsorban). Ez egy minden nyári- és téli átigazolási időszakban működő állandó rovatunk, ahol minden egyes DVSC-t érintő pletykát, hírt összegyűjtünk egy csokorba, sok esetben a saját forrásainkat is felhasználva. Így aztán amiről az adott cikkben nem olvashattok, arról sok esetben mi sem vagyunk informáltak. Ez tehát nem azt jelenti, hogy csak az valós, amit mi megírunk, de mindenről mi sem tudhatunk.

6. Miért nem tudok tippelni a Tizenkettesben, és miért nem látom beírva a végeredményeket?
A Tizenkettes tippjáték minden egyes fordulójának tippelési határideje szombat 12 óra. Erre azért van szükség, mert mi a szezon elején az összes fordulót és mérkőzést előre betápláljuk az adatbázisba, így a későbbi időpont változások nincsenek hatással a fordulókra. Emellett a pontos kezdési időpontokat is csak bizonyos időszakokra határozza meg előre az MLSZ, így nem tudjuk előre a teljes bajnokság pontos kezdési időpontjait. Kérjük, hogy tartsd észben a határidőt, hiszen a későn leadott tippeket nem áll módunkban elfogadni. Amennyiben a forduló végét követően még nem látod beírva az eredményeket, akkor kérünk, hogy légy türelmes, legkésőbb a következő forduló kezdetéig betápláljuk őket, de nagyon ritka, hogy ennyire elhúzódna az eredmények beírása. Elfeledkezni azonban sosem fogunk róla!

A lista folyamatosan bővül…