LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Nincsenek komolyabb elvárásaink

Az elmúlt napokban sokszor esett szó arról, hogy mennyi értelme van még a részünkről a szezon hátralévő részében számolgatni, reménykedni. Papíron még nem maradtunk bent, és valami csoda folytán még a harmadik hely is meg lehet, de a realitás az, hogy az 5-7. hely valamelyikén fejezzük be a szezont. Ebből a tekintetből nincsenek nagy elvárásaink a Honvéd elleni meccstől, viszont ha a csapat komolyan gondolja a dobogós helyezést, akkor itt az utolsó lehetőség virítani valamit.

Az ugyanis a Vasas elleni vereséggel nagyjából körvonalazódott, hogy nem akarunk mi a nemzetközi kupában indulni. Azt nem állítom, hogy a felcsúti zakónk a kupameccsen is ennek volt betudható, mindenesetre hatalmasat fékezett a csapat egyik meccsről a másikra. Hiszen míg a Fradi ellen nem győztük dicsérni őket a hozzáállásuk és a harcosságuk miatt, azt követően jött az a csúnya 4-0, majd egy vállalható 1-0 a Vidi ellen. A Vasas elleni vereségre viszont nincs bocsánat, látva a játékosok hozzáállását. Tavasszal egyébként kilencből egy meccset sikerült megnyernünk a bajnokságban, a paksi 5-2-n kívül csak néhány döntetlen és kínos vereségek sorakoznak a repertoárban. A múlt heti vereségünkkel lecsúsztunk a hatodik helyre, és immár négy pont a hátrányunk a dobogótól. Ilyen előzményekkel utazunk tehát ahhoz a Honvédhoz, amely pillanatnyilag a negyedik helyen áll, és velünk ellentétben ők ténylegesen a dobogóra hajtanak.

Idén már háromszor is megtréfáltuk a kispestieket, négy meccsen veretlenek vagyunk ellenük, és csupán a Magyar Kupa negyeddöntőjének odavágóján nem győztünk ellenük, de az ottani 0-0 a cserecsapatunkkal aranyat ért, hiszen a visszavágón 3-1-el küldtük haza őket. A bajnokságban az ősz végén egy Takács góllal győztünk ellenük itthon 1-0-ra, míg a tavaly augusztus végén Kispesten vívott összecsapáson 3-1-re győztünk Tőzsér, Bódi és Jovanovic találataival. Az akkori sikerünk komoly mérföldkő volt, hiszen egy bitang rossz szériát törtünk meg előző héten a Vasas kiütésével, majd a Honvéd nagyon hosszú hazai veretlenségét nulláztuk le azon a találkozón. Azé a Honvédét, amely akkor még félig-meddig címvédőhöz méltóan focizott abban az időszakban. Sokat fordult azóta a világ, hiszen már új edző van Kispesten, a tél óta Supka irányítja az együttest, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Bár a bajnokságban még harcban vannak a harmadik helyért, sokszor a kötelező győzelmek begyűjtése is komoly gondot okoznak nekik, a kupából pedig ahogy említettem, éppen ellenünk estek ki. Emiatt biztos ki vannak éhezve egy kiadós bosszúra, amire most minden esélyük meg is lesz.

A Vasas meccs tehát egy hatalmas arcul köpés volt nekünk szurkolóknak, kedden pedig valószínűleg kiesünk a Magyar Kupából is. Beszéltünk erről is a hét közben, könnyen lehet, hogy a hátralévő meccseknek semmilyen jelentősége nem lesz már, így nem is fognak hajtani a játékosok, csak muszájból letolják a kilencven perceket. Nagyon bízom benne, hogy a csapat nem így gondolkodik, és Herczeg András sem engedi, hogy így történjenek a dolgok. Ha másért nem, legalább azért illene hajtani, hogy azt a kevés maradék szurkolót, akik hétről hétre bíznak bennük, kijárnak a hazai, adott esetben idegenbeli meccsekre is, ne veszítsék el.

Sérülés miatt Ferenczi, Bódi és Könyves továbbra sem bevethetők, visszatérhet azonban Varga Kevin a csapatba eltiltását követően. A kezdőt illetően kérdés, hogy Herczeg András ragaszkodik-e a 4-4-2-höz (ami Könyves hiányában problémásabb), vagy óvatosabb taktikát, a tavasz elején látott 4-1-4-1-et választja (ami pedig első sorban Bódi hiánya miatt lenne problémásabb). Nagyon remélem, hogy a múlt héten két gólt szerző, és általában jó teljesítményt nyújtó Tabakovics kezd majd elöl, nem pedig a tavasszal csetlő-botló Takács. Én azt várom, hogy ne óvatoskodjunk, minden mindegy alapon menjünk ki, és játsszunk egy jó meccset, akkor pedig a fene se bánja, ha kikapunk. Csak lássuk az akaratot a játékosokon, lássuk azt, hogy nyerni akarnak. Higgyétek el, nekünk szurkolóknak ennyi is elég, hogy a lefújás után tapsoljunk, ne pedig bosszankodva menjünk haza.

Szombaton 17 órától tehát Budapest Honvéd – DVSC találkozót rendeznek a Bozsik Stadionban. Külön érdekesség, hogy ismét Kassai vezeti majd a meccset, csakúgy, mint egy hete a Vasas ellen. Azon a találkozón nem hibázott végeredményt befolyásoló módon, de a szokásos apróságok megvoltak a részéről. Egyébként a kispestiek talán tőlünk is jobban félnek Kassaitól, nem nagyon van vele szerencséjük. Az ősz végi DVSC – Honvéd 1-0-s meccsen is ő dirigált egyébként. Reméljük, hogy nem ő lesz a főszereplő az összecsapáson. Eredetileg az M4 Sport közvetítette volna a mérkőzést, ám inkább a diósgyőri stadionavatót adják, nekünk pedig marad a stream.

Hajrá Loki!