LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Nagyon jól jönne a három pont

Annak ellenére, hogy az MTK otthonában az elmúlt hétvégén a ráadásban pontot mentettünk Holman Dávid szabadrúgásgóljának köszönhetően, nem áll meg az élet a Lokinál. Jön ugyanis egy újabb házi feladat, amit ugyancsak házon kívül kell majd megoldani a lehető legjobban a fiúknak.

hlk

Az ellenfél pedig az a Haladás lesz, akikkel szemben komoly elszámolni valónk lesz, mert pár hónapja Debrecenből mind a három pontot elvitték a cívisek orra elől Mészöly Géza fiai. Azon az ominózus augusztusi összecsapáson már Leonel Pontes kezében volt a marsallbot és hiába játszott jól a Loki az első és a második félidő egy részében, elég volt egyetlen rövidzárlat ahhoz, hogy David Williams góljával mindhárom pontot bezsebeljék a szombathelyiek. Ez az eredmény akkor megmutatta, hogy bizony a futball néha nem a legigazságosabb sport. Szombaton ezért a fájó zakóért vehetnek revánsot a fiúk és egyúttal elkezdhetnék idegenben is a bravúrgyőzelmeket gyűjtögetni, hiszen idén csak a két jelenleg kieső helyen álló Diósgyőr és a Gyirmót párosát, valamint az újonc Mezőkövesdet győzték le idegenben. Ha pedig feljebb szeretnénk lépni a tabellán, mondanom sem kell, minél több pontot kell bezsebelni hazai és vendégkörnyezetben egyaránt.

Ami a két csapat jelenlegi formáját illeti, megállapítható, hogy a Szombathely legutóbbi öt lejátszott meccséből hármat elveszített a Mezőkövesd (3-0), a Kispest (2-1) és a Diósgyőr (2-1) ellen, de legyőzte a Ferencvárost (2-0). Leonel Pontes csapata ellenben óvatos duhaj szerepkörében tetszelgett, hiszen három döntetlent abszolváltak a Paks (1-1), a Mezőkövesd (0-0) és az MTK (1-1) ellen és a Gyirmótot győzték le (2-1).  A leírtak alapján kijelenthetjük, hogy egy hajszálnyival, de talán jobb formában van a Loki és az utóbbi találkozókon már kifejezetten biztató volt a csapat játéka. Ellenben a vasiak úgy fest, hogy most egy kisebb hullámvölgyből igyekeznek kimászni, hiszen legutóbb a kiesőjelölt Diósgyőrrel szemben egy a ráadásban kapott góllal véreztek el a miskolciak debreceni albérletében, a Nagyerdei Stadionban. Ezzel együtt senki se higgye azt, hogy egy könnyű mérkőzés lesz, de ha végre javulni tudnánk helyzetkihasználásban, akkor komoly esélyünk lehet a győzelemre. Ebben a törekvésükben nehezítheti a piros-fehéreket egy alapember kiesése a védelemből, hiszen a veterán Mészáros Norbertet sérülése miatt már valószínűleg csak tavasszal láthatjuk újfent a kezdőben. Mellette egy másik védőnk, Szilvási Péter is maródi, így Pontes mester vélhetően ezúttal is Szatmári Csabát szerepeltetheti jobb híján a védelem közepén.

haliloki

Ami a két csapat legutóbb idegenbeli összecsapásait illeti, a slágereredmény a 2-2 volt mostanság, mivel a legutóbbi két alkalommal ez lett a végeredmény. Először 2015. december 2-án, majd 2016. április 20-án is egyaránt négy gólnak tapsolhattak a jelenlévők. Góljainkat az első 90 perc során Brkovic és Szakály, a második meccsen pedig Jovanovic és Takács jegyezte. Reméljük, hogy ezúttal nem ugyanez az eredmény lesz majd kiírva a Káposztás utcán, Sopronban. Egy biztos nagyon jól jönne a három pont!

A mérkőzés játékvezetője az a Szabó Zsolt lesz, akinek ténykedéséről nem szívesen emlékezünk vissza, hiszen a Ferencváros elleni idegenbeli 3-1-es vereségünk alkalmával fújta a sípot és azt hiszem, nem túlzok, ha azt mondom, hogy bizony voltak furcsa ítéletei, amik nem igazán voltak kedvezőek számunkra. Két segítője egyébként Lémon Oszkár és Becséri Gergely lesz. A szombaton 15:30-tól kezdődő találkozót nem közvetíti a televízió, így marad az internetes közvetítés. De szerencsére a Nagyerdei Stadion alatt található Red&White-ban óriás kivetítőn nyomon lehet követni az összecsapást, így arra bíztatok mindenkit, hogy csatlakozzon hozzánk bloggerekhez és egy közönségtalálkozó keretén belül szurkoljuk ki a győzelmet a Lokinak!