LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Mostantól a bajnokság a fókuszban, rangadóval folytatjuk

Az Alba Fehérvár legyőzését követően teher nélkül várhatta a vasárnapi mérkőzést a piros-fehér hölgykoszorú. Azzal a tudattal kellet elindulni Mostba, hogy bárhogyan is alakulnak a dolgok, nincs esélyünk továbblépni a sorozat legjobb nyolc csapata közé. A lányok, a szakmai stáb és a vezetőség egyaránt arra törekedett, hogy győzelemmel záruljon az európai kupakaland.

Abban bíztunk, látunk majd egy jó meccset, nagy csatát és Loki győzelmet. Bizakodásunk többnyire valóra is vált, ugyanis megvolt a nagy csata, megvolt a győzelem, de a meccs nem hagy mély nyomot sem a lányokban, sem a szurkolókban. Az összecsapást két montenegrói fiatalember vezette, igencsak sajátos szemléttel. Az utóbbi években sok kézilabda mérkőzést végignéztem, női és férfi meccseket egyaránt. Ezen időszak alatt nem tapasztaltam még olyat, hogy egy sportszerű mérkőzésen ennyi kiállítás legyen. Azt elismerem, hogy a két játékvezető nemcsak a mieinket büntette, hanem a házigazdát is. A tét nélküliség ellenére szépszámú szurkolósereg kísérte el csapatunkat a cseh városba. Folyamatos játék viszonylag ritkán alakult ki, hiszen alig volt olyan támadás vagy épp védekezés, amikor ne lett volna valaki a padra küldve. A találkozón szinte végig a DVSC vezetett, egy-két kisebb periódust leszámítva. Jelena Despotovic nyolc gólt szerezve lett csapatunk legeredményesebb játékosa. Az első percektől kezdve kialakult és ki is tartott az egy-kétgólos előnyünk. Ez a tendencia egészen a negyvenötödik percig nem is változott. Vérnyomásunk kissé felszökött amikor Zachova duplájával kettővel meglépett a Most, de Vili bá időkérése után Jeca és Vica révén kiegyenlítettünk. A folytatásban Kovács hetesből, Despotovic akcióból kétszer is beköszönt, ezekkel a találatokkal ismét nálunk volt az előny. Karnik Szabina kipontozódott, a meccs legvégén pedig Bulath is pirosat kapott, így a döntetlenért lőhetett büntetőt Manáková. Próbálkozását Ogu kivédte, ezzel eldőlt, győzelemmel zárjuk az EHF-kupa csoportkörét! Szép volt lányok! Egy kevés hiányzott, legközelebb majd összejön.

A napokban az is eldőlt, hogy a Vácot és minket is búcsúztató Kastamonu ismét hazánkba látogat, a legjobb négy közé jutásért a sorozat címvédőjével, a Siófokkal kell megmérkőzniük.

Banik Most – DVSC SCHAEFFLER 28:29 (12:14)   

Az elmúlt hetekben nagyon sűrű volt a program a lányok számára. Biztosan jól esett, hogy kicsit több idő jut a regenerálódásra hétközi mérkőzés hiányában. Szombaton a megszokottaktól hamarabb, már 15 órakor útjára indul a labda. Ez egy az egyben azt is jelenti, hogy most nem kell választani a kézilabda és a futball között, ugyanis a két meccs időpontjában nincs átfedés, tehát aki szeretné, ott lehet mindkét eseményen. Mindkét szakágunkban komoly összecsapás vár játékosainkra. Nagyszerű megkoronázása lenne a napnak ha a lányok és a fiúk is behúznák a győzelmet. A Mezőkövesd elleni mérkőzésről szokás szerint holnap érkezik beharangozó írásunk, a csajok összecsapásáról pedig most olvashattok néhány érdekességet.

