LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Az Újpest ellen kezdjük a tavaszi szezont

Szombat délután, akarom mondani szombat este kezdetét veszi a tavaszi szezon a Loki számára. Eredetileg ugyanis 17 órától kezdődött volna a találkozó ám alig egy hete módosítottak a kezdési időponton, eszerint 19 órakor indul útjára a labda a Nagyerdei Stadionban. Így a gyorskorcsolya Eb-t megtekintők is kilátogathatnak az összecsapásra, ez volt az indoklás a klub részéről.

A Debrecen eredmények, és játék szempontjából is rosszul zárta az őszi szezont. A sereghajtó Kaposvár otthonában 4-1-es vereséget megelőzően, a Magyar Kupa küzdelmeitől is búcsúzott csapatunk, az NB II-es Dorog ellen. Majd következett a téli szünet és felkészülés a tavaszi szezonra. A csapat itthon készült, és győzelmet aratott a Nyíregyháza, a Békéscsaba és a román másodosztályú Kolozsvár felett. Egyetlen vereségét az utolsó edzőmeccsen szenvedte el a csapat, az ukrán Minaj ellen, de említsük meg, hogy azon a találkozón főleg a fiatalok játszottak. A téli átigazolási időszakban Vitelki Zoltán érkezését leszámítva nagyobb mozgás nem történt, sem a távozók, sem az érkezők oldalán, tulajdonképpen ugyanaz a keret vághat neki a tavasznak, akik befejezték ősszel.

Az Újpest gárdája az utolsó öt bajnoki találkozóján három győzelmet aratott, egy döntetlen és egy vereség mellett. Valamint a Magyar Kupában is továbbjutottak a Vác együttese ellen. A budapesti csapat Cipruson készült a tavaszra. A görög második vonalban szereplő Apollon Larissa nem jelentett akadályt az Újpest számára, 3-0-ra nyertek. A második mérkőzésen az orosz első osztályú Ufa ellen 2-0-ra diadalmaskodtak. Az öt cipruson szerzett találatból négyet a kölcsönből visszatérő Novothny szerezett. Reméljük ezt a jó formáját nem menti át az első fordulóra. Ha már Novothny visszatérése, ejtsünk szót két jelentős távozóról is vendég részen. Elhagyta a csapatot hét év után Bojan Sanković, az újpestiek egyik alapembere. Mellette nagy érvágás lehet még Feczesin távozása, aki 33 éves kora ellenére vezeti az NB I góllövőlistáját, ő a másodosztályú Vasasban folytatja pályafutását. Mellettük viszont a bajnoki rajt előtti napokban két érkezőt is bejelentettek a Megyeri úton. A támadó sorba érkezett Diósgyőrből Bacsa Patrik, valamint a román bajnokságból a korábbi utánpótlás válogatott labdarúgó, Andreias Calcan, aki a középpályát fogja erősíteni.

A fővárosi klub az ötödik helyet foglalja el a tabellán 24 egységgel, míg a DVSC a nyolcadik helyen zárta az őszt 19 ponttal és egy elmaradt találkozóval. A két csapat az utóbbi időben szoros mérkőzéseket játszik egymás ellen. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy 2016 óta minden Debrecen – Újpest, vagy Újpest – Debrecen találkozón maximum egy találattal szerzett többet az egyik csapat, mint a másik. Sajnos az utolsó Loki sikerig 2017-ig kell visszamennünk az időben, ekkor Jonathan Heris öngóljával tartottuk itthon a három pontot. Személy szerint én nem lennék elégedetlen, ha most is egy szerény 1-0-s győzelmet aratnánk. Mindenképp szoros eredményre számítok, e két hasonló játékerőt képviselő csapattól. Emellett szeretném látni a pályán az ankéton elhangzott letámadásos, domináló futball legalább kezdetleges nyomait. A kezdőcsapatunk vélhetően nagyon hasonlít majd a Kolozsvár ellen látott kezdőre, az egyetlen kérdéses pont a jobbhátvéd, nem kaptunk ugyanis információt Bényei Balázs sérüléséről, de várhatóan Kusnyír kap majd kezdőként szerepet. Sérülés miatt Garba gyakorlatilag a teljes téli felkészülést kihagyta, de legalább a napokban már teljes értékű munkát végezhetett, a kispadra talán már leülhet.

Az összecsapás szombaton 19:00-kor kezdődik a Nagyerdei Stadionban.

Hajrá Loki!

(Fotó: dvsc.hu)