LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Döntetlent érő Csősz gól

Szombat délután a 28. fordulóban a Honvéd várt ránk, akik az elmúlt 5 mérkőzésükből csupán egyet tudtak megnyerni. A mérkőzés győztese közelebb zárkózhatott volna a dobogóhoz, így egyáltalán nem volt mindegy, hogy ez a felsőházi rangadó milyen eredménnyel zárul.

A kezdőket elnézve az MTK stadionjában játszó hazaiak a szokásos csapatukkal álltak fel, míg a DVSC-be bekerült Csősz, a kétcsatáros játék helyett pedig az idegenben megszokottabb egycsatáros felállást választottak a piros-fehérek. Amiben bízhattunk, hogy egy-egy jó kontrával meglepjük a héten tulajdonosváltáson átesett ellenfelet.

A mérkőzés egy veszélyes Bódi szabadrúgással kezdődött, de ami utána jött, az ismét elgondolkoztathatott minket arról, milyen a hazai játékvezetés. Karakó Ferenc ugyanis az 5. percben büntetőt ítélt egy váll-váll elleni ütközés után, ami soha, sehol nem érdemelhetne tizenegyest. Nem volt lökés, nem volt kemény ütközés, egyszerűen Holender nem tudott tovább futni, mert mellé ért a nála erőszakosabb és gyorsabb védő – nevezetesen Bényei. A tizenegyest pedig magabiztosan értékesítette a nyártól már külföldön játszó támadó, 1-0.

A 24. percig aztán csak mezőnyjáték folyt, pár veszélyes DVSC szögleten kívül nem igazán veszélyeztettünk. N’Gog ekkor viszont kapott egy szép labdát, erős lapos lövését Nagy Sándor hárította, 5 perccel később pedig egy kis  védelmi megingást kihasználva Bamba ijesztett ránk, lövése középre tartott. A 32. percben azonban eljött a DVSC, pontosabban a Bényei-Csősz páros ideje. Előbbi nagyon szép passzt adott két Honvéd játékos között a 16-os vonalán üresbe futó Csősznek, aki bár háttal állt a kapunak, egy fordulás után kilőtte a rövid alsó sarkot! 1-1.

Két perccel rá aztán Batik fejelhetett egy szabadrúgás után, Nagy Sándor bravúrral védett, még ki sem pattant róla a labda. Nem sokkal később aztán ismét, ezúttal vetődve kellett védenie, de elmondhattuk, hogy a kapusunknak hála nem vezet ismét a Honvéd; a védelmünket könnyen játszották át a kispestiek. Az eredmény már nem változott az első félidő lefújásáig.

A második félidőt bátran, de helyzetek nélkül kezdtük, az ötödik (!) Honvéd sárga után inkább csak az indulatok kezdtek elharapózni. A paprikás hangulatot Varga Kevin használta ki, aki nagyon szép megindulás után esett el a már sárgás Nagy Gergő mellett, akit így hosszas hezitálás után, de végül teljes joggal állította ki a játékvezető. Az eredmény is gyorsan megváltozhatott volna, nem csak a pályán lévők száma, de Haris a jó labdaátvételt követően nem talált kaput.

Az emberelőny ellenére nem változott a játék képe, jött is előbb Zsóri Takács helyére, majd Avdijaj váltotta Vargát, hogy aztán az utolsó 10 percre Damásdi is pályára léphessen Haris helyén. A helyzetek mégis a Honvéd előtt adódtak néhány pontrúgás után, de vagy pontatlanok voltak, vagy az utolsó pillanatban képesek voltunk blokkolni. Nem érződött, hogy kevesebben vannak a hazaiak. A slusszpoént mégis mi adhattuk volna, ha Bódi szabadrúgása a kapufáról nem kifelé pattan. A hosszabbítás azonban újabb Honvéd helyzeteket hozott, Nagy Sándornak kellett védeni kétszer, és bízni benne, hogy egy sakk-matt szituáció után lemarad a labdáról Uzoma. Gólt nem kaptunk végül, de nem is rúgtunk, a végeredmény: Honvéd-DVSC 1-1.

Osztályzatok

Nagy Sándor – 6 
Mindkét félidőben jelentős védésekkel járult hozzá, hogy ne kapjunk gólt, amit csak tizenegyesből sikerült elérnie a hazaiaknak.

Bényei Balázs – 4
Bár adott egy szép gólpasszt és igyekezett megnehezíteni ellenfelei életét, ő is nagyban felelős azért, hogy átjátszóház volt a védelmünk. A tizenegyesért nem ő a felelős, szabályos szerelést mutatott be.

Pávkovics Bence – 5
Talán őt bántanám a legkevésbé a védőink közül, de neki sem ez volt élete meccse.
.

Kinyik Ákos – 4
Bár voltak jó szerelései, de óriási lyukakat hagyott a védelemben, ma nem játszott jól.
.

Ferenczi János – 4
Sokkal magabiztosabban és bátrabban játszott, valószínűleg az előző heti duplája miatt, most azonban kevésbé ültek a beadásai és a védekezése is hagyott kívánnivalót maga után.

Bódi Ádám – 6
Vezér volt a pályán, kár, hogy szinte csak rajta látszódott a teljes koncentráció, a mérkőzés végén pedig csak a kapufa választotta el a góltól. Még két-három ilyen játékos jelenthetné a különbséget a között, hogy megnyerjük-e az ilyen meccseket.

Tőzsér Dániel – 5
Ő is igyekezett, voltak szép megoldásai, de átlagos produkciót nyújtott.
.

