LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Karrier a Loki után #3 – Korhut Mihály

Hová lettek? Milyen utat jártak be? Várjuk-e visszatérésüket? Cikksorozatunkban a DVSC-t korábban elhagyó játékosok karrierjét vizsgáljuk meg. Hová kerültek, mi lett velük, sikerek, vagy inkább kudarcok várták őket? A sorozatunk harmadik saját nevelésű alanya Korhut Mihály.

Korhut Mihályhoz hasonlóan jó balhátvédünk nem túl sok volt a klub történelmében. Nem is kell mondanom mennyire nagy szükség lenne rá a mai keretben is. Amióta elhagyta a klubot, hatalmas űr van a pozícióján. De kezdjük az elején. Korhut Misi Miskolcon látta meg a napvilágot. A Loki felnőtt csapatába kerülése előtt megjárta a Létavértest és a DVSC második csapatát. 2011-ben Kaposváron is járt kölcsönbe, hogy játszhasson az NB I-ben. A 2011-2012 szezonban vált alapemberré a Lokiban. A Debrecen színeiben háromszor ünnepelhetett bajnoki címet, háromszor kupagyőzelmet, egyszer ligakupa és egyszer szuperkupa elsőséget. 2014-ben bemutatkozhatott a magyar válogatottban Dárdai Pál kapitánysága alatt, és ott lehetett a franciaországi Eb-n 2016-ban, a Portugália elleni 3-3-as csoportmérkőzést pedig végig is játszotta. Az Európa Bajnokság után a nyári átigazolási időszakban hagyta el a Debrecent az izraeli Hapoel Beer Sheva kedvéért. Elmondása szerint szerette volna kipróbálni magát külföldön, szüksége volt a környezetváltásra az Eb után. A cívisvárosban közel 200 találkozón lépett pályára. Talán sokan emlékeznek a nem mindennapi találatára a Kecskemét ellen:

Távozását követően is ért el sikereket klubjával. Kétszer szerezte meg a bajnoki címet Izraelben, ahol fontos tagja volt csapatának. Pályára lépett az Europa Liga csoportkörében is. Azonban már múlt időben beszélhetünk az izraeli pályafutásáról, hiszen 2019-s év elején a görög élvonalba igazolt, az Aris Saloniki csapatához és itt is alapembere klubjának. Jelenlegi szerződése alapján ez év július végéig erősíti az saloniki csapatot.

Véleményem szerint még lehet benne talán egy év a görög csapatnál, viszont utána látok esélyt a hazatérésére. Rengeteg sikert ért el piros-fehérben, szerette Debrecent. Az előző két részben Vargánál megállapíthattuk, hogy nem tett jót neki a váltás, míg Dzsudzsák egyértelműen nagyobb sikereket ért el, mintha maradt volna Magyarországon. Korhut esete más, ő nem vált annyira híres játékossá, nem játszott igazán jó bajnokságban, de mindenképpen előrelépés volt számára mindkét klubváltás. Ráadásul mindenhol fontos tagja csapatának, így mondhatjuk, hogy jól döntött, hogy elhagyta Debrecent. Legalábbis pályafutása szempontjából.

Ha visszatérne hozzánk, szerintem simán kezdőcsapatba kerülne 1-2 év múlva is, nem látok nagy esélyt arra, hogy Ferenczit bárki is leválthatná a posztján addig is. Büszkék lehetünk rá, hogy ilyen szintű balhátvédet neveltünk ki. A válogatottban is nyújtott több alkalommal jó teljesítményt. Karrierjét követően, ha marad a futball világában hasznára tudna lenni az akadémistáknál, nem lenne rossz pár hozzá hasonló balhátvéd, nem csak a Lokiban, hanem az egész magyar labdarúgásban.

Hajrá Loki!