Közvetlen riválisunk, azaz a Vác látogat a Hódosba, az utóbbi időben komoly rangadóvá nőtte ki magát ez a párosítás (ezért is közvetít az M4). Pályaválasztóként az előző idényben kiütéses győzelmet arattunk (33-21). A 2017/2018-as szezonban szoros meccsen nyertünk (29-28), a 16/17-es bajnoki kiírásban azonban elvitte otthonunkból a két egységet a Vác (27-29). Összességében tehát pozitív előjelekkel várhatjuk a meccset, főnként annak tudatában ami a harmadik fordulóban történt. Szeptember közepéig kell visszalapozni a naptárunkban, hogy az utolsó Vác – Debrecen meccset megtaláljuk. Az első gondolat, ami eszembe jut, az a csodás panoráma a Duna partra, ugyanis a csarnok nagyon közel található a folyóhoz. A második gondolatom pedig az, hogy remek meccset játszottunk Vácott, melyen két ponttal gazdagodott csapatunk. Ekkor debütált élesben harmadik számú szerelésünk, a DVSC fekete szettje.

Kácsor és Helembai révén két hazai góllal kezdődött a találkozó, a meccs ötödik percében Despotovic is beköszönt. Ezután óriási sebességgel, nagy precizitással kézilabdázott a Loki. Zsinórban hétszer zörgettük meg a hálót, erre nem volt válasza a házigazdáknak (2-7). Az első játékrész közepén kissé visszavettünk a tempóból, némileg csökkent is az előnyünk, de a stabil két-háromgólos vezetésből nem engedtünk. Varsányi Nóri ebben az időszakban hibátlan produktummal lepte meg a csapatot elkísérő szurkolókat (8-11). Megirigyelhette ezt a remek teljesítményt korelnökünk, Bulath Anita is, a folytatásban az ő percei következtek, büntetőből és akcióból is eredményes tudott lenni. Ezen találatoknak is köszönhetően szépen tartottuk az előnyünket, ami a szünetben kétgólos volt (14-16). A folytatásban magához ragadta a kezdeményezést a vendéglátónk, bizonyára az öltözőben elhangzott intelmek vezettek ide. Szilágyi Zoltán csapata a harminchetedik percben Diószegi Niki gólja révén átvette a vezetést (19-18). Buli azonban ismét szórta a gólokat, ezzel visszaállítva a világ rendjét, miszerint a meccs ritmusát a DVSC diktálja. Ismételten elhúztunk három-négy találattal, sőt a lányok rátettek még egy lapáttal, Vantara-Kelemen Évi és Arany Rebi gólja után már héttel mentünk az ötvenharmadik percben (22-29). A Vác erejéből már csak az eredmény kozmetikázására futotta, magabiztos győzelmet arattunk a Duna-kanyarban, megalapozva ezzel remek őszi menetetelésünket.

Ami a jelent illeti, riválisunk nyolc győzelemmel, két döntetlennel és öt vereséggel rendelkezik az általuk megszerzett tizennyolc pont a tabella hatodik helyére elegendő. Vesztesen csak a tabellán előttük álló csapatokkal szemben hagyták el a játékteret. Gólvágójuk, Kácsor Gréta már száztíz találatnál jár, a fiatal átlövő részt vett a héten tartott ’A’ válogatott összetartáson. Másik komoly fegyverük a még szintén junior korú Kuczora Csenge, továbbá szélsőjük, Radosavljevic is remek játékos. Szilágyi Zoltán csapatának meghatározó egyénisége a világbajnok brazil kapus, Barbara Arenhart, az egészpályás gólok nagymestere (ebben az idényben már hat találatot jegyezhettünk fel a neve mellé). Fiatal társasággal kell összemérnünk erőnket, az elmúlt hetekben tapasztaltakat felhasználva győzelmet várok, főleg annak tudatában, hogy Jelena is egyre jobban elkapja a ritmust sérülése után.

Friss hír a klub háza tájáról, hogy jobbszélsőnk, Varsányi Nóra a szezon végén befejezi pályafutását. Nyüzi hosszú-hosszú évek óta a DVSC család tagja, bármerre is sodorja az élet, azt kívánjuk neki, hogy találja meg a számítását a pályán kívül is, a szezon hátralévő részében pedig hozza ki magából a maximumot!

K&H Liga Női NB I 16. forduló: 
2020. február 15. 15 óra, Hódos

DVSC SCHAEFFLER – Váci NKSE

Játékvezetők: Hargitai Gábor – Markó Gábor
TV: M4 Sport

Hajrá DVSC! Hajrá Debrecen! Mindent bele csajok!

Iceman

(képek forrása: DVSC Kézilabda)