LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Meccs vagy nyaralás? Mindkettő!

Az NB II-ben rengeteg olyan klub van jelenleg, akik pár éve még az NB I-ben vitézkedtek, akár a bajnoki címért harcolva (lásd Győr, vagy épp mi), akár a bennmaradásért küzdve. Ez utóbbiba tartozik a soron következő ellenfelünk, a Siófok, amely mindig is egy különös szereplője volt a magyar labdarúgásnak.

Kezdésként azonban menjünk visszább az időben, mint a DVSC és a Siófok utolsó összecsapásainak felidézése. A 2000-es években igen sokan szerették a szezon elejét Siófokon kezdeni. Ennek legfőbb oka, hogy a vendég szurkolók nem csak a mérkőzés kedvéért utaztak el a Balaton partjára, hanem egybekötötték a nyaralással a bajnoki rajtot. Akkoriban az MLSZ jobban próbált kedvezni a kluboknak és azok szurkolóinak, így kezdhette több alkalommal is a szezont fővárosi klub a Siófok otthonában. Ilyenkor nem volt ritka a 8-10 ezer körüli nézőszám, főleg ha a Ferencváros vagy az Újpest utazott a Balaton partjára. Most számunkra is hasonló lehetőség adatott meg, mint akkoriban a fővárosi csapatoknak, mi is a bajnokság elején utazhatunk a sárga-kékekhez, akár egy hosszabb-rövidebb nyaralással összekapcsolva a bajnoki találkozót.

Ilyen is volt anno…

Nézzük, hogy  a két csapat, hogyan szerepelt eddig egymás ellen. Amit számomra meglepő volt látni, hogy az örök mérleget tekintve nem olyan fölényesen billen a mérleg nyelve a mi javunkra. Ugyanis 38 találkozón mindössze 16 debreceni siker mellett, 11 döntetlen és 11 siófoki siker született, a gólarány 53-43 a javunkra. A 2012-2013-as bajnokságban estek ki az első osztályból a Balaton-partiak, ekkor találkoztunk tétmérkőzésen utoljára velük. Az őszi találkozón Siófokról elhoztuk a három pontot Coulibaly és Bódi találatával. Gondolom sokan kiegyeznének ezzel az eredménnyel most is, de a tavaszi debreceni találkozó eredményével még többen, ekkor ugyanis 4-1-es győzelmet arattunk. Sidibe indította be a gólgyártást, majd Coulibaly mesterhármasa következett.

Eddigi utolsó siófoki mérkőzésünket megnyertük

A két csapat ellentétesen kezdte a bajnokságot, mi ha nehézkesen is, de győztünk a nyitányon a Budaörs ellen, majd a városi “rangadón” egy könnyed 0-3 következett. Így pozitívan várhatjuk a vasárnapi találkozót, ráadásul már most azt láthatjuk a tabellán amit szeretnénk a 38. forduló után is. A hazaiak tavalyi jó szereplésüket meg sem közelítve kezdték a bajnokságot. Az első fordulóban a Haladást fogadták, akik a tavalyi gyengélkedésüket teljesen elfelejtve simán, 5-1-re győztek Siófokon. A második fordulóban az általunk legyőzött Budaörs vendégeként szenvedtek 3-2-es vereséget, köszönhetően annak is, hogy már a 30. percben emberhátrányba kerültek. Bár a 71. percben így is sikerült az egyenlítés, de a Budaörs két perc alatt lőtt két góljára már csak egyetlen újabb válasz érkezett, így pont nélkül az utolsó a siófoki együttes. A vírus miatti szünetben lehetett hallani csődközeli helyzetről a Siófoknál, sok játékossal szerződést is bontottak, azóta pedig a tulajdonos is távozott Pécsre. Kérdés, hogy stabilizálódott-e a helyzet, de az igazolásaikat tekintve túl nagy név nem érkezett, inkább idősebb játékosok ingyen, vagy fiatalok kölcsönbe.

Végül, de nem utolsó sorban, mit is várhatunk szeretett csapatunktól a Balaton-parti találkozón? Számunkra gyakorlatilag ez lesz az első idegenbeli mérkőzés, amelyen megmérettetik a csapat. A szezon előtt nem mondtam volna egyértelműen győzelmet, főleg látva a hazaiak tavalyi szezonját, de az első két forduló után már más a helyzet. Én mindenképpen azt várom, hogy a nevünk mellett 3/3 szerepeljen és építsük minél tovább a győzelmi sorozatunkat, hiszen amíg minden meccsen meg van a három pont, addig nem lehet gond a feljutási céljainkat tekintve. Várom, hogy ismét pályára lépjen két-három fiatal tehetségünk, a kötelezően pályán lévő 20 éven aluli pedig nálam Bényei Ágoston lenne ezúttal is. Az összeállításunkban ismét rotálást várok, már most szükség van erre, hogy bírjuk a szezon végéig.

A találkozó vasárnap 17:45-kor kezdődik Siófokon, az M4 Sport élőben közvetíti az összecsapást. Jobb viszont a kellemest összekötni a hasznossal, így aki teheti, a meccs előtt csobbanjon egyet a Balcsiban, aztán szurkolja ki a győzelmet!

Hajrá Loki!