LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Legyőzzük-e ismét a Dunaújvárost a Hódosban?

A következő napokban felpörögnek az események, két rangadó is vár csapatunkra, bár nem egy súlycsoportot képviselnek soron következő ellenfeleink. Előbb a Dunaújvárost fogadjuk, majd Békéscsabára utazik a Loki. A két meccs, négy pont nagyon optimista kijelentés lenne, de ez a forgatókönyv is megvalósulhat. Nézzük meg, mire is számíthatunk!

’Idegenben nem megy’, ilyen címmel jelent meg egyik cikkem nem is oly régen. Szerencsére ez a legutóbbi Budaörs elleni meccsünkre egyáltalán nem igaz. Élőben nem tudtam követni az eseményeket munkám miatt, de miután hazaértem, első dolgom volt megnézni az eredményt. Kissé félve ültem le a számítógép elé, vajon hogyan szerepeltek a lányok. Szerencsére győztünk, méghozzá fölényesen, nyolc góllal. Mivel a mérkőzésekről készült videókat fel kell tölteni a szövetség oldalára, így utólag meg tudtam nézni, hogyan is sikerült megvernünk a fővárosiakat.  A találkozót végig kontrollálva sikerült elhozni a két pontot. Így kellett volna ezt csinálni korábban is! Na de ezután a meccs után nem illetheti kritika Vida Gergő csapatát. A lányok jól játszottak, magabiztosak voltak, szerencsére szélsőink is jó napot fogtak ki, így lett egy fölényes idegenbeli diadalunk. Csáki Viki minden büntetőjét gólra váltotta, Vantara-Kelemen Vica is megrázta magát. A történeti hűséghez hozzátartozik az is, hogy ellenfelünknél Szöllősi-Zácsik Szandra nem tudott csapata segítségére lenni. Azonban úgy vélem, ha Szandra játszik akkor sem okozott volna gondot a Budaörs legyőzése! Szép volt csajok, így tovább!

Budaörs Handball – DVSC-TVP 23:31

A folytatásban egy héten belül két mérkőzés vár a cívisvárosi lányokra. Előbb pénteken hazai pályán mérjük össze tudásunkat a Dunaújvárosi Kohász KA csapatával, majd szerdán a Viharsarokba kell utaznia Horváth-Pásztoréknak, a bajnokság huszonkettedik fordulójában ugyanis Békéscsabán vendégszerepel a DVSC. Először is ejtsünk néhány szót a DKKA elleni meccsről. Remek hangulatú találkozó kerekedhet ki ebből a párosításból, az elmúlt évek tapasztalati alapján főleg Debrecenben van esélyünk megtréfálni a Fejér megyei alakulatot. Korábban a bajnokság alapszakaszában és a rájátszásban is, majd az előző idényben a hazai bajnokin is sikerült nyerünk ellenük, sőt, iskolajátékkal oktattuk őket Kecskeméten az MK bronzmeccsén. Ezek alapján úgy vélem, most is lehet esélyünk legalább az egyik pontot itthon tartani. Nem mi vagyunk az esélyesebbek, az Újváros kerete erősebb, de minden az adott pillanatban dől el. A Kohász küzdelmes meccset játszott az Érd ellen, végül kikaptak ugyan, de végig benne volt a pakliban, hogy megtréfálják egyik kedvenc edzőnket Szabó Edinát!

György László tanítványai eddig tizenhárom győzelmet ünnepelhettek, egyszer döntetlenre végeztek, valamint hat alkalommal hagyták el vesztesen a játékteret. Leggólerősebb játékosuk Camila Micijevic. A horvát átlövő húsz mérkőzésen száznyolc gólt rámolt be az ellenfelek halójába. Fontos megjegyezni azt is, hogy ezt a sok gólt akcióból szerezte, ugyanis egyetlen hétmétereshez sem állt oda. Fizikai adottságai révén nagyon veszélyes tud lenni akár nyolc-kilenc méterről is. A házi góllövőlista második helyén a korábban a Ferencvárosban büntetőspecialistává váló Szekerczés Luca neve olvasható. Ebben a szezonban nyolcvan százalék fölötti hatékonysággal váltja gólra a megítélt hétmétereseket (38/31). A jobbátlövő azonban nem csak a büntetőivel, hanem hasznos játékával is felhívta magára Kim Rasmussen figyelmét, aki meghívta őt a válogatott „B” keretébe az áprilisi összetartásra. Érdekesség, hogy a „B” keretben a másik jobbátlövő az a Kovács Anna, akivel nap mint nap együtt játszik Dunaújvárosban.

