LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Kapufa

Kötelező győzelemmel zártuk az előző hetet, sikerült hosszútávon szerződni utánpótlás válogatott játékosunkkal, ez két örömteli esemény. A folytatásban azonban kemény mérkőzések várnak ránk, idegenbeli túrák sorozata! Első állomás a Siófok, akiken van miért revansot venni, az ősszel tükörsima győzelemmel távoztak csapatunk otthonából. Harcra fel!

Szokatlan időpontban, vasárnap este az újonc Kecskemét volt a DVSC vendége a Hódosban megrendezett mérkőzésen. Vezetőedzőnk, Vida Gergő ezúttal sem számíthatott Lotte Grigel játékára, hiányzott továbbá a héten betegséggel küzdő Hársfalvi Julcsi is. Alig edzett az elmúlt napokban Anna Punko, de ezen az estén már játékra jelentkezett, ott ült a kispadon Arna Sif Pálsdóttír és Horváth-Pásztor Bettina is, ám ők sem gyógyultak meg még teljesen, így igencsak nehézkesen állt össze a keret a KNKSE ellen. Hiányzói nem csak a DVSC-nek, hanem a vendég kecskemétieknek is voltak: kölcsönjátékosunk, Juliana Lima nem tudott csapata segítségére lenni. Változás volt még a hírös városiak keretét illetően, hogy távozott az ex lokista Karalyos Orsi és Andrási Brigitta. Még mielőtt kitérnék a mérkőzésre, egy dolgot szeretnék kiemelni: Marosán György, a KNKSE vezetőedzője több nyilatkozatában is kijelentette, a debreceni csarnokban olyan hangulat szokott lenni, hogy öröm így meccset játszani. Vajon a szövetségben miért gondolják ezt másképp? Miért kell a manapság oly divatos kifejezéssel élve „megbotránkoztató és obszcén rigmusok„ miatt brutálisan megbüntetni a Lokit? Példát akarnak statuálni velünk? Inkább azt gondolnák végig, mégis mit tehetett volna a DVSC Kézilabda Kft. az érdiek arénájában? Milyen jogcímen intézkedhetett volna? Vendégként ott erre nem volt jogkörünk. Azért az elgondolkodtató, hogy ha aktuális ellenfeleink edzői a meccsek előtt rendre kihangsúlyozzák, hogy Debrecenben bizony szurkolás van és erre fel kell készülnie a vendégcsapatoknak is, akkor miért vagyunk mégis szálka, vagyis inkább gerenda az MKSZ szemében?

Most már viszont legyen a mérkőzésé a főszerep, este húsz órakor indult útjára a labda. Ha egy szóval kellene jellemeznem a meccset, akkor az az egy szó a kapufa lenne. Játékosaink jobbról, balról, közelről, távolról egyaránt el tudták találni a lécet. Élen járt ebben Anna Punko, akinek ezt el lehet nézni, betegsége után már annak is örültünk, hogy számíthatunk rá. Azonban nem csak a kapufák okoztak gondot a támadójátékunkban, hanem a megítélt hétméteresek értékesítése is. Csáki Viki és Yezykava sem tudott ilyen formában eredményes lenni. Mi nem voltunk pontosak a vendégek kapuja előtt, azonban a Kecskemét élt a lehetőséggel, így az első negyedóra végén még náluk volt az előny (4-8). Vida Gergő időkérése a legjobbkor érkezett, ugyanis a folytatásban elkezdett összeállni a védekezésünk, amit az a tény támaszt alá, hogy a félidőig csak további két gólt kaptunk. Előre játékunk is feljavult, hátrányunkat ledolgoztuk csapatmunka formájában, Varsányi, Sirián és Yezhykava is gólt szerzett. Büntetőinket pedig Román Dorina váltotta gólra. A szünetben már mi voltunk előnyben (13-10).

A második játékrész legjobbja egyértelműen montenegrói átlövőnk, Jelena Despotovics lett: hét gólt szerzett, ezzel szépen lépeget előre a házi góllövő listánkon (7 mérkőzésen 38 gól, ezzel holtversenyben a harmadik helyen áll Csáki Vikivel). Nagyon nagyot játszott szélsőnk, Vantara-Kelemen Vica is, lőtt szép gólt a saját térfeléről is. Ezen a meccsen végre mertünk kapura lőni, ha a Kecskemét emberhátrány miatt lehozta kapusát. Szerencsére minden próbálkozásunkat siker koronázta. Negatívuma a második félidőnek, hogy nagyon sok könnyű gólt kaptunk, Varga Nikolettet rendre meg tudták játszani rendezetlen védelmünk ellen, a fiatal játékos pedig szépen élt a lehetőséggel és igencsak megszórt minket. Hét góljával a legeredményesebb vendégjátékos lett. Akárcsak a szeptemberi odavágón, most is elemében volt a KNKSE csapatkapitánya, Szabó Edina, aki tökéletesen értékesítette a számukra megítélt büntetőket (a mérkőzés végén igen könnyű síppal lettek befújva a hetesek). Ha összegezni kellene a találkozót röviden, akkor azt mondanám, hogy a kezdeti nehézségek után magabiztos győzelmet arattunk. Ahogyan egyre jobban nőtt a lányok lelkesedése és önbizalma, egyre nagyobb lett a különbség a két gárda között. Megfigyelhettük azt is, milyen ellentétes utat jár be a két csapat: nekünk rossz kezdés után feltámadás, a vendégeknél pedig remek kezdés után omlott össze a kártyavár! Jár a piros pont fiataljainknak is, Román Dorina hibátlanul lőtte a büntetőket, akciógólt is szerzett, valamint Borgyos Panna is beköszönt.  Így tovább!

