LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Egy hajszál hiányzott

Múlt héten szombaton a Siófok ellen meccselt, holnapután pedig Váccal méri össze tudását a debreceni  hölgykoszorú. A piros-kékek éppen előtt helyezkednek el a tabellán, tehát rangadó következik a javából, két hasonló képességű gárda feszül egymásnak a győzelem reményében! A Hódosban sikerült legyőznünk őket, mutassuk meg mit tudunk otthonunktól távol!

Három mérkőzésen át idegenben lépnek pályára Vida Gergő tanítványai, a siófoki összecsapás volt ennek a mesterhármasnak az első lépcsőfoka. Az előző szezonban emlékezetes módon Csáki Viki vezérletével mentettünk pontot a Balaton partján és Debrecenben is. Csakesz higgadtan értékesítette büntetőit, ami kulcsfontosságú volt akkor. A történeti hűséghez hozzátartozik, hogy Viktória most sem hibázott, ha hetesről volt szó. Őszi arcpirító vereségünkért szerettünk volna visszavágni. Sajnos csak szerettünk volna, ugyanis ezt a találkozót is a Siófok gárdája nyerte. Eddig idegenben mutatott teljesítményünk alapján borítékolható volt, mi is lesz a végeredmény. Ez a mérkőzés azonban más volt, mint a többi, mégpedig azért, mert itt az utolsó pillanatig meccsben voltunk a győzelemért, illetve a döntetlen is benne lehetett volna a pakliban.

Nézzük hogyan zajlott le az összecsapás: remek első félidőt láthattunk, lányaink maximális koncentrációval játszottak a saját és a házigazdák kapuja előtt is. Egységesen, szervezetten működött csapatunk, hátul Horváth-Pásztor Betti volt a biztos pont, hálóőrünk több védést is bemutatott. A szezon legjobb beállós játékát láthattuk az első félidőben a Beszédes Általános Iskola tornacsarnokában. Sirián Szederke rendre megjátszható volt és nagy hatékonysággal használta ki lehetőségeit. Szoros küzdelem zajlott a játéktéren, nem tudtunk nagyon meglépni ellenfelünktől. Siófoki részről Nze-Minko volt a legjobb, illetve a nemrég leigazolt Camilla Maibom is fontos gólokat szerzett, utóbbi többnyire büntetőből volt eredményes. Kétgólos előny birtokában vonulhattak a lányok az öltözőbe harminc perc játékot követően (12-14). Ekkor már pozitívabban láthattuk a mérkőzés alakulást, szerintem a szezon legjobb idegenbeli félidejét produkáltuk. Ezután a folytatásban porszem csúszott a gépezetbe, melyet nem más mint a házigazdák vezetőedzője, Lars Rasmussen okozott. Védekezésben ugyanis az addig hatosfalas formátumot a fal megnyitásával öt-egyesre cserélték, erre nem tudtunk megfelelően reagálni. Többek között emiatt is előnyünket pillanatok alatt elveszítettük, de a vezetést rögtön vissza is szereztük egy kis időre. Bő húsz perccel a vége előtt még minden kérdés nyitott volt (17-17).

blog90A mérkőzésen emberhátrányos szituációkban is rendre helytálltunk. Azonban amikor Arna Sif Pálsdóttír megkapta a kétperces büntetését, akkor megváltozott minden. Technikai hibákat követtünk el, Madalina lábbal ért a labdához, Yezhykava két egymást követő támadásban kétszer passzolt az ellenfélhez, amiket a Siófokiak ki is használtak, négygólos előnyre szert téve. Nem hibáztatom Jezsit, súlyos sérüléséből ugyan felépült, de még keresi önmagát. Ez a két hibája a lehető legrosszabbkor jött, de ne feledjük mennyi örömet okozott már nekünk, legközelebb biztos jobb döntést hoz majd! Vezetőedzőnk húzott egy merészet és kapusát lehozva hét a hat elleni játékkal rukkolt elő. Számunkra szokatlan volt ez a játékforma, Tiselj mester leginkább csak emberhátrányos helyzetekben élt ezzel a lehetőséggel. Gergő számítása bevált, ugyanis sikerült visszaküzdeni magunkat ismét döntetlenre (22-22). Ekkor már csak négy perc volt hátra a mérkőzésből. A hajrában azonban lövéseink pontatlanok voltak, Anna Punko a kapu mellé bombázott, Madalina Zamfirescu pedig a kapufát találta el. Bezzeg a vendégeknél a mérkőzésen eddig keveset mutató másik friss igazolás villant: Geiger Melinda hirtelen két alkalommal is mattolta kapusunkat, így számunkra nem maradt más, mint a szimpatikus vesztes szerepe.