Na de visszatérve a DKKA házi góllövőlistájára: a harmadik helyen Kovács Anna szerepel hatvannyolc góllal. Szalai Babettről sem feledkezhetünk meg, az újvárosiak irányítója az Érd elleni idegenbeli bajnokin szenvedett sérülést, egyelőre nem tudni pályára lép-e ellenünk. Babett képességeit ismerhetjük jól, hiszen megtapasztalhattuk, mennyire mozgékony játékos, aki képes váratlan lövésekre, passzokra. Monori Orsolya viszont biztosan kihagyja ezt a mérkőzést is. Egyre jobb formába lendül a jobbszélső Klujber Katrin. Röviden összegezve: nagyon erős jobb oldallal rendelkezik pénteki ellenfelünk. Beállós poszton Dombi Lucát és/vagy Takács Dusmátát láthatjuk majd. A Kohász kapujában Katarina Tomasevic is képes brillírozni, sőt, a gólszerzés sem áll távol a hálóőrtől. Eddig hat alkalommal volt eredményes ebben a szezonban (remélem ez a szám nem fog növekedni ellenünk sem). Egy szó mint száz, nem szabad ajtóstól rontani a házba, megfelelő védekezéssel és gólerős támadójátékkal meg lehet nyerni azt a meccset, ezáltal visszavágni az őszi hatgólos vereségünkért. Azon a meccsen a szünetig voltunk egyenrangú ellenfelei a Kohásznak, a második játékrészben fölénk kerekedtek. Titkos fegyverként bevethetjük a Jeca-faktort (Kecskeméten is ellenállhatatlanul játszott a DKKA ellen).  Mivel itthon szeretnénk tartani a két pontot, így leginkább Micijevic kikapcsolására kell odafigyelnünk. Védekezésben egyre jobban összeáll csapatunk, az Alba Fehérvártól huszonöt az Érdtől huszonnégy, a Budaörstől pedig huszonhárom gólt kaptunk. Tudjuk-e folytatni ezt a sormintát vagyis sikerül Kohászt csak huszonkét gólon tartani? Péntek este kiderül. Győzelmünk esetén leszakítanánk magunkról az Alba Fehérvár csapatát, stabilizálva a nyolcadik helyünket.

Érdekes lesz megfigyelni, hogy mennyi játéklehetőséget kap majd a következő szezont Debrecenben kezdő Oguntoye – Kovács – Bulath trió. Azon is el lehet gondolkodni, mi zajlik le az adott játékosok fejében. Mivel profi sportolókról beszélünk, tudniuk kell ezt a helyzetet kezelni. Legjobb példa erre Kudor Kitti és Karnik Szabina. Korábbi csapatkapitányunk és jobbátlövőnk már aláírt szerződéssel a zsebükben is végig maximálisan koncentráltak a feladatukra, csapatunk vezérei voltak. Mind a ketten hozzájárultak ahhoz, hogy a 2015-2016-os szezon rájátszásában éppen jövendőbeli csapatukat győzzük le. Kissé árnyaltabb a helyzete Kovács Annának, aki a Kohász csapatkapitánya volt majd lemondott erről a tisztségről (vagy leváltották?), György László vezetőedzővel is konfliktusba került a hírek szerint. Bulath Anita augusztusban adott életet kisfiának, számára az a cél, hogy visszanyerje régi formáját. Oguntoye Viktória sem számít első számú hálóőrnek. Az utóbbi időben mintha több játékpercet kaptak volna a fent megnevezett trió tagjai György Lászlótól, mégsem nevezhetjük őket a Kohász legstabilabb láncszemeinek. Csapatként a Hódos remek atmoszférájában a szurkolókkal együtt sikerülhet diadalmaskodni!