Haris Attila – 4
Mintha megzavarta volna, hogy a középpálya közepén hárman vannak, nem csak Tőzsér, hanem Csősz is a csapatba került.

Varga Kevin – 5 
A meccs nagyobb részében eltűnt, a kisebb részében viszont voltak jó megindulásai, lehetőségei, cseréje azonban jogos volt.

Csősz Richárd – 6
A 25. NB I-es meccsén nem csak kezdő volt, de szép gólt is szerzett, amiért jár a maximális tisztelet. Ettől függetlenül ő is felelős volt azért, hogy a középpályánk nem szűrt igazán jól ezen a napon.

Takács Tamás – 4 
Nem akarom bántani Tamást, mert egyedüli csatárként, egy védekezésre összpontosító csapatban, amely már 5 perc után hátrányba kerül, igen nehéz dolga volt. De a jelenléte szinte észrevehetetlen volt, főleg, ha a támadásaink befejezésére gondolok.

∼•∼

Zsóri Dániel – 4
Igyekezett, de a 30 perce alatt csak a mezőnyben láttam tőle ügyes megmozdulásokat, a kapu előtt már nem.

Albion Avdijaj – 4
Rajta nagyon érződött, hogy egyre kisebb szerepet kap a csapatban, és ez megnehezíti az ő dolgát is, ráadásul sokszor közel helyezkedett Zsórihoz, ami szintén nehezítő körülmény volt. Viszont csak 20 percet kapott.

Damásdi Alex – 0
10 perc játék alatt egy nagyon szép labdaszerzésre és sarkazásra futotta tőle.

∼•∼

Herczeg András
Az alapcsapattal nem volt gondom, a bekapott korai gól pedig igen nehézzé tette az életünket. Ma őt is és a csapatot is Csősz gólja mentette meg. A második félidőben emberelőnyben jókor jó cseréket választott, a Zsóri-Avdijaj-Damásdi hármas beküldése inkább azt jelentette, hogy kockáztatunk és szeretnénk győzni, így végleg leszakítani magunkról a Honvédot és zárkózni az Újpestre. Ez azonban nem jött össze, sőt, örülhettünk, hogy nem esett meg velünk az a szégyen, hogy a végén az emberhátrányban játszó Honvéd szerez egy gólt – igen közel jártak hozzá.


—   A mérkőzés színvonala   –   Csapatunk teljesítménye   –   A bírói ítéletek   —

Bár kiállítás, tizenegyes, bombagól, utolsó percekben kapufa és számos lehetőség jellemezte a mérkőzést, mégis, többnyire mezőnyjáték és gyenge iram volt megfigyelhető. A DVSC ráadásul nem játszott jól, lyukasnak tűnt a védelem és a középpálya egyaránt. Nem szűrtük meg a Honvéd támadásait, a széleken extrém sebezhetőnek mutatkoztunk, de végül is csak tizenegyesből kaptunk gólt. Szomorúbb, hogy emberelőnyben 30 percig játszhattunk, de egy percig sem érződött az, hogy többen vagyunk a pályán, igazán komoly helyzeteket a 90 perc során egyáltalán nem tudtunk kidolgozni.

Azonban volt egy valaki, aki főszerepnek gondolta feladatát. Karakó Ferenc, akiről kiderült, hogy hazudott Király Gáborról; Karakó Ferenc, aki meghallgatta a Honvéd sirámait egyedül elvitte az egész show-t. A büntető jogtalanságáról nem is kívánok több szót ejteni, annyira elképesztően súlyos hiba, hogy szabálytalanságot ítélt ott, ahol nem történt szabálytalanság. De ezen kívül olyan mennyiségben ontotta magából a lapokat, amit akkor sem tudok elfogadni, ha ezzel a Honvéd dolgát nehezítette meg. A 11(!) kiosztott lapnak legalább a fele indokolatlan volt, azzal pedig külön nevetségessé tette magát, hogy Nagy nyilvánvaló második sárga lapja előtt milyen sok ideig habozott, hogy mit is döntsön. Olyan minősíthetetlenül hezitálva döntött bedobásoknál, szögleteknél, szabadrúgásoknál, amik egyértelmű tették számomra, hogy hibás döntés az MLSZ-től egy ilyen játékvezetőt foglalkoztatni, ha pedig arra gondolok, ő NB I-ben tevékenykedhet, akkor milyenek lehetnek az alsóbb osztályokban?

A döntetlent egyébként nem a bíróra fogom, a Loki ma nem állt a helyzet magaslatán, fásultnak tűnt csapatunk,  nem igazán tudtuk, hogyan is kellene átjátszani a kispestiek védelmét. A döntetlen pedig alapjáraton jó eredmény idegenben a Honvéd ellen, ráadásul így maradtunk a 4. pozícióban. Kesereghetünk persze a jogtalan tizenegyes, a kihasználatlan 30 perces emberelőny, vagy Bódi kapufája miatt, de végül annak is örülhetünk, hogy nem kaptunk ki és megmaradt a 4 pontos előnyünk a Honvéddal szemben.

5 forduló, 15 pont maradt megszerezhető, a következő 5 héten pedig vár még ránk egy MK elődöntő is, így igen izgalmas időszaknak nézünk elébe. Reméljük, a csapat képes lesz maximális teljesítményt nyújtani, mert most lehet majd feltenni az éves teljesítményre a koronát – ahhoz azonban a mainál jobb játékra lesz szükség.

Hajrá, Loki!
Csibu

Képek forrása: www.haon.hu