Kritizálásnak azonban nincs helye, jelen pillanatban Lotte nélkül ennyit sikerült kihozni ebből az összecsapásból. Kiemeltem Bettit és Szederkét mint két húzóembert az első játékrészben, a másodikban ez a jelző Jeca Despotovicot illeti meg. Illetve beírhatunk egy szép nagy piros pontot Vida Gergőnek is, aki mert kockáztatni! Egy hajszál hiányzott a pontszerzéshez. Korábban többször is mondtam már, lehet építeni az adott meccsen látottakra a következő összecsapásainkon, most ez a kijelentés is maximálisan megállja a helyét! Kikaptunk ugyan, de ez biztató teljesítmény volt.

Siófok  – DVSC – TVP 25:22 (12-14)

Bizakodhatunk, hogy kissé szerencsésebben alakul majd a Vác elleni mérkőzésünk, ami az idegenbeli hármas következő állomása. Emlékezhetünk, a Hódosban sikerült két vállra fektetnünk Szilágyi Zoltán tanítványait. Az a találkozó végül nemcsak a küzdőtéren lett lejátszva, hanem a szövetség irodájában is. Történt ugyanis egy óvás a mérkőzés után váci részről. Szánalmas próbálkozás volt, ami nem illik ehhez a nemes sportághoz. Az óvást az MKSZ elutasította, így az általam anno ’A szív diadalaként’ emlegetett összecsapás két pontja maradt a zsebünkben. Ellenfelünk jelenleg a bajnoki tabellán épp előttünk helyezkedik el a hetedik helyen, 16 pontot gyűjtöttek eddigi tizenöt mérkőzésükön. Legmeglepőbb eredményük az általunk nagyon szeretett Érd legyőzése. Vereségeik is vannak szép számmal, meglepő vagy sem, de tény, hogy oda vissza kikaptak a Kisvárdától. Vesztett pontok tekintetében tehát előttünk járnak, ugyanakkor remélem sikerül borsot törni a váciak orra alá.

Nemrégiben bejelentették Arenhart Barbara és De Souza Karoline szerződéshosszabbítását, valamint tegnap tették közzé, hogy a fürgeléptű szélső, Dijana Jovetic is őket erősíti további egy idényen át. Miért fontos ez számunkra? Egyrészt figyeljük, riválisaink miképpen erősítenek az új idényre, másrészről a házi góllövő listájukat vezető játékosokról van szó, így nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy igyekeznek megtartani legnagyobb értékeiket. Lakatos Ritát sem szabad kihagyni a felsorolásból, ha ellenfelünk meghatározó játékosait szeretnénk felsorolni. A fiatal irányítót a Győr adta kölcsön erre a szezonra a piros-kékeknek.

blog89A legutóbbi fordulóban a Vác a Kecskeméti NKSE vendégeként rendezett gólzáport, óriási különbséggel verték meg az újoncot, 39-22-re nyerték azt az összecsapást. Zárójelben megjegyezném, a KNKSE csapatát Vácott is alaposan helyben hagyták (43-24). Figyelemre méltó eredmények ezek, de nem szabad megijednünk, arra kell emlékeznünk, képesek vagyunk legyőzni őket! Egy dologra azonban nagyon kell vigyáznunk, ha ismét elővesszük a kapus nélküli játékot: Arenhart személyében a házigazdáknál játszik a liga leggólerősebb hálóőre. A kecskemétiek ellen öt alkalommal szerzett gólt, ha az eddigi szezont nézzük, akkor pedig tizennégy találat szerepel a brazil hölgy neve mellett. Természetesen tisztában van ezzel vezetőedzőnk is, aki majd biztos felhívja erre a lányok figyelmét. Abban az esetben, ha sikerülne ismét olyan koncentrált játékkal előrukkolnunk, mint a Balaton partján, akkor minden esélyünk meg lenne ponttal, pontokkal távozni. Bízzunk a lányokban! Aki teheti, szurkoljon a helyszínen! Természetesen azok sem maradnak le akik nem tudnak elutazni a mérkőzésre, ők a klub Youtube csatornáján figyelhetik majd az összecsapást.

K&H Liga Női NBI:

GVM EUROPE-Vác – DVSC – TVP
2018. március 3. Szombat 18 óra
Vác, Városi Sportcsarnok, Bán Marton út 3.

Játékvezetők: Hargitai Gábor – Markó Gábor

Hajrá Loki! Hajrá Debrecen!