K&H Liga Női NB I 21. forduló:
2018. 04. 20 18 óra Hódos Imre Rendezvénycsarnok
DVSC-TVP – Dunaújvárosi Kohász KA
Játékvezetők: Nagy Ferenc – Túróczy József.

Szerdán azonban máris itt a következő feladat. A Békéscsaba látja vendégül a DVSC csapatát. A viharsarkiak ebben a szezonban a kiesés elől menekülnek. Hazai környezetben nem is oly rég legyőzték a Kecskemétet és meglepetésre az Alba Fehérvár gárdáját is, viszont Vácott nem várt nagy pofonba szaladtak bele. Felemás teljesítménnyel rukkoltak elő tehát az elmúlt hetekben. A szezont még Skaliczki Lászlóval kezdték, majd a vezetőség a váltás mellett döntött a csapat gyenge eredményei miatt. Horváth Roland érkezett a kispadra, aki az előző szezonban még a Siófok gárdáját trenírozta. Úgy tűnik, ez a lépés sem volt életbiztosítás a lila-fehérek számára. Jelenleg a bajnoki tabella tizenharmadik helyét foglalják el, csupán csak a sereghajtó Vasast előzik meg (bár van egy elmaradt meccsük az FTC ellen, de ott nem valószínű, hogy pontot szereznek).

Számukra élet halál harc minden mérkőzés, minden pont ’aranyat’ ér. Jovana Kovacevic révén nekik is van olyan játékosuk, aki már száz gól fölött jár a bajnokságban. Érdekes pályafutás még Walfisch Mercédeszé is, tudása alapján egy erősebb csapatban lenne hivatott szerepelni, de úgy tűnik megelégszik a langyos vízzel, vagyis elég cél neki egy gyenge csapatban ’vezérnek’ lenni. Hogy aztán a mentalitása gátolja-e meg az előrelépésben, vagy netán más, azt nem tudom, de azt mondom, amit már többször leírtam: én a DVSC-ben is megnézném, hogy mire képes., függetlenül attól, hogy egyik legnagyobb riválisunknál szerepel. Tehetsége, adottságai alapján nem egy kiesés elől menekülő csapatban lenne a helye. Kim Rasmussen is kíváncsi rá, így ő is a „B” válogatottba kapott meghívót.

Ismerve idegenbeli teljesítményünket nem ígérkezik egy fáklyás menetnek ez a derbi, de mint láthattuk Budaörsön, igenis tudnak a lányok kézilabdázni akkor is, ha elhagyják a Debrecen táblát. Döntő lehet a mérkőzés alakulása szempontjából, ha az elején nem sikerül erődemonstrációt tartani, vagyis megmutatni nekik, hogy semmi esélyük az egyik pontra sem, akkor nagyon nehéz hatvan perc vár ránk. Ha hagyjuk őket belelkesülni és megérzik a vérszagot, akkor bizony benne van a pakliban az is, hogy meglephetnek minket. Meggyőződésem, hogy mindent elkövetnek majd a győzelemért, ugyanis ha megszerzik a két pontot, szinte biztos a bennmaradásuk. Ugyanakkor azt se felejtettük el, hogy decemberben Jelena Despotovic visszatérésekor rögtön megragadta a vezérszerepet, nyolc góllal terhelte meg a lila-fehérek kapuját. Jeca góljaira, stabil védekezésre most is égető szükségünk lesz, na meg persze Lotte Grigel és a többiek jó játékára is. Román Dorina jó megoldásaira is számíthatunk, fiatal irányítónk egyre jobban felveszi az élvonal ritmusát. Komoly múltra tekint vissza a két csapat rivalizálása, igazi keleti rangadók ezek, függetlenül a két csapat helyezéstől. Tehát nincs mese, nyerni kell! Legalább a szezon végén mutassuk meg, nem szabad lebecsülni a DVSC-t!

K&H Liga Női NB I 22. forduló:
2018. 04. 25. 18:00 Békéscsaba Városi Sportcsarnok
EUbility Group-Békéscsabai ENKSE – DVSC-TVP
Játékvezetők: Bonifert Ferenc – Oláh Viktor.

Idegenbeli meccsünkről lesz élő közvetítés a DVSC-TVP Youtube csatrornáján!

Hajrá Debrecen! Hajrá Loki!