LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Hárompontos Loki húsvét?

Az utóbbi hetekben egy mini felkészülési időszakon van túl a csapat, hiszen a magyar válogatott világbajnoki selejtezős kötelezettségei miatt háromhetes pihenő volt a Merkantil Bank Ligában. A fentebb említett üresjárat igazából az erőnlétünk fejlesztésére szolgált leginkább, mert a szakmai stábunk úgy ítélte meg, hogy a hátralévő kilenc fordulóra kell majd a szufla. Ez a hosszabb pauza így egyrészről jól jött nekünk, de másrészről egy pozitívabb periódus lett megszakítva a csapatnál. Ezzel együtt remélem, hogy ott fogjuk folytatni húsvét vasárnap a Soroksár ellen, ahol a Pécs ellen hetekkel ezelőtt abbahagytuk.

Erre azért is lesz szükség, mert a közvetlen üldözőnk, a Vasas nagy nehézségek árán, nagypénteken legyőzte a Szegedet, így egy pontra megközelítette a Lokit. Ha az esélyeket nézzük, akkor szerintem nem kérdés, hogy ki a mérkőzés favoritja. Kötelező hárompontos házi feladat előtt áll a csapatunk, hiszen a hatodik helyezett „kis Fradi”, azaz a Soroksár fog vendégségbe érkezni. Ugyanakkor nem árt figyelembe venni, hogy ősszel idegenben csak döntetlenre végeztek egymással a felek. Ezért aztán egy jól ismert közhelyet mondanék a mérkőzés előtt: Tisztelni kell az ellenfelet és nem lenézni. 

Azt nem mondom, hogy a bajnokságban sokáig listavezető Budaörs elkövette ezt a hibát az előző fordulóban, de azért valljuk, be nem szokványos jelenség a futballpályákon, hogy háromgólos hátrányból meg tudta fordítani a Lipcsei Péter vezette fiatal társaság a meccset, így egy 5-4-es, vízilabda mérkőzésre hajazó eredmény született. Ezen kívül begyűjtötték többek között a Békéscsaba, a Haladás és a Szolnok skalpját is hazai környezetben és otthonunkat elhagyva több alkalommal is győztek. Akadt azért váratlan vereségük is, például a sereghajtó DEAC ellenében, így összességében hullámzónak mondható a teljesítményük. Keretüket javarészt ex- és jelenlegi Ferencvárosi játékosok alkotják, így kvázi fiókcsapatként funkcionálnak a huszonharmadik kerületiek.

Huszti Szabolcs és Toldi Gábor párosa vélhetően a Pécs elleni mérkőzéshez hasonlóan a legerősebb összeállításban fogja kivezényelni a csapatát a Nagyerdei Stadionba a három pont reményében, így véleményem szerint közel azonos lehet a mecsekaljai kezdővel a vasárnapi garnitúránk. Egyedül a piros lapos Baráth Péterre nem számíthat a szakmai stáb eltiltás miatt. Egy biztos, ismerve a fővárosiak eddigi eredményeit mindenkinek igyekeznek a lehető legnagyobb fejtörést okozni idegenben is, így a mérkőzés elején egy gyors góllal megtörhető lehet a fiatalos hév és lendület a Lipcsei csapatnál. Ha ez így lesz, akkor lehet létjogosultsága ennek az ünnepi örökzöldnek is a lefújás után: „Itt a húsvét, itt a nyúl, Loki-Soroksár 3-0”.

A délután öt órakor kezdődő mérkőzés játékvezetője az általunk már jól ismert Pillók Ádám lesz, aki annak idején a Kaposvár elleni NB I-es találkozónk alkalmával fogalmazzunk úgy, igencsak bicskanyitogatóan fújta a sípot. Reméljük, hogy tanult az akkori hibáiból és korrektebben fog majd bíráskodni. Munkáját Berényi Ádám és Kovács II. Gábor fogja segíteni.

Hajrá Loki!