DVSC-TVP – Kecskeméti NKSE 30-24 (13-10).

kecskemeteredmeny

Az elmúlt napokban még egy remek hírt olvashattunk csapatunk háza tájáról: junior válogatott játékosunk, Tóvizi Petra további öt esztendőre aláírt, így hosszú távon számolhatunk a nagyon tehetséges beállóssal. Nagyon jó volt olvasni Petra nyilatkozatát: „Szeretem a várost, a csapatot, a szurkolótábort, itt vagyok itthon! Komoly céljaim vannak a kézilabdában, a DVSC-ből szeretnék felnőtt válogatott lenni.” Reméljük hamarosan elérkezik a várva várt pillanat és nemcsak a Loki, hanem az ’A’ válogatott első számú beállósa leszel, sok munka kell hozzá, de mi bízunk benned! Sok sikert, sérülésmentes pályafutást kívánunk Petrának!

tovizi_petra_szerzodes_2018

A következő hetek beárazzák szezonunkat, ezeket a szavakat már sokszor sokan elmondták, de most tényleg helytálló ez a kifejezés, három idegenbeli összecsapás vár a lányokra: Siófok, Vác és Alba Fehérvár. Előfordulhat, hogy ebből a találkozókból nagyon rosszul jövünk ki és nulla ponttal zárjuk az idegenbeli hadjáratot. Ebben az esetben a szezont fel kell áldozni a fiatalok beépítésére, Tóvizi mellett sok lehetőséget lehet majd adni Románnak, Borgyosnak és ne felejtsük ki a sorból Pénzes Laurát sem. Vida Gergő jól ismeri ezeket a lányokat és bátran be is állítja őket a csapatba. Ne legyünk azonban negatívak ennyire. Először is most szombaton Siófokra látogat csapatunk. Balaton-parti ellenfelünk keretét igencsak megtépázta a szezon első fele, sérülések sújtották őket, Janjusevic Andela, Gabriela Perianu is kidőlt a szezon elején nagyon hosszú időre. Anyai örömök miatt pedig további két játékosuk távozott, egyikük a nagyágyú Sanja Damnjanovics, aki ellenünk is remek formát mutatott az őszi mérkőzésen, a másik hölgy pedig Gnabouyou Zie Mariepaule.

Még mielőtt megijedne bárki is, mi lesz most a Siófokkal légiósaik nélkül, gyorsan igazoltak is két újabbat: Geiger Melindát és Camilla Maibomot. Így kerek a világ, a pénzzel teli csapat újabb külföldieket hozott… Nem vagyok a légiósok ellenzője, de azért ne keverjük össze őket a Győrben, Fradiban játszó, a BL-ben vitézkedő klasszisokkal. Maibom például a dán bajnokság kiesőjelöltjétől érkezett hazánkba, de legyen ez az ő dolguk, majd Lars Rasmussen megoldja, vagy nem… Na de mit is várjunk a szombati meccstől? Ha pontatlanul jászunk, ismét kapufalövő versenyt rendezünk, akkor nem fog számunkra sok babér teremni.  Mind a két kapu előtt koncentrált játékra lesz szükségünk, ha ponttal akarunk távozni. Ez eddig ebben az idényben csak Kecskeméten sikerült, rajta lányok, itt az újabb feladat, bízunk bennetek! Küzdjetek értünk és magatokért! Csapatként képesek vagytok meglepni a hazai pályán esélyesebb Siófokot! Ők már részben elérték céljukat, bejutottak az MK négyes döntőjébe, ezáltal valószínűsíthető a nemzetközi szereplésük. Számunkra az a cél, hogy minél feljebb végezzünk, kezdjük a hadjáratot az SKC elleni ütközettel!

K&H Liga Női NB I:
2018.február 24 szombat 18:00.
Siófok, Beszédes János Ált. Iskola

Siófok – DVSC-TVP

Játékvezetők: Altmár Kristóf – Horváth Márton

Hajrá Loki! Hajrá Debrecen!